– לעומת השנה שעברה. 20% מכמות היין שנצרכת נמכרת בראש השנה. חצי מכמות היין הנמכרת בישראל משווקת בחגים ראש השנה ופסח. יקב הרי גליל פותח את עונת בציר 2005, יבצור מעל 800 טון ענבים יצוא היין יגדל השנה ב-25%
יבול נמוך צפוי השנה בכל כרמי הארץ כ-50 אלף טון ענבים, יבול נמוך יחסית לשנה שעברה בה נבצרו 53 אלף טון. בכרמי יקב “הרי גליל” אשר נמצאים בחלקו הצפוני של הגליל העליון, בציר הענבים בשיאו.
הצרכן הישראלי מעדיף יינות תוצרת כחול לבן
שוקי בוסידן, מנהל השיווק של יקב הרי גליל, מסביר, כי השנה, צפוי יבול הענבים בכרמי היקב להגיע ל-800 טון ענבים.
כמו כן, מציין בוסידן, כי יצוא היין מהיקב יהיה השנה כ-25%. בשנתיים האחרונות נרשמה מגמה ברורה של הצרכן הישראלי בהעדפת יינות תוצרת כחול לבן על אלו המיובאים.
בוסידן, מדגיש, כי מגמה זו מעודדת מאוד וכי הוא צופה עליה במכירות לקראת ראש השנה, כ-20% מכמות היין השנתית שנצרכת בישראל נמכרת בראש השנה.
חצי מכמות היין הנמכרת בישראל משווקת בחגים ראש השנה ופסח. בישראל, נמכרים 50 מיליון בקבוקי יין בשנה, מתוכם כ-8 מיליון במהלך ראש השנה!
חמשת כרמי היקב “הרי גליל” משתרעים על כ-700 דונמים, בהם נטועים זני הענבים: מרלו, קברנה סוביניון, פינו-נואר, סנג’ובזה, סירה, שרדונה וסוביניון בלאנק.
סל המוצרים של יקב “הרי גליל” כולל כיום; 8 סוגי יין, 5 יינות זניים: “הרי גליל קברנה סובניון”, “הרי גליל מרלו”, “הרי גליל פינו-נואר” “הרי גליל שרדונה”, “הרי גליל סובניון בלאנק” ו-3 יינות שהם עירוב זנים “הרי גליל יראון” (יין הדגל של היקב), “הרי גליל שיראז קברנה” ו”הרי גליל רוזה”.
“יקב הרי גליל” מזוהה עם האזור הגיאוגרפי בו הוא ממוקם והיינות שהוא מייצר מבטאים את האזור החקלאי והטבעי בו נטועים כרמיו, בהרי הגליל העליון.
היקב שם דגש על ייצור יין איכותי במחירים נוחים. והמגמה השנה הינה לייצר כמויות גדולות יותר של יינות איכותיים בתוך סל המוצרים הקיים. התכנית לשנת 2006 הפקת יינות מכרמים שניטעו ובהם זנים חדשים” אומרת רונית בדלר מנכ”ל יקב הרי גליל.
Add Comment