העוסקים בענף הדבש; שמחירי הדבש נשחקו במשך 5 שנים בעקבות התחרות החריפה שקיימת בשוק * מועצת הדבש; ההתייקרות כתוצאה מעלייה מצטברת של הוצאות הייצור
מועצת הדבש, מסרה בסוף השבוע, כי מוצרי הדבש, יעלו ב-10% בתקופה הקרובה, זאת כתוצאה מעליית הוצאות הייצור של המכוורת שהתייקרו במשך השנים האחרונות בשיעור של עד 25%.
העוסקים בדבש; מתוכננות עליות נוספות במחירים
לדברי האנשים העוסקים בדבש; “לצערנו, מתוכננות עליות נוספות במחירים, זאת לאחר שמחירי הדבש נשחקו במשך 5 שנים בעקבות התחרות החריפה שקיימת בשוק. במחירים הקיימים, לא ניתן להמשיך וליצר” – קובלים חלק גדול מהעוסקים בענף הדבש.
אמנם בתקופת החגים הדבש הפך ל”לוסט לידר” ואף יש מבצעים ע”ח המערכת הקמעונאית. אולם קיימת השפעה על כל השוק, מצב שלא מאפשר עדכון מוצדק של המחיר. בתקופה של מחוץ לחגים המערכת צריכה לסחור באופן נורמאלי והגיוני מסכמים העוסקים בענף הדבש.
שחר טנא, מנכ”ל מועצת הדבש, ממהר להדגיש, כי; “עליית מחיר זו, הינה מזערית לעומת שחיקת הרווחיות בענף.
“בנוסף הלחץ של המערכת הקמעונאית על משווקי הדבש גרם למרווחים בלתי אפשריים בענף, בעוד שענפי החקלאות האחרים מן החי (חלב וביצים) שנמצאים תחת פיקוח ממשלתי זוכים לעדכון אוטומטי, מחיר הדבש אינו מעודכן אוטומטית על פי עליית התשומות”.
טנא; הדלקים, התייקרו ב-70% ב-4 שנים.
הוצאות היצור המשמעותיות שהתייקרו הן; דלקים, ציוד ורכב, עבודה מקצועית, ריבויי מלכות וכן אריזות לדבש. סוגי הדלקים, לדוגמא, התייקרו ב-70% ב-4 השנים האחרונות.
הוצאות ההובלה משפיעות על הייצור מאחר וגידול דבורים מחייב כיום, הרבה יותר ניוד כוורות באמצעות משאיות וציוד טכני אל אזורי מרעה מרוחקים, גם כתוצאה ממחסור בשטחי מרעה לצוף.
עלות ההפקה של סוגי הדבש המיוחדים היא גבוהה בהרבה ויש ביקוש עבורם גם במחיר גבוה. נדרש צוות עובדים יותר מיומן ומקצועי.
כמות הדבש המשווקת בישראל, בשנה הינה כ-3,600 טון כאשר 40% מהדבש הינו דבש זני.
בישראל כ-45% מתצרוכת הדבש הינה בתקופת חודש אלול שלפני חג ראש השנה.
Add Comment