strip_pigua_00.jpg
nayedet_pigou_fahem_00.jpg
היום אחה”צ, יובא למנוחת עולמים, סמ”ר משה חזקיה, בבית העלמין בישוב אליכין שליד חדרה. החייל – שוטר נהרג אתמול אחה”צ בצומת אום אל פאחם, כאשר מחבל מתאבד, התקרב אל תחנת האוטובוס לעפולה ונדרש להזדהות ע”י משה חזקיה, הפעיל לפתע את המטען שנשא על גופו וגרם למותו של חזקיה ולפציעתם של שלושה אנשים נוספים.
אבל כבד ירד על הישוב אליכין. משה, היה בנם הבכור של אורי ומרים חזקיה, להורים, עוד שתי בנות: אוראל בת 20 ושלומית בת 16. משה חזקיה, למד בתיכון הכללי חדרה במגמת מזרחנות שם נתלו הבוקר מודעות אבל וקטעי עיתונות על פעולתו לעצור את המחבל בגופו במניעת פיגוע גדול באוטובוס שהיה אמור להגיע לתחנה לכיוון עפולה, מאוחר יותר, התגייס משה חזקיה הי”ד למשטרה במהלך שירותו הסדיר בצבא.
אתמול על פי מקורות במשטרה, בסמוך לשעה 17:00, התקבלה הודעה ע”י מטלפן אלמוני, זמן קצר לפני הפיגוע בתחנת המשטרה, על חשוד בתחנת האוטובוס שליד צומת אום אל פאחם.
שוטרי ניידת המשטרה שהגיעו לצומת בעקבות דיווח אחר על תאונת דרכים, בסמוך למקום חשדו במחבל, סטו לעברו וכשהתקרבו אליו הוא הפעיל את המטען. כתוצאה מן הפיצוץ נהרג סמ”ר משה חזקיה, נפצעו 3 אנשים ביניהם: השוטר רס”מ סעיד קבלאן, מהישוב בית ג’אן, ופצוע נוסף קשה, צעיר תושב אום אל פאחם, הסובל מפגיעת ראש חמורה.
עדי ראייה סיפרו, כי שמעו את הפיצוץ באום אל פאחם, הנמצאת בסמוך לצומת. מסך עשן נראה עולה באוויר, רופא שהגיע למקום הפיגוע סיפר, כי ראה שני אנשים שוכבים על הכביש, כשאחד מהם פצוע אנוש, בבדיקה ראשונית שביצע בו הוא היה ללא דופק וללא נשימה. יחד עם רופא צבאי וחובש שהגיעו למקום קבעו את מותו.
עוד סיפרו עדי הראייה, כי גופת המחבל התרסקה במקום. ארבעה בני אדם נוספים נפגעו. צד ימין של ניידת המשטרה, שהגיעה למקום, נמעך ומשאית התנגשה בה מאחור”.
נהג משאית שנפצע באורח קל מאוד בפיגוע, סיפר: “הייתי במרחק קצר מאד מהניידת כשפתאום היה פיצוץ. ראיתי שני בחורים שעמדו ליד תחנת האוטובוס במקום, ושוטר שהיה מחוץ לניידת. ראיתי שהשוטר קרא לאחד מהבחורים, ואז פתאום שמעתי את הפיצוץ. אחרי מרחק קצר עצרתי, השמשות של המשאית התנפצו ונפלו עלי זכוכיות וכל מיני חלקים על כל הגוף. לא היה אף אחד במקום, אבל אחרי הפיצוץ, כל אום אל פחם, ירדה למטה. אף אחד לא נשאר בעיר”.
ניצב בורובסקי, אמר, כי “השוטרים מנעו פיגוע גדול בתוך האוטובוס וסיכלו פיגוע כבד והמרחק מכאן עד לפיגוע באוטובוס ברור לגמרי. השוטר שנהרג, שילם את המחיר היקר ביותר כדי לסכל את הפיגוע”.
אמש ביקרו מפכ”ל המשטרה, רב ניצב שלמה אהרונישקי ומפקד המחוז הצפוני, בבית החולים את רס”מ סעיד קבלאן מבית ג’אן והודו לו על כך שמנע פיגוע רב נפגעים.
על הפגוע בעת שהתרחש אתמול אחה”צ – לחצו כאן פיגוע בצומת אום אל פאחם
Add Comment