האם התינוק מקבל את מה שהאם ניזונה ואת תוצרי הפירוק של המזונות? מה עלינו לעשות זה לבדוק את התאמת המזונות שהאם ניזונה לתינוק?
על האם לעקוב אחר כל בעיה של התינוק
כיום אין שום עוררין בהסכמה של החיוניות של ההנקה. התינוק ניזון מחלב אמו המתאים בדיוק נמרץ לכל הצרכים החיוניים לחיי התינוק הגדל. החלב תמיד מוכן ובחום המתאים בכל זמן נדרש. כל שיש לעשות זה לשלוף שד ולתת לתינוק. נדרשת מיומנות של האם בהנקה ושיתוף פעולה של התינוק.
אין בכך די. התינוק מקבל את מה שהאם ניזונה ואת תוצרי הפירוק של המזונות. מכאן שהתינוק מגוון את טעמיו דרך תזונתה של האם. הצרכים של התינוק גבוהים בשל קצב הצמיחה המהיר, המחייב את כל אבות המזון ובשפע.
רובנו ניזון ממעט מרכיבים ועם פחות מיני טעמים. אנו אוכלים ושותים מזונות ומשקאות הדלים במרכיבי מזון חיוניים ו/או שותים משקאות הפוגעים בספיגה של חומרי מזון חיוניים. מעבר לכך, איננו נותנים את הדעת ליכולות של התינוק עצמו להתמודד עם התדרים השונים של המזונות והמשקאות.
מה קורה בפועל לתינוק, אצלו מערכת העיכול טרם הבשילה? הוא סובל מכאבי בטן, מריבוי גזים, מעוויתות הבטן ואולי מעוד כאבים גופניים אחרים בגינם התינוק באי שקט והרבה פעמים בוכה עד בלי די. תוך פרק זמן קצר מתחיל התינוק לסבול מבעיות גופניות שונות.
שכיח הדבר שהתינוק סובל מדלקות אוזניים, מנטייה להתקררויות חוזרות, לעיתים בעיות נשימה, הפרעות בגדילה, מורסות למיניהן כמו אלו לצד פי הטבעת. אזי מתעוררים כל רגשות התסכול, גם מניקים וגם כל הבעיות דלעיל. ואז מתחילים לרוץ לרופאים ומתחילות הצרות והסיבוכים.
נדרשת מיומנות של האם בהנקה ושיתוף פעולה של התינוק
כל שעלינו לעשות זה לבדוק את התאמת המזונות שהאם ניזונה לתינוק. באם אין בעיה במזון כזה או אחר, שהאם תהנה. אך כאשר נמצא אי התאמה, אסור לאם לאכול מזונות או מרכיבי מזון אלו.
זה לא תמיד קל או טעים לאם. עליה לוותר על מזונות להם הורגלה ושאולי נכונים ומתאימים לה אך לא לתינוק באותה יחידת זמן. גם התינוק גדל והמערכות מבשילות בהדרגה והיכולת של התינוק להרחיב את סל מזונותיו גדל יחד אתו.
על האם לעקוב אחר כל בעיה של התינוק ולפי הצורך לבצע בדיקה נוספת עד אשר מתבררים כל המזונות הבעייתיים. בדרך זו נמנע מהתינוק סבל לא מבוטל, נמנע מחלות לא מעטות ומההורים ימנע סבל ותסכול.
הבדיקה קלה ומדויקת כאשר היא נעשית בידיים מיומנות. הניסיון מראה, כי ניתן למנוע את רוב הסיבוכים או לפחות למתן אותם במאוד. אני ממליץ בחום לכל אישה מניקה לעבור בדיקה זו עם התינוק ובכך לשנות את איכות החיים של כלל המשפחה ושל התינוק בפרט.
_________
* הכותב פרופ’ משה שטרנפלד, הינו מומחה ברפואה פנימית וברפואה סינית. מרפאת פרופ’ שטרנפלד, טלפון: 03-5250025.
Add Comment