Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

בנתניה התגלה מקרה של מחלת הלגיונרים

0
0

בת 60 הגיעה למרכז הרפואי לניאדו כשהיא סובלת מחולשה ושלשולים # בדיקה ייעודית העלתה כי היא סובלת ממחלת הלגיונרים # דו”ח מיוחד הועבר למשרד הבריאות # האישה טופלה, אושפזה ושוחררה לביתה

חיידקי הלגיונלה. ארכיונעים.

בת 60, תושבת פתח תקוה, הגיעה בשבוע שעבר, לחדר המיון שבמרכז הרפואי צאנז ביה”ח לניאדו בנתניה, לאחר שדיווחה על שלשולים, חולשה, חוסר תיאבון וירידה במשקל. החולה העברה לאשפוז וטיפול במחלקה פנימית ב’ בבית החולים. סידרת בדיקות מקיפה העלתה, כי האישה סובלת מסימפטומים אשר בחלקם מאפיינים דלקת ריאות, בעוד סימפטומים אחרים אינם מתיישבים עם מהלכה הרגיל של המחלה.

לאחר ניתוח תוצאות הבדיקות, החליט ד”ר סלאח תאופיק לערוך בדיקות ייעודיות לבחינת קיומה של מחלת הלגיונרים. תוצאות הבדיקות, העלו כי האישה אכן סובלת ממחלת הלגיונרים.

מחלת הלגיונרים מתבטאת בחום, צמרמורות, שיעול, כאבי שרירים וסימפטומים נוספים המזכירים דלקת ריאות. במקרים בהם המחלה תוקפת אנשים מבוגרים או אוכלוסיות בעלות מערכת חיסונית ירודה, היא עשויה להיות מסוכנת.

ד”ר שקולניק; “אין מקום להיכנס לבהלה”

בשנת 2003, נפטרו שני אנשים שנדבקו בחיידק הלגיונלה, גורם המחלה הנמצא במים, במהלך שהות בבית מלון באילת.

במקביל להליך הטיפולי, עם קבלת תוצאות הבדיקות, הועבר דיווח על המקרה למשרד הבריאות. אתמול (שלישי), לאחר מספר ימי אשפוז שכללו בין היתר טיפול אנטיביוטי, שוחררה האישה לביתה, מצבה טוב.

ד”ר אבינועם שקולניק, המנהל הרפואי של המרכז הרפואי לניאדו, מסר, כי; “אין מקום להיכנס לבהלה. המקרה כאמור דווח למשרד הבריאות, אולם עד כה, לבית החולים לא ידוע על מקרים נוספים של המחלה. בכל מקרה ובהתאם לנתונים שבידינו, אין לציבור כל סיבה להיכנס לבהלה”.

תגובות
0
0



Exit mobile version