פוליטי מקומי

מועצת נתניה סירבה לדון בהדחת הרב דוד שלוש

0
0

חבר המועצה בנימיני; “הרב מתפרנס למעשה ישירות מהקופה הציבורית, אשר ממומנת מכספי המיסים של אותה אוכלוסייה חילונית אותה הוא מכנה כ’פראי אדם’” * סגן ראש העיר, עו”ד מנדי וייס; האחרונה ש”התעסקה עם הרב שלוש – חברת המועצה שוש ערער נמצאת עכשיו בבית…”
מועצת נתניה סירבה לדון בהדחת הרב דוד שלוש
בנימיני; מדובר ב”אות קלון למועצת העיר.

מועצת העיר נתניה דחתה ברוב דחוק את הצעת יו”ר סיעת שינוי במועצת העיר, אדיר בנימיני, שתכליתה לדון בהדחת הרב הראשי לעיר, דוד שלוש, עקב התבטאויותיו כנגד הציבור החילוני.

בדיון התפתח ויכוח לוהט בין בנימיני לבין סגן רה”ע, עו”ד מנדי וייס וחברי המועצה הדתיים, שהגנו על דוד שלוש, הרב הראשי לעיר. הגדיל לעשות יו”ר המועצה יורם ז’נו, שהצדיק את דברי הרב ואמר ש”הם נאמרו בשם הדת”, דבר שהעלה עוד יותר את חמתו של בנימיני שאמר בעקבות הדיון, כי מדובר ב”אות קלון למועצת העיר”.

כזכור, בדברים שצוטטו בתגובה לכתבה שהתפרסמה באחד העיתונים המקומיים (“אמצע נתניה”) אמר דוד שלוש הרב הראשי לנתניה, דברים שמהם השתמע, כי תושבי העיר נתניה שאינם שומרי שבת הם בחזקת “כופרים, רשעים ופראי אדם”.

ח”מ אדיר בנימיני שזעם על הדברים המשווים למעשה את תושבי נתניה החילוניים לכינויים שדבקו באוכלוסיית סדום, הביא את הנושא לדיון במועצת העיר, במטרה שזו תעמיד את רבה הראשי של העיר על חומרת דבריו ותקרא להדחתו במידה ולא יתנצל.

באתרנו פירסמנו, שלשום, כי דוד שלוש רבה הראשי של נתניה, אמר לקראת הדיון במועצת העיר בתגובה להצעה לסדר של בנימיני, למקומון “אמצע נתניה” מסוף השבוע האחרון, כי: “אלו דברים בטלים. אני פה 52 שנה, האיש הזה לא מעניין אותי. הכי חשוב זה לקרב את הלבבות בעם ולזה אני פועל, וכל השאר בטל”.

הרב דוד שלוש; “האיש הזה לא מעניין אותי”. צילום; ארכיונעים.

יש לציין, שההצעה הוגשה לאחר שבנימיני העביר פניה בכתב לרב שלוש לחזור בו מדבריו וזו לא נענתה.

“לדאבוני, אני חש שמרבית היושבים סביב שולחן המועצה לא ממש מיחסים להתבטאות החמורה והנפסדת הזאת את המשמעות הראויה”, אמר ח”מ אדיר בנימיני יו”ר סיעת שינוי, במהלך הדיון בהצעתו במועצת העיר. בנימיני כיוון בעיקר לכך שהדברים לא זכו לכול גינוי מצד ראש העירייה, מרים פיירברג-איכר, או מכל גורם עירוני בכיר אחר.

“הייתי רוצה לראות מה היה קורה אם כל הסיטואציה הייתה הפוכה, ואם היו נאמרים דברים חמורים כאלה כלפי האוכלוסייה החרדית בעיר. במקרה כזה אני בטוח שהייתה קמה ’מהומת אלוהים’ גדולה, והיו נשמעות מחאות נמרצות וגינויים מכל כיוון” ציין בנימיני במהלך הדיון בהצעתו.

חבר המועצה בנימיני, הנרגש הדגיש במהלך נאומו במועצה כי עיריית נתניה תקצבה בשנה האחרונה את המועצה הדתית בסכום של 4 מליון ₪, לשנה: “ראוי לציין, כי הרב הראשי זוכה למשכורת חודשית נאה מאוד שבאה מתקציבי המועצה הדתית; כלומר, הרב מתפרנס למעשה ישירות מהקופה הציבורית, אשר ממומנת מכספי המיסים של אותה אוכלוסייה חילונית אותה הוא מכנה כ’פראי אדם’” אמר בנימיני כשהוא לא מסתיר את מורת רוחו מ”עזות המצח” שבדבר, כדבריו.

עו”ד מנדי וייס; לא כדאי להתעסק עם כבוד הרב

סגן ראש העיר, עו”ד מנדי וייס, הנחשב למקורבו של הרב דוד שלוש, הגן על פטרונו במהלך כל הדיון והתפרץ שוב ושוב לתוך דבריו של בנימיני.

וייס, חזר מספר פעמים על המשפט שהוא מכיר את הרב שלוש וטען, כי; “זה לא הסגנון שלו”. כמו כן, הוסיף וייס, כי האחרונה ש”התעסקה עם הרב שלוש – חברת המועצה שוש ערער נמצאת עכשיו בבית…”.

ההתבטאות המפתיעה ביותר בדיון באה מפיו של יו”ר המועצה, עו”ד יורם ז’נו, שהגדיל לעשות ולהפתעת הנוכחים נתן גיבוי מוחלט לדברי הרב.

ז’נו, אמר, כי דבריי הרב שלוש; “נאמרו בשם הדת”. הדבר עורר עוד יותר את חמתו של בנימיני, שהודה שיו”ר המועצה הצליח להפתיע גם אותו.

לדבריו של בנימיני הוא ציפה שז’נו, יו”ר המועצה וראש העירייה פיירברג-אכר, יגנו את דברי הרב, וישמרו על כבודם של תושבי העיר החילוניים, אך דבר זה לא קרה.

לקראת ההצבעה פנה ח”מ אדיר בנימיני באופן אישי לכל חברי המועצה מהסיעות החילוניות שהיו נוכחים באולם הישיבות וביקש מהם לא להיות שותפים ברמיסת כבודם של התושבים החילונים של העיר ו”לא לעבור בשום פנים ואופן בשתיקה על התבטאויותיו הנאלחות והנפסדות של הרב הראשי לעיר”.

עו”ד ז’נו; דברי הרב שלוש, בשם הדת

מבין הנוכחים המעטים באולם שהפניה השפיעה עליהם היה ח”מ לאוניד סוורדלוב (סיעת ישראל-ביתנו) שנמנע בהצבעה ועל ח”מ בוריס צירולניק (רשימת אמינות) שתמך בהצעה ביחד עם חברי האופוזיציה. סגן ראש העיר רוברט אלטוב (סיעת ישראל ביתנו) בניגוד לחברו לסיעה התנגד להצעה וההצעה נדחתה לבסוף ברוב דחוק.<!–adir_09.htm–>* צילום; אדיר בנימיני, בתקציר חיצוני ע”י אני גנדיאן.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן