המקומון קול השרון מביא את כל הספקולציות לקראת המפגש המכריע בין חברי ועדת המו”מ ליזמים. שלוש אפשרויות עומדות בפני הצוות: שלושתן לא מבשרות על עתיד ורוד
דגם האיצטדיון החדש; בינתיים חלום
גוברות הערכות, כי לאור הפערים האדירים בהצעות שהגישו ארבע חברות הענק לבניית מתחם האצטדיון העירוני החדש לבין אומדני העירייה, שכבר בחודש יולי טען חשב אחת החברות המציעות כי הוא מוטעה, לא יהיה מנוס וחברי ועדת המו”מ ייאלצו להחליט מבין שלוש אלטרנטיבות.
לכתב קובי אילן, ציין, גורם בכיר באחת מארבע החברות, כי “אנו מתחילים להאמין, שמתחם האצטדיון במתכונתו הנוכחית פשוט גדול מבחינה כלכלית על עיריית נתניה.
נקודה נוספת למחשבה, שעליה למיטב ידיעתי לא ניתנה הדעת, היא בשאלה העתידית מי יתחזק ויתפעל את האצטדיון באופן שוטף לאחר בנייתו. כיום קבוצת מכבי נתניה לא משלמת בעבור המגרש שלה, ואחזקת אצטדיון בקנה המידה המתוכנן ייאלץ השקעת ענק באופן שוטף”.
מרים פיירברג
בשבוע הבא, כך נודע לכתב קובי אילן, צפויים חברי המו”מ, אשר נבחרו על-ידי מועצת העיר נתניה לקיים משא ומתן עם נציגי היזמים, לקיים פגישה נוספת במטרה לשכנע את המציעים להוזיל בעלויותיהם.
נכון לאמצע השבוע (שלישי), החברה שהציעה את ההצעה הזולה ביותר היא חברת רמט. לאחר מו”מ שנמשך מספר שבועות, הסכימה החברה להוריד את סכום הצעתה ב-2 מיליון שקלים. ועדיין, כך עולה מבדיקת המקומון קול השרון, כי הפרש ההצעה בין חברת רמט לבין אומדן העירייה עומד על סכום של 16 מיליון שקלים.
גורם בכיר, ציין, כי “לצוות המו”מ שלוש אפשרויות, במידה והחברות לא יסכימו להתפשר, לאחר שלטענותיהן, כאמור, אומדן העירייה מוטעה”.
יעקבזדה פרויז
האפשרות הראשונה; היא הקלה משמעותית ובנוסף ויתורים טכניים ותכנוניים במטרה להוזיל את העלויות, או לחילופין להחיל הליך בנייה חלקי – צעד שלדברי מספר חברי מועצה, הנחשבים למומחים בתחומי התכנון והבנייה, יגרור עתירות לבתי המשפט בטענה לשינוי מהותי בדרישות המכרז – דבר המחייב מכרז חדש.
האפשרות השנייה; היא ביטולו של המכרז ויציאה למכרז חדש, שהפעם יבדקו מחדש את האומדנים ואת היכולת הכספית של עיריית נתניה לעמוד בדרישות או לחילופין תצומצם התוכנית – דבר שיגרור בהכרח עיכוב משמעותי. וגם אז לא ברור אם מידת הכדאיות הכלכלית תשתלם לחברות היזמיות.
האפשרות השלישית; היא “כניעה” של עיריית נתניה להצעות המחיר והסכמה לתוספת של מיליוני שקלים מכספי משלם המסים או מגורמים חיצוניים שמשקיעים (המועצה להסדר הימורים) – צעד שיוביל בהכרח לעתירות משפטיות בגין בזבוז כספי ציבור ודרישה להסבר מנומק מדוע הגורמים העירוניים לא פסלו את המכרז במקרה זה, כשבמקרים אחרים וסכומים קטנים הרבה יותר, נפסלו מכרזים.
רפי קדוש
האפשרות הרביעית; בה אחד המשתתפים במכרז יבצע מחטף ויוותר חד-צדדית על 16 מיליון שקלים ומעלה, נחשבת פשוט לא ריאלית.
שלושת חברי ועדת המו”מ, רפי קדוש, יעקבזדה פרויז ועו”ד שלמה רוזנווסר סירבו להביע עמדתם בטענה, כי כל עוד המו”מ מתקיים, אין זה מקובל.
מעיריית נתניה, נמסר בתגובה, כי; “המו”מ עם המציעים לא הסתיים וטרם הוחלט אם להתקשר עם מציע ההצעה הנמוכה ביותר… תנאי המכרז לא שונו באופן מהותי ולכן אין שום צורך לצאת במכרז חדש…
… תפקידה הציבורי של העירייה, כאשר היא יוצאת למכרז, הוא לבצע את העבודה במחיר הנמוך ביותר שניתן לקבל וזה בדיוק מה שהיא עושה בניהול המו”מ הארוך והמייגע עם המציעים”.
שלמה רוזנווסר
ובעוד מגלים אוהדי מכבי נתניה, כי חלומם לראות בהקמתו של אצטדיון לתפארת העיר נתניה, עלול להתרחק לתקופת ארוכה נוספת, עסוקה הנהלת הקבוצה במרדף כנגד הזמן במטרה ולנסות לשפץ את מגרש “הקופסא” הישן, שכנגדו הוצא צו סגירה מרחבי.
גם אם יעמדו אנשי מכבי נתניה בשיפוצים ובדרישות המשטרה, כך מעריכים גורמים שונים, עדיין בתום תקופה תצטרך ההנהלה להתמודד שוב עם הדרישות המחמירות והתבלותה של “הקופסא”.
Add Comment