כאן נתניה

בנתניה אין השכרת דירה לבני העדה האתיופית

0
0

הגזענות כלפי בני העדה האתיופית שוברת שיאים: בעל דירה סרב להשכיר הנכס לזוג בגלל מוצאם. לדבריו: “השכנים התחננו בפניי, כי הם לא רוצים שערך הנכס יירד”. מתווכים בעיר מודים: “ישנם לקוחות שמנחים אותנו במפורש – לעיתים כחלק מהמדיניות הלא רשמית של הוועד”
בנתניה אין השכרת דירה לבני העדה האתיופית
הגזענות כלפי בני העדה האתיופית שוברת שיאים; ע’, תושבת נתניה, ממוצא אתיופי, שוקלת הגשת תביעה בגין אפליה כנגד בעל דירה, באזור מזרח נתניה – זאת לאחר שהקליטה אותו בשעה שסרב להשכיר לה את דירתו בתואנות שווא. במהלך השיחה, המוקלטת, ציין בעל הדירה את הסיבה האמיתית לסירובו; “השכנים ביקשו ממני שלא להשכיר הדירה לאתיופים, כי הם מורידים את ערך הבניין. אתם זוג נחמד, אבל אני לא רוצה בעיות עם שכנים”.

אברהם אגניהו; בגלל צבע העור

אין זהו המקרה היחידי של גילויי גזענות כלפי יוצאי העדה האתיופית. בסקר שפורסם לאחרונה עולה, כי 72% מהישראלים אינם מוכנים לגור בסמוך לבני העדה האתיופית, ואילו 75% אינם מוכנים שילדיהם יינשאו לבני העדה.

כזכור, כבר לפני כחצי שנה חשף המקומון קול השרון, סיפור דומה, בו מנעו דיירי בניינים ברמת פולג רכישת דירות בידי בני העדה.

“כואב לי לשמוע דברים כאלה, ועוד במדינה כמו מדינת ישראל שהיא קיבוץ גלויות לכל יהודי”, סיפר אברהם אגניהו (25), סטודנט מצטיין למנהל עסקים וחשבונאות ופעיל בקרב בני הנוער האתיופים, שעלה עם משפחתו ב”מבצע משה” בשנת 1984. מאז מתגוררים בני המשפחה ב”שכונת אזורים” בנתניה.

“לצערי, החברה הישראלית רואה אותנו באור שונה בגלל צבע העור. יצרו מסביבנו סטיגמה שלילית בגלל אחוז קטן של צעירים, אשר נעשה בעייתי בעקבות קליטה גרועה בארץ – בעוד שרובנו מנסים, למרות כל הקשיים, להיקלט בחברה ולתרום עד כמה שאפשר – הן בצבא והן בעמדות חברתיות אחרות”, הדגיש אברהם.

“אני בטוח, שכל אחד ולא חשוב מאיזה מוצא, זכאי להזדמנות שווה. לעיתים, במהלך עבודתי עם ילדים, אני נתקל במין מרדנות מצידם. האמת, שאני לא מאשים אותם. לא פעם הם נתקלים בגזענות בבתי הספר ובזלזול מצד מערכת החינוך שנותנת להם הרגשה כאילו שאין להם סיכוי רב להצלחה בגלל היותם אתיופים. מדינת ישראל נכשלה בקליטה כשיצרה גטאות” – ציין אברהם.

תמר אברמוביץ דוברת המשרד לקליטת עלייה, מסרה בתגובה, כי; “לא ניתן להאשים את ממשלת ישראל בכישלון בקליטת העולים האתיופים. אנו משתדלים לסייע כמה שניתן בהיטמעותם של בני העדה האתיופית בחברה הישראלית – הן על ידי מענקים לרכישת דירה ברחבי הארץ והן על-ידי מענה לצרכיהם הייחודיים…

בנתניה, נקלטו עד היום כ-11,200 עולים מאתיופיה

הדוברת אברמוביץ, ממשיכה; “לרוב נוהגים בני העדה להתגורר זה בסמוך לזה ויוצרים קהילה משלהן. בנתניה, נקלטו עד היום כ-11,200 עולים מאתיופיה – יותר מכל עיר אחרת בארץ, אשר התיישבו בשלושה מוקדים עיקריים. עם זאת, יש להפנות אצבע מאשימה כלפי החברה הישראלית אשר אינה מסייעת במיוחד בקליטה”.

אחת הבעיות העיקריות בקליטה, מעבר לסירובה של החברה הישראלית להשכיר או למכור דירות באזורים איכותיים לבני העדה, היא בניסיון לאפשר לבני העדה להשתלב בעבודה.

לטענת אדיס שמאי, צעירה בת העדה; “מניסיון שערכתי שלחתי לאותה חברה שלוש פעמים קורות חיים עם נתונים זהים, למעט השם. בשני המקרים בהם השתמשתי בשמות ישראלים קיבלתי הזמנה לראיון, במקרה בו צוין, כי עליתי מאתיופיה קיבלתי תשובה שלילית”.

את תגובת החברה המדוברת לא ניתן היה להשיג עד למועד סגירת גיליון זה.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן