עדיף למקם את העציצים באזור בו יש שמש בחלק מהיום – מערב או מזרח יהיו מצוינים, להשקות בצורה סדירה, לתת הרבה אהבה וכמובן לבשל.
מנטה
תבלינים טריים הפכו למרכיב חשוב בצרכים הקולינריים שלנו. מה יותר נפלא מלצאת החוצה ולתכנן את הארוחה לפי מגוון העלים שעומדים לרשותנו בגינתנו? גם גינת תבלינים קטנה בעציצים או באדניות יכולה להיות תחליף מצוין.
סוגים רבים של צמחי תבלין ניתן לגדל לבד באמצעים פשוטים ביותר וליהנות מעלים טריים ובריאים בכל עת. חובבי הבישול, יכולים להכין להם עציצים לפי סוגי השימוש.
למשל, אדנית איטלקית – בה נשלב; אורגנו, בזיליקום, זעתר וטימין אשר יעשירו מאכלי פסטה והפיצות.
בזיליקום
בעציץ אחר, נוכל לשלב תבלינים למשקאות שונים; מליסה, לואיזה, נענע ומרווה שכל שילוב שלהם במשקה חם או קר יצא מנצח גם בעציץ וכמובן שבקנקן.
אדנית לסלט תכיל את מיני עלי הסלט החביבים; רוקט, רוקולה, עיריות למיניהן, כוסברה, פטרוזיליה ומנגולד. נקצוץ מהם בכל פעם לפי טעמנו והם יתחדשו ויספקו לנו עלים טריים ורעננים.
וכמובן שלא נשכח ליצור עציץ לנותני הטעם החשובים שיגוונו ויעדנו לנו את תבשילי הבשר והדגים למיניהם; טרגון, קארי, רוזמרין ומרוות.
אורגנו
עדיף למקם את העציצים באזור בו יש שמש בחלק מהיום – מערב או מזרח יהיו מצוינים, להשקות בצורה סדירה, לתת הרבה אהבה וכמובן לבשל. בתאבון!
מפגש חובבי גינון והרצאות בנושא צמחי תבלין ע”י אלומה גלזר בוטניקאית ומומחית לצמחי מרפא ותבלין נערכים מדי פעם ב”משתלת וונדי”, בעין ורד, שבאזורנו.
ההשתתפות בהרצאה בחינם, יש לתאם מראש בטל: 09-7963154.
המלצות בנושא צמחי תבלין וטיפים נוספים בנושאי גינון מתפרסמים באתר עולם הגן: www.olamhagan.co.il
Add Comment