Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

פיגוע בשוק בחדרה; חמישה נרצחים וכ- 30 פצועים

0
0

כ- 30 פצועים. המחבל המתאבד חסן אבו זייד בן 21, משתייך לארגון הג’יהאד האיסלמי, שנטל אחריות לפיגוע. בין הנרצחים ערבי-ישראלי, תושב בקה אל-גרביה

באזור נוצר הרס רב. דוכן הפלאפל נהרס כליל

פיגוע ליד דוכן “פלאפל ברזילי” בשוק בחדרה; הפיצוץ ארע ב-15:35, בשוק הצפוף וההומה ברחוב הרברט סמואל פינת רחוב רוטשילד. באזור נוצר הרס רב. דוכן הפלאפל נהרס כליל. לפי שעה ידוע על 5 נרצחים. כל הפצועים למעלה מ-30 הם פונו לבתי החולים; “הלל יפה” בחדרה 28 פצועים 6 מהם קשה, חלקם פונה אל ביה”ח רמב”ם בחיפה, לביה”ח “לניאדו” בנתניה, פצוע קשה אחד קל הסובל מהלם ותעוקת חזה אל ביה”ח “שיבא” בתל השומר, הועברה פצועה אחת קשה בראשה ועוד שני פצועים ב”מאיר” כפ”ס. המפגע נשא חגורת נפץ על גופו.

הפצועים קשה הועברו לבית החולים “הלל יפה” בחדרה והפצועים קל ל”לניאדו” בנתניה, “מאיר” בכפר סבא, רמב”ם בחיפה ו”העמק” בעפולה.

כוחות מד”א שהגיעו למקום טיפלו בנפגעי החרדה בזירת הפיגוע ולדבריהם של הפראמדיקים “מרבית הנפגעים סובלים מפגיעות באזורים שונים בגוף וסבלו מפגיעות קשות בפלג גופם העליון.

מד”א נמסר עוד, כי לבית החולים הלל יפה בחדרה הוזנקו שני מסוקים במקרה שיהיה צורך לפנות את הפצועים קשה לבתי חולים אחרים, מאוחר יותר התברר, כי היה צורך באחד המסוקים להעביר אישה הפצועה באורח קשה בראשה ל”תל השומר”.

מרבית הנפגעים סובלים מפגיעות קשות בפלג גופם העליון.

בסה”כ טופלו בזירת הפיגוע בשוק בחדרה, מלבד חמשת ההרוגים, 28 פצועים, בהם 5 נרצחים, 6 פצועים קשה ו-22 פצועים קל. למקום הוזנקו 15 ניידות טיפול נמרץ, 32 אמבולנסים ותחנת עזרה ראשונה ניידת.

מבין 5 הרוגי הפיגוע בשוק בחדרה; מיכאל קויפמן, תושב חדרה בן 68 ו סביחה ניסים, ממושב אחיטוב בת 66 פרחיה מכלוף בת 53 מחדרה, בין הנרצחים גם קעדאן ג’מיל ערבי-ישראלי, תושב בקה אל-גרביה בן 52.

המחבל המתאבד הוא אבו זייד היה כלוא בישראל אולם שוחרר לפני כחודש במסגרת עיסקאות שיחרור מחבלים משום שנחשב למחבל שאין לו “דם על הידיים” הבוקר עוד הספיק לדברי אביו במוסך במקום מגוריו בקאבטייה.

עדי ראייה דיווחו, כי זמן קצר אחרי הפיצוץ נמלט מהזירה רכב בצבע לבן. המשטרה פתחה במצוד אחריו והקימה מחסומים על כביש החוף. ניצב דודי כהן מסר לתקשורת, כי לא ידוע לו פעילות שכזו. בינתיים, נמסר, כי רחוב רוטשילד וקטע מרחוב של הרברט סמואל סגורים לתנועת כלי רכב.

לפני 3 חודשים (יולי 2005), בוצע פיגוע התאבדות בקניון השרון בנתניה. 3 נשים נרצחו ולמעלה מ-90 נפצעו כשהמחבל המתאבד, אחמד סמיח חליל, בן 18, פוצץ עצמו במקום. ארגון הג’יהאד האיסלאמי גם אז נטל אחריות לפיגוע.

שלשום חוסל בטול-כרם מתכנן הפיגוע בנתניה המחבל לואיי סעדי, שהיה ראש הג’יהאד האיסלאמי באזור השומרון חוסל במבצע פעולת צה”ל למעצר של מבוקשים בעיר.

סגן השר לבטחון הפנים אדרי; יש התרעות לפיגועים נוספים

דני נוה שר הבריאות שהגיע לבית החולים “הלל יפה” קיבל תדריך על מצב הפצועים אמר; “יש מצב ברור שבו הרשות הפלסטינית לא רוצה או איננה מסוגלת לפעול נגד הטרור. ממשלת ישראל צריכה לפעול בתקיפות”.

סגן השר לביטחון הפנים, ח”כ יעקב אדרי: “לא נרפה מארגוני הטרור ונמשיך בפעילויות הסיכול, על מנת שפיגועים כאלה לא יהיו”. לדברי אדרי; יש התרעות לפיגועים באזורים נוספים”.

יו”ר המפד”ל, ח”כ זבולון אורלב אמר בעקבות הפיגוע בחדרה, כי; “תושבי חדרה משלמים את מחיר הבריחה מגוש קטיף ואזרחי ישראל קוצרים בדם את זרעי הפורענות של ההתנתקות”.

ח”כ אריה אלדד מהאיחוד הלאומי אמר: “אני קורא לראש הממשלה ולשר הביטחון, שהבטיחו לעם ישראל שאחרי ההינתקות המצב הביטחוני ישתפר, להסיק מסקנות אישיות ולהתפטר… מדובר בפיגוע ’נקם’ על חיסול מחבל רוצח שהיה בידי ישראל ושוחרר כיוון שלא היה לו דם על הידיים”.

אבו זייד. המחבל המתאבד<!–pikoa_hadera_26-10-05.htm–>

תגובות
0
0



Exit mobile version