עובדים | תעסוקה | כוח אדם

השכר הממוצע ברוטו למשרת שכיר של עובדים ישראלים בחודש אוגוסט 2005 היה 7,326 ש”ח

0
0

סך כל התשלומים ברוטו למשרת שכיר (להלן “השכר הממוצע”) בחודש אוגוסט 2005, של עובדים ישראלים, היה 7,326 ש”ח. מספר משרות השכיר באותה תקופה היה 2,460.0 מיליון.
השכר הממוצע ברוטו למשרת שכיר של עובדים ישראלים בחודש אוגוסט 2005 היה 7,326 ש
“השכר הממוצע” של העובדים מחו”ל, בחודש אוגוסט 2005, היה 4,035 ש”ח ומספר משרות השכיר היה 58.6 אלף. מספר משרות השכיר של העובדים מיהודה, שומרון וחבל עזה היה 8,100.

סך כל משרות השכיר (עובדים ישראלים, עובדים מיהודה, שומרון וחבל עזה ועובדים מחו”ל) היה 2,526.7 מיליון ו”השכר הממוצע” שלהם היה 7,233 ש”ח.

מנתוני המגמה, עולה, כי בחודשים יולי-אוגוסט 2005, קצב הגידול של מספר משרות השכיר של העובדים הישראלים היה 1.2%, בחישוב שנתי. קצב הגידול של השכר הממוצע למשרת שכיר, במחירים שוטפים, היה 4.2% בחישוב שנתי.

על כך נמסר מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, על סמך עיבוד ראשוני של מדגם מדוחות המעבידים למוסד לביטוח לאומי ומקורות מנהליים אחרים.

נתונים נוספים על משרות השכיר על פי טופס 102 של הביטוח הלאומי עוד נמסר מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, על סמך עיבודים מפורטים של טופסי 102 (ראו לוחות מס’ 2 ו-3), כי בחודש אוגוסט 2005 דווח על ידי המעבידים על 98.0 אלף משרות שכיר כמקום עבודה נוסף . סך כל מספר משרות השכיר, ללא משרות השכיר שדווחו כמקום עבודה נוסף, היה 2,362.0 מיליון.

כאשר לא כוללים את משרות השכיר שדווחו כמקום עבודה נוסף (אבל כן כוללים את השכר שקבלו) היה השכר הממוצע 7,630 ש”ח.

על פי “קבוצות חיוב בדמי ביטוח” כ-66% (1,634.6 מיליון) מסך כל משרות השכיר, היו של עובדים המשתכרים “מעל מחצית השכר הממוצע” (השכר הממוצע על פי חוק ביטוח לאומי סעיף 2) והשכר הממוצע בקבוצה זו היה 9,508 ש”ח.

כ-25% (619.4 אלף) מסך כל משרות השכיר, היו של עובדים המשתכרים “עד מחצית השכר הממוצע” (השכר הממוצע על פי חוק ביטוח לאומי סעיף 2) והשכר הממוצע בקבוצה זו היה 1,923 ש”ח.

206.0 אלף משרות שכיר היו של עובדים החייבים בחלק מסעיפי הביטוח. השכר הממוצע בקבוצה זו היה 6,261 ש”ח.

נתונים מפורטים על השכר הממוצע למשרת שכיר ועל משרות השכיר מתפרסמים ב”ירחון הסטטיסטי לישראל”, פרק י”א לוחות 4 -13 וכן “בירחון שכר ותעסוקה”, פרקים 1-4 (הירחונים מתפרסמים באתר האינטרנט של הלמ”ס www.cbs.gov.il).

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

יום העצמאות תשפ”ה ישראל בת 77

ברכה ליום העצמאות ה-77 למדינת ישראל. עיבוד צילום: שולי סונגו ©
לחץ כאן

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן