לי טורסטון עדני, מנכ”לית שירון משרד יחסי ציבור, המתמחה בנושאי צרכנות חונכת פינה חדשה של טיפים בנושאים שונים, הפעם איך לאכול מזון בריא;
LeeTorstonAdani_t180X123k-n_15-9-05_01.jpg
באוכל יש אופנות ואוכל בריא הוא אחד מהטרנדים הכי אופנתיים בתחום המזון, רגע לפני שהחלטתם לקחת את עצמכם בידיים ולאכול מזון בריא. קבלו כמה עצות;
• בעידן המודרני בו למתח, אורח החיים הלקוי והשימוש במזון מעובד, משומר ומזוקק יש השפעה שלילית על בריאותנו, יש צורך בהכוונה לצריכת מזון בריא, טבעי, נטול כימיקלים וזהום סביבתי.
• מזון בריא – הוא הכלל השני של הרמב”ם. כמובן, אם אכלת פעם משהו לא בריא, לא עברת על איסור תורה. אבל מידה טובה לאכול מזון בריא, היא מצווה מן התורה.
• מומלץ, להשתמש במוצרי מזון מלא – הכוונה שלא עברו עיבוד המקנה לו תכונות שליליות ומוריד מערכו הטבעי כמו מוצרים מחיטה מלאה פסטה, אורז מלא, קמח מלא, שמשום מלא וכו’.
• תבלו את המאכלים בהרבה תבלינים טריים כמו פטרוזיליה, נענע , רוזמרין, תימין, שמיר, עלי רוקט, עלי סלק ועוד (את כולם אפשר בכיף לגדל באדניות על אדן החלון או בגינה).
• רצוי לאדות ירקות על רשת אידוי, או לאפות (במקום לבשל במים) על מנת לשמור עד כמה שאפשר על הוויטמינים.
• לא כל שמן הוא בהכרח רע. בשנים האחרונות הגיעו למדפי המרכולים כמה וכמה סוגים של שמן מצוין, שמני דלעת, אגוזי לוז, קנולה אקטיב ולא לשכוח את שמן הזית.
• אם אתם יכולים לקנות מזון אורגני, אז כמובן עש את זאת בשמחה. היתרונות של המזון האורגני היותו בריא וידידותי לסביבה. החיסרון – הוא קצת יקר.
• אבקות מרק מכילות המון קלוריות, שומנים, כימיקלים ומונוסודיום גלוטמט, שמחזק את טעם המזון אבל עלול לגרום לתופעות כמו כאבי ראש ואלרגיות. נסו להימנע מהם ולמצוא תחליפים בריאים.
• השתדלו לא לקלף ירקות ופירות כך לא תאבדו ויטמינים החשובים.
• אנשים עם נטייה להשמנה אשר יאכלו מזון בריא דל שומן וידאגו להתעמל, ישמרו על משקל גופם בטווח הנמוך שלהם.
• בריא, אנשים אוכלים לחם קל לא רק מסיבות של דיאטה, אלא גם משום שהם מעדיפים לאכול מזון בריא יותר, שבו פחות מלחים.
• השתדלו לבסס את תזונתכם על מזון וטבעי ככל האפשר והרגילו כך גם את ילדכם.
___________
הטיפים הובאו באדיבות לי טורסטון עדני מנכ”לית שירון יחסי ציבור המתמחה בנושאי צרכנות.