Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

מרק חצילים ועדשים מגניב לעונת הסתיו של השף יגאל יגאלי

0
0
מרק חצילים ועדשים

רגע לפני הכנת המתכון הפשוט והקל הזה, כדאי לדעת על שני המרכיבים השולטים במרק המוצע, כי; צריכת חצילים בתפריט היומי מורידה את רמת הכולסטרול בדם ומקטינה את נזקי המאכלים השומניים.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

העדשים מכילים מרכיבים רבים החשובים לבריאותינו, בתוספת עם דגנים הם מצטרפים ל”חלבון מושלם“. למשל, צרוף אורז עם עדשים, יכול לשמש כתחליף לצריכת בשר.

הרכיבים התזונתיים החשובים בעדשים אינם נהרסים גם לאחר בישול.

השף יגאל יגאלי

מרכיבים:

חצילים על אש

אופן ההכנה:

קולים את החצילים על אש גלויה ואת הקישואים פרוסות על מחבת.

מחממים בסיר שמן זית מוסיפים בצל וגזר פרוסות דקות, ומאדים, מוסיפים קישוא וחציל תוך ערבוב. נוזל עוף 1.5 ליטר.

מוסיפים עדשים וגריסים שטופים מתבלים שום פלפל לבן ופפריקה. בישול כ-שעה על אש נמוכה.

טיפים לחצילים:

הקפידו לקנות פירות צעירים, טעמם טוב במיוחד. שימו לב, בעת הקנייה שהפרי יהיה חלק, כהה ומוצק למגע.

קודם לבישול/טיגון החציל, יש לפרוס את החציל ולפזר מלח.

הניחו במסננת ותנו למיץ להתנקז.

לאחר כ-30 דקות שטפו את החצילים ויבשו היטב. החציל יהיה פחות מר ויספוג פחות שמן בטיגון.

תגובות
0
0



Exit mobile version