חקלאות ישראל

המכירה הפומבית השנתית של פרי הרבעה

0
0

מדובר בפרי הרבעה מגזע סימנטל וסימפורד כחלק מאירוע חגיגי לציון יובל לאמב”ל (ארגון מגדלי בקר לבשר) בהשתתפות שר החקלאות, מנכ”ל מועצת הבשר מנהלי רשתות שיווק ובוקרים. יום ד’ ה-7 בספטמבר בחוות נווה יער (ליד רמת ישי)
המכירה הפומבית השנתית של פרי הרבעה
חיים דיין מנכ”ל אמב”ל; קיימת דרישה לבשר בקר איכותי טרי

אמב”ל (ארגון מגדלי הבקר לבשר) חוגג 50 שנים להיווסדו באירוע חגיגי מיוחד שיתקיים בחוות נווה יער, ב-7 בספטמבר, בהשתתפות שר החקלאות, מנכ”ל מועצת הבשר, מנהלי רשתות שיווק, בוקרים מכל הארץ ועוד. האירוע סגור לקהל הרחב. כחלק מהאירוע, תתקיים המכירה הפומבית השנתית של פרי הרבעה. יועמדו למכירה 55 פרי הרבעה מובחרים – מגזע סימנטל וסימפורד אשר טופחו לדרישות הצרכן הישראלי.

המכירה הפומבית המיועדת לבוקרים בלבד תנוהל על ידי אמב”ל (ארגון מגדלי הבקר לבשר) שה”מ (שרותי הדרכה של משרד החקלאות) מדריכי שה”מ אשר תורמים רבות לקיום הענף בארץ ובימים אלו נאבקים על קיומם מול גזירות משרד האוצר ומועדון מגדלי סימנטל וסימפורד (מושב קשת, חוות שניידר, רמת מגשימים, קבוץ גלעד, חוות השיקמים וחוות אלטשולר).

חיים דיין מנכ”ל אמב”ל מסר, כי פרי ההרבעה שימכרו במכירה הפומבית הינם בני 18-15 חודשים ומשקלם הממוצע עומד על מעל חצי טון (כאשר פר בוגר מגיע למשקל של מעל 1 טון) העגלים הטובים ביותר עלו 2 ק”ג ביום, במהלך תקופת המבחן.

דיין, יודע לספר, כי מחיר הפתיחה עומד על 10,000 ₪ לפר ויכול להגיע לעד 20,000 ₪.

פרי הרבעה מובחרים – מגזע סימפורד

מועדון המגדלים מטפח גזעי בקר לעדרים המסחריים בישראל פרים טהורי גזע, ברמת ייצור גבוהה, העמידים יותר למחלות באזור המזרח התיכון.

בייצור הפרים מושם דגש על תכונות מסוימות כמו; חוזק רגליים, מבנה הגוף, ייצור בשר איכותי וכדומה, תכונות מכריעות ביכולתו של הפר להתקיים בתנאי המרעה בארץ. המכירה הפומבית מתקיימת בתחילת ספטמבר לאחר שתקופת המבחן של פרי הרבעה, הסתיימה.

הבוקרים המשתתפים במכירה הפומבית מקבלים קטלוג, אשר הוכן ונערך ע”י מדריכי שה”מ ובו נתונים לגבי כל פר הרבעה הכוללים: משק מוצא, נתוני ביצועים אישיים שלהם, מעקב ייצור של אמהותיהם, היקפי אשכים, איכות זירמה ועוד. כל העגלים עברו פרוטוקול בדיקות וחיסונים וטרינריים.

דיין, מדגיש, כי כבר זמן רב קיימת דרישה לבשר בקר איכותי טרי, בקרב השפים המקצועיים במסעדות, בקרב הבשלנים והצרכן הישראלי שכבר יודע לזהות ולהעריך בשר בקר טרי. בעזרת טיפוח פרי הרבעה מגזעים מובחרים והעברתם לצורך הרבעת פרות האם בעדרים, תשופר איכות הבשר בארץ.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן