Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

קבלו את מלך הבריאות – הרימון

0
0

מתכונים ומידע על הערכים התזונתיים. ההכנה ואופן השימוש. ניקוי הפרי צעד אחר צעד. ניתן לאכול את גלעיני הרימון כמות שהם, לשלבם בסלט פירות, בסלט ירוק, או להוסיפם לתבשילי בשר ועוף.

קבלו את מלך הבריאות – הרימון

רימון מהו? מקור עץ הרימון במערב אסיה. הוא נפוץ בארצות הים התיכון, בסין וביפן ובארצות נוספות. העץ הרימון הינו עץ נשיר וגבהו מגיע עד לגובה של 5 מטרים. הפרחים, בודדים, גדולים, יפים וצבעם אדום-כתמתם. גודל הפרי כגודל תפוז, קליפתו קשה וצבעה נע בין אדום לוהט לצהבהב-חום, מרקמה עורי. מוך הפרי חומצי ומכיל כמות גדולה של גלעינים.

גלעיני פרי הרימון משמשים כקינוח, בתוספת סוכר או מי ורדים, מכינים מהם גם ג’לי ואפילו יין. מיץ טרי מגלעיני הרימון מרענן. ליקר רימונים אפשר להכין על ידי בישול הגלעינים וסוכר ביחס של אחד על אחד על אש קטנה, במשך 5 דקות.

ניתן לאכול את גלעיני הרימון כמות שהם, לשלבם בסלט פירות, בסלט ירוק, או להוסיפם לתבשילי בשר ועוף.

בחירת הפרי ואחסונו; יש לבחור פרי הכבד יחסית לגודלו (ככל שיהיה כבד כך יהיה בעל גלעינים עסיסיים יותר). יש לשים לב לקליפה שצריכה להיות בעלת תחושה כשל עור וצבעה אדום בעיקר, יש להקפיד שהקליפה תהיה ללא פגמים חתכים וצלקות.

ההכנה ואופן השימוש:

הרימון הוא רב גוני, וניתן להשתמש בו בוורסיות שונות, גלעיניו יכולים לשמש כקישוט במתוקים או כתוספת לתבשיל מתובל.

כדי לחלץ את הגלעינים מתוך המעטפת בצעו חיתכו ארבעה חתכים שטחיים לאורכו. לחצו על אחד החתכים, כך שהפרי יחצה לשניים ושוב לחצו וחלקו לארבעה פלחים

שימו לב; מיץ הרימון, מכתים כל דבר עימו הוא בא במגע, לכן, הקפידו לעבוד עם סינר או ללבוש בגד ישן שלא יהיה איכפת לכם אם יוכתם.

רימון בקליפתו ניתן לאפסן במקרר עד חודשיים או במקום קריר וחשוך עד חודש אחד.

ניתן להקפיא את הגלעינים בכלי אטום עד כשלושה חודשים.

לחצו לצפייה בסרטון

לחצו לצפייה בסרטון

כיצד מקלפים רימון טרי ולא מתלכלכים – מדריך מיוחד ומצולם (וידיאו) של מועצת הצמחים

לחצו כאן או על התמונה לצפייה בסרטון לקילוף רימון טרי מבלי להתלכלך שיטת הפלחים

לחצו כאן או על התמונה לצפייה בסרטון לקילוף רימון טרי מבלי להתלכלך שיטת הגרעינים
<!–pomegranate_01.htm–>

תגובות
0
0



Exit mobile version