לדברי גיל רופא, מנכ”ל משותף בחברת AMG מודלים כלכליים, 45% מהלווים כלל אינם מודעים לחשיבות מועד חיוב תשלומי המשכנתא. לווה ממוצע שהחזר המשכנתא שלו יורד ב-1 בחודש ומשכורתו נכנסת ב-10 בחודש, עשוי להפסיד כ-5500 ₪ במשך תקופת הלוואת המשכנתא
במידה והלווה נטל משכנתא ל-20 שנה, עשוי סכום זה להגיע לכ-5,500 ₪, בלי מינוסים נוספים בחשבון
הליך נטילת המשכנתא הוא הליך ארוך ועיתים אף מייגע, המצריך התעמקות בכל סעיפי החוזה בין הלווה לבין הבנק והופך לעיתים קבלת החלטות חשובה לחסרת משמעות, כך עולה מנתונים של חברת AMG מודלים כלכליים, המתמחה בייעוץ ובמיחזור משכנתאות, אשר ביצעה סקר שבדק את הפרמטרים אליהם מוקדשת תשומת הלב המירבית של הלווים שמגיעים לחתום על טפסי המשכנתא.
על פי הנתונים, 45% מנוטלי המשכנתאות כלל אינם מודעים לחשיבות היום בחודש בו יחויבו בתשלומי המשכנתא ובחרו יום זה באופן שרירותי ומבלי מחשבה לעתיד.
לדברי גיל רופא, מנכ”ל משותף בחברת AMG מודלים כלכליים,יש ליחס חשיבות לבחירת מועד החיוב, “מי שבוחר ב-1 בחודש כמועד החזר המשכנתא, עלול לגלות במהלך חיי ההלוואה, כי הבחירה הייתה שגויה וזאת בגלל אירועים שונים כמו החלפת מקום עבודה.
במקרה כזה, ישנה אפשרות לשינוי המועד החיוב, לשלושה מועדים שונים 1,10,15, בכפוף לבקשת הלקוח. חשוב לטפל בשינוי יום המועד בימים אלו מאחר ובקרוב תפקע אפשרות המעבר בין תאריכי החיוב”.
45% מנוטלי המשכנתאות כלל אינם מודעים לחשיבות היום בחודש בו יחויבו בתשלומי המשכנתא
עוד עולה מהסקר, כי ל-60% מכלל הציבור, יורד ההחזר החודשי ב-1 בחודש, למרות שיותר ממחציתם מקבלים את שכרם ב-10 לחודש.
יום כניסת המשכורת עלול לעלות ללווה ביוקר רב, כפי שמסביר רופא: “תשלומים קבועים בתחילת החודש, כמו משכנתא וחיובי כרטיסי אשראי, עלולים לגרום ללקוח למצוא את עצמו מדי חודש במשיכת יתר גבוהה מהרגיל במהלך הימים עד המשכורת וזה עוד מבלי שהזכרנו את הריבית שהוא עשוי לשלם על חריגה ממסגרת האשראי שהקצה לו הבנק.
לווה בעל החזר משכנתא חודשי של 3,000 ₪, ישלם כ-23 ₪ על עשרה ימי מינוס בגובה ההחזר החודשי שלו. במידה והלווה נטל משכנתא ל-20 שנה, עשוי סכום זה להגיע לכ-5,500 ₪ וזאת עוד מבלי שאנחנו מדברים על מינוסים נוספים בחשבון הבנק”.
חברת AMG מודלים כלכליים, המעניקה ייעוץ וליווי לזוגות המעוניינים בעזרה בנטילת המשכנתא, ממליצה להשאיר את החיוב ל-10 בחודש, בכדי להימנע מתשלום ריבית מיותרת: “לאור העובדה, כי מעסיקים רשאים לשלם משכורת עד ה-10 בחודש, כדאי לבחור תאריך זה בחודש כמועד חיוב למשכנתא, כך, גם אם המשכורת תגיע ב-1 בחודש, החשבון לא ייכנס למינוס ויצבור ריבית.
יוצאי דופן הם הלווים. שעובדים במגזר הציבורי, בעלי קביעות, אשר מקבלים דרך קבע משכורת ב-1 בחודש, כל חודש, ללא חשש מפיטורים, קיצוצים ושינויים במקום העבודה”.
___________
* גיל רופא, הינו מנכ”ל משותף בחברת AMG מודלים כלכליים.