קינוחים

פנקוטה

0
0

המנות האחרונות הן תפארת המטבח האיטלקי. ישנן כמה מנות אחרונות איטלקיות ששמען יצא בעולם כולו כמו; טירמיסו, פנקוטה, זביונה ועוגות השקדים והאגוזים המיוחדות.
פנקוטה
החומרים:

1 ליטר שמנת מתוקה
14 גרם ג’לטין
כוס אחת סוכר
1/2 כוס מים
2 חבילות סוכר וניל

אופן ההכנה:

פנקוטה. צילום; יעקב (ג’אקומו) פיאלקוב

ממיסים את הג’לטין במעט שמנת.

שמים בסיר את שאר השמנת, הג’לטין המומס וסוכר הווניל ומביאים לרתיחה. מורידים מן האש ומקררים מעט.

שמים בסיר את הסוכר והמים ויוצרים קרמל. לדאוג שהקרמל יהיה דליל למדי.

בצלוחיות הגשה שמים כף אחת של קרמל ושופכים מעל את השמנת המבושלת.

מקררים במקרר עד שמתקשה.

מוציאים מהמקרר, עם סכין משחררים מעט את הפנקוטה מדופנות הקעריות והופכים כל קערית על צלוחית הגשה.

_________

המתכון מובא באדיבות האתר האיטלקי – של יעקב (ג’אקומו) פיאלקוב.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

יום הזיכרון לשואה ולגבורה

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-76

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות יום העצמאות ה-76

תפילה ליום העצמאות 76

דילוג לתוכן