כשהוא נתלה בין תקווה לייאוש, לאחר שמיטב המומחים בישראל נואשו, מקווה יוד צעיר בן 25 מנתניה לגייס את סכום הכסף הנדרש להטסתו לגרמניה, לביצוע בדיקה מיוחדת שתקבע אם יש סיכוי להבראתו ממחלת הלימפדמה או שנחרץ דינו למות בייסורים.
הצעיר יוד; זה הסיכוי האחרון שלי לחיות. צילום באדיבות קול השרון
ביום שני בבוקר דיבר יוד (י’) (25) עם ידידת המשפחה על רצונו למות. הוא מיואש. שבועיים לפני כן התגלו, שוב פעם, תולעים בבשרו. פעם נוספת, בעבודה איטית וסיזיפית הוצאה תולעת אחר תולעת מהבשר החי.
י’ נולד עם מחלת הלימפדמה (lymphoedema). הוא נחשב למקרה הקיצוני ביותר המוכר לרפואה המערבית. מחלת הלימפדמה גורמת לחסימת הצינורות ובלוטות הלימפה. בעקבות החסימה, הפסולת בדם לא מנוקזת למערכת השתן. אצל י’ התנקזו הנוזלים, המזכירים בריחם ריח שתן עז וצבעם עכור, ברגליים.
“עד לכיתה י’ צעדתי לבד. המצב לא היה נורא כל-כך. הטיפול בארץ, שכלל מסאז’ים עזר”.
י’ סיים את שנת הלימוד, אבל לא יכול היה להמשיך בגלל שמצבו החל להידרדר. היום, לאחר שגם עבר ניתוח בארץ שלא הצליח, תקוותו היחידה היא במרכז לטיפול בלימפדמה בגרמניה.
“מצד אחד אני מחכה לטיסה. זה החלום שלי, אבל מצד שני אני פוחד. אולי גם שם יגידו לי שאין מה לעשות”, מסביר י’ בקול קצת רועד ובהתנצלות על שהוא עייף מכיוון שלא הצליח להירדם כל הלילה “בגלל הכאבים ואפילו המורפיום כבר לא עוזר לי. אני, מדי פעם, כועס על אלוהים, אבל אני גם מתפלל אליו שיביא לי מלאך שיעזור לי”.
יומו של י’, שבגלל מימדי רגליו אינו מסוגל ללכת, מסתכם בשכיבה על הגב בחדרו שבמרכז הגריאטרי נתניה. פי הטבעת חסומה כמעט לגמרי והוא נאלץ להטיל את מימיו ואת צואתו על מיטת חוליו.
בכל יום דואגים לקלח את י’, שנגרר על-ידי הצוות הסיעודי למקלחת, שם הוא מושכב על הרצפה בשל חוסר יכולתו לשבת על כסא ובאמצעות צינור מים מנקים את גופו.
לימפאדמה; מחלה כרונית אשר איננה ניתנת לריפוי אבל ניתנת לשליטה
מסמוס העור, החתכים היומיומיים שינויי האריתמה והגלדים מאלצים את י’ לבלוע עשרות כדורים ביום כנגד כאבים וזיהומים.
את רגליו מושחים כל העת במשחות אנטיביוטיות. למרות זאת, לעיתים קרובות, צצות תולעים בבשרו. בגלל השכיבה הארוכה במיטת חוליו, בגבו פצעי לחץ וכל עורו מכוסה בפטריות ורקב.
עלות הבדיקה במרכז הרפואי בגרמניה מוערכת כעת בעשרות אלפי דולרים. רק כרטיס הטיסה לי’, לא כולל מלווה רפואי ולינה, יעלה כ-5,200 דולרים. כמה ימים תימשך הבדיקה עדיין לא ברור. גם לא ברור באם יוכל י’ לחזור לארץ בשל מצבו הרפואי המידרדר.
“יש בידינו אישורים משלושה מומחים ישראלים, הקובעים, כי בארץ מוצו כל שיטות הטיפול האפשריות. מצבו הרפואי של מרשי מידרדר והולך ומדובר כבר במצב של סכנת חיים”, ציין עורך דינו, אייל אילן, אשר הוסיף, כי מרשו; “י’ חייב להגיע למרכז הרפואי בגרמניה, אלא שמדובר בעלות כספית אדירה, המוערכת בעשרות אלפי דולרים, רק לצורך הבדיקה – עוד לפני הניתוח שלפי בדיקות שערכו בני המשפחה עשוי להגיע לסכום של 167 אלף יורו”.
במידה ויוחלט לנתח את י’, מדובר על סידרת ניתוחים, אשר תקופת האשפוז הנלווית מוערכת ב-190 ימים כאשר 22 ימים מתוכם בטיפול נמרץ. בניתוח עצמו ישוחזרו בהדרגה צינורות הלימפה.
במידה וסדרת ניתוחים זו תצליח, יחלו בגרמניה בסדרת ניתוחים פלסטיים לשחזור מבנה הרגליים שאיבד כל צלם אנוש. רק אז יחל הליך השיקום וחידוש פעילות השרירים שהתנוונו במהלך שנים רבות של חוסר פעילות.
“לפעמים, כשאני מצליח להירדם, אני חולם על הקמת בית וחברה. אין לי חברים. חוץ משני סטודנטים שבאים לבקר אותי, מדי פעם, אין לי אף אחד חוץ מהמשפחה. לאף אחד לא מגיע למות. גם לי לא…
“… אני חולם על שאני אצליח להתקלח לבד, ללכת לבד ואפילו לחזור ללמוד ולהשלים תיכון. אני חולם על שאני אוכל לעשות צרכים בישיבה על אסלה. זה הסיכוי האחרון שלי לחיות. לא רק חיים נורמאליים, אלא חיים בכלל. אני מתחנן לכל מי שיכול, שיעזור לי” – אמר י’ מנתניה והתנצל על-כך שהוא נאלץ לסיים את שיחת הטלפון, כי הגיע שוב תור בליעת הכדורים.
מערכת אתר כאן נעים בשיתוף מערכת קול השרון העיתון של נתניה מתגייסים בפירסום המידע כדי לסייע לצעיר י’ לגייס תרומות להצלת חייו;
מספר חשבון: 551265
בנק הפועלים 612, רחוב הרצל, נתניה.
מהי לימפאדמה?
לימפאדמה (או בצקת לימפטית)
הצטברות נוזל לימפטי (נוזל שקוף עתיר חלבונים) ברקמת העור בגלל אי ספיקה או תפקוד לקוי או ירוד של המערכת הלימפטית. הנפיחות (בצקת) יכולה להופיע בגפיים (המקרה השכיח), בבית החזה, בשד, או בכל אזור אחר בגוף.
המערכת הלימפטית
אחראית על החזרת נוזלים וחלבונים מהרקמה הבין תאית אל מחזור הדם, על סינון גורמים זרים כמו חיידקים, וירוסים, תאי סרטן וחומרים אנאורגניים ומהווה מרכיב מרכזי במערכת החיסון של הגוף.
חשוב לדעת
לימפאדמה, מרגע שהופיעה, היא מחלה כרונית אשר איננה ניתנת לריפוי אך ניתנת לשליטה על ידי טיפול מתאים ו”תחזוקה” נכונה.
המידע על מחלת הלימפאדמה הובא מתוך אתר עמותת לימפאדמה בישראל, שעלה בחודשים האחרונים לאוויר.
Add Comment