פוליטי מקומי

הוגשה הצעת חוק אשר קובעת כי בכל רשות מקומית יתמנה יו”ר אופוזיציה

0
0

ח”כ חמי דורון: “ראשי הרשויות המקומיות נוהגים בעירם כאילו הייתה אחוזתם הפרטית, בלא התחשבות כלל בביקורת המופנית אליהם מהאופוזיציה. אם ההצעה תתקבל, תיערך בנתניה ככל הנראה רוטציה בתפקיד בין ח”מ הרצל קרן לח”מ אדיר בנימיני
הוגשה הצעת חוק אשר קובעת כי בכל רשות מקומית יתמנה יו
משמאל; ח”כ חמי דורון, חה”מ אדיר בנימיני ואבי ללום. צילום; הווארד הנדלר

היות ובשנים האחרונות אנו עדים להתדרדרות באיכות הניהול של הרשויות המקומיות ולמספר הגדל של המחדלים בשלטון המקומי, חשוב, כי ברשות המקומית יהיה מי שירכז את האופוזיציה והביקורת שלה המופנית כלפי ראש הרשות וסגניו.

כך טוען יו”ר השדולה למען מנהל תקין ברשויות המקומיות, ח”כ חמי דורון, אשר יצר הצעת חוק שמטרתה לעגן בחוק את מעמדו של יו”ר האופוזיציה, אשר יבטיח את הפיקוח מקרוב על הגוף המבצע ברשות המקומית.

בהצעת החוק אשר הוגשה על-ידי ח”כ חמי דורון (סיעת שינוי) נאמר, כי ראש האופוזיציה יהיה חבר המועצה מהסיעה הגדולה ביותר מסיעות האופוזיציה שעמד בראש אותה הרשימה למועצה. ראש הרשות המקומית יודיע במועצה על מינויו של יו”ר האופוזיציה בתום 14 יום מתחילת כהונתם של ראש הרשות וסגניו.

הצעת החוק, תחייב את ראש הרשות להזמין לפי הצורך ולא פחות מאשר פעם בחודש את יו”ר האופוזיציה לפגישה עמו, בה הוא יעדכן אותו בענייני הרשות.

יו”ר האופוזיציה, יהיה רשאי לנאום מיד אחרי ראש הרשות המקומית במליאת המועצה וכמו-כן, בטקסים ממלכתיים בהם משתתף ראש הרשות, יזכה יו”ר האופוזיציה למעמד זהה לזה של ראש הרשות.

ח”כ דורון; ראשי הרשויות יאלצו להתמודד עם הביקורת

במועצת העיר נתניה ישנן שתי סיעות אופוזיציה בגודל זהה “שינוי” וסיעת “למען נתניה” (2 מנדטים), כך שבמקרה והצעת החוק תאושר, יכהנו בתפקיד ברוטציה; חברי המועצה חה”מ הרצל קרן וחה”מ אדיר בנימיני המשמשים כיושבי ראש שתי הסיעות הללו.

ח”מ אדיר בנימיני; “מדובר בהצעה ראויה ואף מתבקשת של ח”כ דורון, שתקבע את מעמד יו”ר האופוזיציה גם בשלטון המוניציפאלי”.

“הדבר – מוסיף בנימיני; “יתרום להגדלת המודעות הציבורית לחשיבות קיומה של אופוזיציה גם ברמה המקומית שחשיבותה רבה מאוד. האופוזיציה, תפקידה לפקח ולבקר את הנהלת העיר ולהציג אלטרנטיבה לשלטון הקיים”.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

יום העצמאות תשפ”ה ישראל בת 77

ברכה ליום העצמאות ה-77 למדינת ישראל. עיבוד צילום: שולי סונגו ©
לחץ כאן

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן