פורום החרדים של נתניה מבשר על החלטתו לפרוש ולרוץ ברשימה עצמאית; בתוך כך הגיש חבר המועצה מסיעת “שינוי” שאילתא; מדוע ארגנה העירייה, במסווה של אירוע עירוני עצרת פוליטית מובהקת
מימון; ירוץ לבד
לא די בכל הכישלונות הפוליטיים אותן חווה ראובן מימון בקדנציה הראשונה לכהונתו, אי נוכחותו השבוע בעצרת לקראת החגים בה הופיעו כל ראשי ש”ס, הייתה למעשה יריית הפתיחה הבלתי-רשמית לפרישתו מש”ס והקמת מפלגה חדשה- כך בישר פורום החרדים של נתניה, באינטרנט.
מימון שמונה כיו”ר ש”ס על גבו של חבר המועצה המודח שמואל יומטוביאן, לא הסתדר במפלגת ’סגל’ המשותפת לסיעת ש”ס וגל. חבר המועצה מימון, המסוכסך עם יו”ר המפלגה מ”מ ראש העיר – הרב שמעון שר, החליט סופית לפרוש.
“חזית הספרדים”, או משהו בשם דומה, כך ככל הנראה תיקרא המפלגה החדשה של מימון, שבמצב הנוכחי, לאור התחרות הגדולה בחזית החרדית, ספק אם היא תעבור את אחוז החסימה בבחירות למועצת העיר.
יו”ר סיעת שינוי במועצת העיר, ח”מ אדיר בנימיני, מסר בתגובה, כי הוא מקווה שח”מ מימון יפעל כ”אופוזיציה במשרה מלאה בעקבות הפרישה ויחדל ממנהגו לפסוח על שני הסעיפים”.
מ”מ ראש העיר – הרב שמעון שר; הקלה
כמו כן, מעריך בנימיני’ כי; “ככל שיתקרבו הבחירות חברי מועצה נוספים ינטשו את הספינה הרעועה של הקואליציה ויצטרפו לאופוזיציה”.
העצרת שנערכה בכיכר העצמאות במימון עיריית נתניה אך ללא נכחותו של ח”מ ראובן מימון, ממשיכה להכות גלים וח”מ אדיר בנימיני, מתכוון להעלות את הנושא במועצת העיר הקרובה באמצעות שאילתה אותה הגיש.
שאילתה בעקבות הפיכת הכיכר לזירה הפוליטית של ש”ס
יו”ר סיעת שינוי, ח”מ אדיר בנימיני, הגיש שאילתה נוקבת לראש העירייה מרים פיירברג, בעניין המעורבות העירונית בארגון אירוע ממנו “נדף ריח חריף של פוליטיקה” ובמהלכו הפכה לטענת בנימיני, הפכה כיכר העצמאות ל”זירה הפוליטית של ש”ס בחסות עיריית נתניה” – כפי שדיווחנו, באתרנו, לראשונה, לפני כשבוע וחצי.
וזהו נוסח השאילתה שהגיש בנימיני, לראש העירייה:
בנימיני; אירוע פוליטי על חשבון כספי משלם המיסים הנתנייתי?
ביום ה-22 לספטמבר 2005 אורגן בכיכר העצמאות כנס “לכבוד הימים הנוראים” על ידי עיריית נתניה והיכל התרבות. בכנס השתתפו, הרב הראשי הספרדי, שלמה עמר, אביה הרוחני של תנועת ש”ס, עובדיה יוסף, יו”ר תנועת ש”ס, ח”כ אלי ישי, ועוד מספר רבנים מקומיים המזוהים רובם בצורה כזו או אחרת עם תנועת ש”ס.
לאור האמור לעיל ברצוני לברר את הדברים הבאים:
1. מה היו העליות הכספיות של הפקת האירוע?
2. מה היו השיקולים שעמדו מאחורי החלטת העירייה לארגן אירוע פוליטי פר-אקסלנס, בהשתתפות גורמים פוליטיים המזוהים עם מפלגה פוליטית, על חשבון כספי משלם המיסים הנתנייתי?
3. מתי בפעם האחרונה הוזמן להופיע חבר כנסת לאירוע עירוני-ציבורי שהתקיים בכיכר העצמאות?
4. חברי כנסת מתנועות שאינן דתיות הופיעו בעבר בכיכר במסגרת עצרות פוליטיות, כחלק ממסע בחירות, וגם זאת רק עד אמצע שנות ה-90. מדוע ארגנה העירייה, במסווה של אירוע עירוני עצרת פוליטית מובהקת, כאשר תנועות פוליטיות אחרות מממנות בצדק אירועים דומים בתקציבי מימון המפלגות?
5. האם מוכנה ראש העירייה להתחייב לחדול ממנהג מגונה זה בעתיד ולהקפיד הקפדה יתרה שלא לערוך אירועים בעלי אוריינטציה פוליטית כל כך מובהקת בעתיד?
Add Comment