Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

לאסור שיווק בישראל של מותג הסיגריות super slims

0
0

האגודה למלחמה בסרטן; סיגריות “לייט” הוא תרמית של יצרניות הטבק. הרושם המתקבל משימוש בשם זה הוא שמוצר זה דק יותר ולכן מסוכן פחות וכן משמעות השם רומזת על היותו בעל פעילות מרזה או בעל השפעה על משקלו של המעשן.
פרופ’ רובינזון; לפעול לאיסור שיווק בישראל של מותג זה

פרופ’ אליעזר רובינזון, יו”ר האגודה למלחמה בסרטן והנשיא היוצא של ארגון הסרטן הבינלאומי ה-UICC, פנה הבוקר במכתב לעו”ד יצחק קמחי הממונה על הגנת הצרכן במשרד התעשייה המסחר והתעסוקה, בבקשה לפעול לאיסור שיווק בישראל של מותג הסיגריות “super slims”.

פרופ’ רובינזון, כותב במכתבו בין היתר, כי: “הרושם המתקבל משימוש בשם זה הוא שמוצר זה דק יותר ולכן מסוכן פחות וכן משמעות השם רומזת על היותו בעל פעילות מרזה או בעל השפעה על משקלו של המעשן”.

לכבוד
עו”ד יצחק קמחי
הממונה על הגנת הצרכן
משרד התעשייה המסחר והתעסוקה
ירושלים
שלום רב,

הנדון: בקשה לפעול לאיסור שיווק בישראל של מותג הסיגריות “super slims”

מדי שנה מתים בישראל כ-10,000 איש כתוצאה מנזקי עישון, מהם כ-1,500 איש כתוצאה מעישון פסיבי. העישון אחראי ליותר מקרי מוות מאשר אלו הנגרמים מתאונות דרכים, פעולות איבה ואיידס גם יחד.

קמחי; לקבוע האם בsuper slims יש הפרה של החוק

חברות הסיגריות משקיעות כסף רב בשיווק ופרסום של סיגריות בדרכים מתוחכמות, במטרה לשכנע בני נוער וצעירים להצטרף למעגל המעשנים, כבר בשלב מוקדם של חייהם ולהפכם למשתמשים קבועים. בכך, החברה מפצה על אובדן משתמשים קבועים שנפטרו ממחלות העישון.

לאחרונה פורסמו מודעות בעיתונות היומית מטעם חברת “מ.ח אלישר הפצה”, המשווקת בישראל את מותגי יצרנית הטבק פיליפ מוריס, על סיגריה חדשה בשם; “super slims”, השייכת למותג הסיגריות פרלמנט. הסיגריה מתהדרת בניחוח מנטול ובמראה דק במיוחד.

על פי תקנה 17(ב) בצו הגנת הצרכן (סימון טובין), התשמ”ג-1983, על אריזת מוצר טבק לא יופיע שם או סימון שיש בו כדי לרמוז, כי מוצר הטבק מזיק פחות ממוצרי טבק אחרים, (לייט) או מילים בעלות משמעות דומה למילים; light, mild ultra light.

השימוש בשם; “super slims” מהווה לכאורה הפרה של סעיף זה, עקב המשמעות המתקבלת משימוש בשם זה, הזהה למשמעות השמות המצוינים במפורש בחוק.

כמו כן, הרושם המתקבל משימוש בשם זה הוא שמוצר זה דק יותר ולכן מסוכן פחות וכן משמעות השם רומזת על היותו בעל פעילות מרזה או בעל השפעה על משקלו של המעשן.

אנו פונים אליך, כממונה על הגנת הצרכן, לפעול לאיסור שיווק בישראל של מותג זה, כמו איסור שיווק סיגריות לייט, המהווה הטעייה מכוונת של הצרכנים לחשוב שסיגריות יכולות להיות בטוחות או מזיקות פחות.

בברכה,
פרופ’ אליעזר רובינזון
יו”ר האגודה למלחמה בסרטן
והנשיא היוצא של ארגון הסרטן הבינלאומי ה-UICC

המונח סיגריות סיגריות “לייט” הוא תרמית של יצרניות הטבק

עינבר; סיגריות “לייט” פוגעות בבריאותו

נאוה עינבר, דוברת האגודה למלחמה בסרטן, מוסיפה, כי: “השימוש במונח סיגריות “לייט” הוא תרמית של יצרניות הטבק, כחלק משיטות השיווק המתוחכמות שלהן, שמטרתן מתן לגיטימציה להמשך עישון של מעשנים ותיקים, וגיוס מעשנים חדשים.

כזכור בחודש דצמבר 2004 הוסרו מהמדפים סיגריות לייט, ונאסר השימוש במונחים; לייט, אולטרה לייט, מילד וכד’ וזאת במסגרת תיקון צו הגנת הצרכן שהגיש שר התעשייה המסחר והתעסוקה, האוסר הופעת טקסט או שם סימן מסחרי שיש בו כדי לרמוז כי מוצר הטבק מזיק פחות ממוצרי טבק אחרים”.

האגודה למלחמה בסרטן, קובעת, כי סיגריות “לייט” פוגעות בבריאותו של המעשן באותה מידה כמו סיגריות אחרות, רגילות, ויתכן שאף יותר מהן, הטבעת המושג “לייט” בצמידות לסיגריה, היא תרמית מחוכמת של יצרניות הסיגריות, הגובה קורבנות רבים מקרב המעשנים בישראל.

יצרניות הטבק בחרו במונח סיגריות “לייט” כדי לתאר סיגריות המכילות פחות ניקוטין, החומר הגורם התמכרות לסיגריה, ולכן אמורות להיות מסוכנות פחות למעשן.

העובדה שסיגריות ה’לייט’ מכילות פחות ניקוטין בהשוואה לסיגריות אחרות, גורמת למעשן לשאוף לריאותיו עשן רב יותר ו”להחזיקו” בריאותיו זמן רב יותר, כדי להשלים את כמות הניקוטין לה גופו זקוק.

יצרנית הטבק פיליפ מוריס; הונתה את לקוחותיה

כפועל יוצא מהשינוי באופן העישון, המעשן סופג למעשה לריאותיו, בנוסף, כמויות גדולות יותר מ-4,000 הרעלים האחרים בסיגריה, בהם כ-43 חומרים מסרטנים!!!

כ-50% מהסיגריות שנמכרו בארץ בשנים האחרונות, הן סיגריות ’לייט’.

אילו סיגריות אלה היו פחות רעילות, היינו צריכים לראות ירידה משמעותית בשיעורי התחלואה במחלות העישון, אולם המציאות שונה.

תקדימים משפטיים

בחודש מרץ 2003, שופט בבית המשפט במדינת אילינוי, שבארה”ב, פסק, כי יצרנית הסיגריות “פיליפ מוריס” (יצרנית סיגריות מלבורו, פרלמנט, L&M ואחרות) תשלם פיצויים בסך 10.1 מליארד דולר, לתובעים המעשנים סיגריות “לייט” ולמדינת אילינוי.

חברת פיליפ מוריס הואשמה בכך שהונתה את לקוחותיה, כשגרמה למעשנים להאמין, כי סגריות “לייט” מסוכנות פחות מסיגריות רגילות.

תגובות
0
0



Exit mobile version