ד”ר תרז טרבס, המשמשת כמנהלת היחידה להפרעות זיכרון במרכז רפואי רבין, מביאה מספר עצות למניעת השכחה
הפרעות הזיכרון השכיחות והמוכרות מתחילות בדרך כלל סביב שנות ה-50 לחיינו. ההפרעות מתבטאות בשכחה של דברים קטנים הנעוצים בשגרת יומנו.
להלן מספר פעולות שיפחיתו בעתיד את אובדן הזיכרון:
• מחקרים מראים, כי החשיפה לגירויים אינטלקטואלים כמו משחקי למידה, לימודים ותשבצים מפחיתים את בעיות הזיכרון.
• מומלץ לשמור על אורח חיים סדיר וקבוע על מנת להפוך פעולות מסוימות לאוטומטיות.
• עוד לפני שמתחילות בעיות השכחה מומלץ לצרוך תוספי מזון העוזרים בהשבחת פעילות התאים. תוספים אלו הינם; ויטמין E הנמצא בזיתים, שמן זית, אבוקדו ובוטנים, לציטין שנמצא בביצים, שוקולד וסויה. וחשוב למנוע מחסור בויטמין B1 ו-B12, המאפשרים תפקוד תקין של תאי הזיכרון.
• אפשר לטפל בבעיות השכחה הקשורות לגיל בלבד באופן עצמאי בשיטה הקוגניטיבית. למשל, מי שניחן בזיכרון חזותי מצוין יכול לשפר את זיכרונו ע”י קשירת מושגים ומילים לתמונות ומראות ומי שניחן בזיכרון שמיעתי, יאמר כל דבר שרוצה לזכור בע”פ ובקול רם.
ויטמין B12
פרטים נוספים ונרחבים על ויטמין B12 לחצו כאן על הקישור.
ויטמין B1 (תיאמין)
ויטמין B1 (תיאמין) – ויטמין שמשתתף במטבוליזם הפחמימות ובתהליכי הפקת אנרגיה בגוף וכן משתתף ביצירת חומר מתווך במערכת העצבים.
מזון ממנו ניתן להפיק את הויטמין:
כמויות משמעותיות ביותר, של ויטמין B12
מהחי – כבד ואיברים פנימיים אחרים.
מהצומח – אורז מלא, קטניות, שמרים, נבט חיטה, בוטנים, גרעיני וזרעונים.
סימנים העשויים לרמוז על מחסור בויטמין: חולשה, עצבנות, חוסר תיאבון, בחילה, כאבי שרירים, רעד בגפיים, ירידה במהירות הרפלקסים ובלבול.
שימוש ממושך במנות גדולות עלול לגרום למחסור בשאר הויטמינים מקבוצת ה־B.
מקור המידע על ויטמין B1; ויקיפדיה
* הכותבת ד”ר תרז טרבס, משמשת כמנהלת היחידה להפרעות זיכרון במרכז רפואי רבין, ממנו מובא מידע זה.
Add Comment