חרב פיטורין מאיימת על עשרות עובדי עירייה בכירים המחזיקים בעמדות מפתח מפלגתיות * הרצל קרן, בגיבוי מועצת העיר ומשרד הפנים, יאלץ אותם להחליט מה הם מעדיפים: ג’ובים או פוליטיקה. פריצת דרך בניסיון לאכוף את שאלת הכישורים האמיתיים או הקשרים שמסדרים
עובדי עירייה החברים גם במרכז ו/או בסניף של מפלגה יהיו חייבים לבחור בעתיד הקרוב בין חברותם במרכז ו/או סניף מפלגה לבין היותם עובדי עירייה, כך החליטה השבוע מועצת עיריית נתניה בעקבות הצעה לסדר בנושא שהגיש חבר מועצת העירייה הרצל קרן מסיעת “למען נתניה”.
קרן; “הסתאבות המערכת העירונית” – מצב דברים זה הוא בלתי נסבל.
בהצעתו לסדר טען הרצל קרן, כי הנחיות היועץ המשפטי לממשלה וחוזרי מנכ”ל משרד הפנים וכן הפסיקה אוסרים על עובדי עירייה לעסוק בפעילות פוליטית – מפלגתית ו/או מגבילה פעילות פוליטית – מפלגתית זו באופן משמעותי.
לדבריו של קרן; העירייה נדרשה בעבר לא אחת, לסוגיה בעיקר לפני מערכות בחירות ולראיה, העירייה באמצעות מנהלת אגף משאבי אנוש בעיריית נתניה הפיצה חוזר לכל עובדי העירייה תחת הכותרת “פעילות מפלגתית – הודעת רענון”.
בחוזר לעיל ובפרק העוסק “באיסורים החלים על העובדים” – נכתב, בין השאר, במפורש, כי על כל סוגי העובדים ברשויות המקומיות בכל הדרגות ובכל התפקידים “חל איסור להיות חברים בהנהלה פעילה של מפלגה או רשימה” וכמו כן; “חל איסור לארגן אסיפה בעלת אופי פוליטי, לשבת בשולחן הנשיאות של אסיפה כאמור ולנאום בה”.
בדבריו, במועצה טען עוד קרן, כי; ב”חוזר מנכ”ל מיוחד” מטעם משרד הפנים בנושא “פעילות מפלגתית של עובדי רשויות מקומיות” נכתב במפורש, כי; “הלכה פסוקה היא כי על עובד ציבור ובכלל זה על עובד הרשות המקומית לשמור בעיני הציבור על תדמית ניטראלית, שאינה משועבדת להשקפה פוליטית מוגדרת…”
קרן, טען עוד בהצעתו לסדר, כי; “הנחיות אלה לא מיושמות בפועל בעיריית נתניה שן בעובדה, ישנם מספר לא מבוטל של עובדי עירייה החברים סניפי “הליכוד”, “העבודה”, “המפד”ל” ואח’ המשמשים כחברים במרכזי מפלגות ו/או בלשכות מפלגה ו/או בגוף ו/או ברשימה מפלגתית – פוליטית כזו או אחרת ו/או בגוף בוחר של מפלגה כזו או אחרת.
עוד ציין קרן, כי שניים מעובדי העירייה אף משמשים כיו”ר סניף מפלגה בנתניה והאחר כיו”ר מועצת סניף בנתניה.
בהצעתו דרש הרצל קרן, כי עובדי עירייה החברים בהנהלה פעילה של מפלגה ו/או בגוף בוחר או רשימה פוליטית, סניף מפלגה, מרכז מפלגה, לשכת מפלגה וכיוצ”ב, חייבים להתפטר מהעירייה ו/או לחליפין להתפטר מחברותם בהנהלה הפעילה או בגוף הבוחר של מפלגה או רשימה פוליטית.
כאמור, בעקבות הצעתו לסדר עלה הנושא במועצת העירייה אשר דנה בנושא והורתה למנכ”ל העירייה וליועצת המשפטית של העירייה להוציא חוזר בנושא לכלל העובדים בעירייה ולרענן בפני העובדים את ההנחיות וההוראות בנושא באופן אשר יחייב את עובדי העירייה החברים במרכזי מפלגות ובסניפי מפלגות לקבל תוך מספר שבועות החלטה האם ברצונם להמשיך להיות חברים בגופים מפלגתיים בעלי סמכויות בחירה או להתפטר מעבודתם בעירייה.
הרצל קרן: מצב דברים בו כמה עשרות עובדי עירייה בכירים משמשים גם כחברים בגופים פוליטיים ובתפקידים רשמיים בגופים אלה, דבר המקנה להם כוח ועמדת השפעה על נבחרי הציבור ועל המערכת העירונית בכללותה הוא מצב בלתי נסבל.
לא יעלה על הדעת שחלק מחברי המועצה שמתפקידם לפקח על עבודת העירייה, יהיו תלויים ו/או יבחרו על ידי עובדי העירייה הנתונים למרותם.
העובדה שבסניפי מפלגות שונות ישנם רבים העובדים בעירייה ו/או שהם בני משפחה של עובדי עירייה מעידה על הסתאבות המערכת העירונית. לכל הדעות מצב הדברים זה הוא בלתי נסבל ויש לשנות.
העובדה שגם משרד הפנים וגם היועץ המשפטי לממשלה סבורים שעובד עירייה לא יכול להיות חבר בגוף בוחר מפלגתי – פוליטי, מדברת בעד עצמה.
Add Comment