Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

שיטת ההגרלה של משחקי גביע המדינה פוגעת בכדורגל הישראלי

0
0

אדיר בנימיני חבר מועצת עיריית נתניה, פנה ליו”ר ההתאחדות לכדורגל; השיטה הנוכחית מקלה באופן משמעותי על קבוצות מליגות נמוכות יותר להשתחל למעמד חצי הגמר ואף לזכות בגביע.

“יש להביא לשינוי מיידי באופן הגרלת משחקי גביע המדינה בכדורגל” – טוען חבר מועצת העיר נתניה, אדיר בנימיני (שינוי), במכתב אותו הפנה ליו”ר ההתאחדות לכדורגל, איצ’ה מנחם ולראשי הקבוצות בליגת העל”.

אדיר בנימיני; לחזור לשיטה שהייתה נהוגה לפני כעשור. צילום; ארכיונעים.

לדברי ח”מ אדיר בנימיני: “בשל שיטת ההגרלה הנוכחית הפכו שלב חצי הגמר והגמר של גביע המדינה להרבה פחות אטרקטיביים משנים עברו, זאת מכיוון שהקבוצות הבכירות נפגשו בשלבים המוקמים והדיחו זאת את רעותה”.

בנימיני מציע לחזור לשיטה בה הקבוצות הבכירות יגרילו באופן מובנה לשחק מול קבוצות מליגות נמוכות יותר, כאשר האירוח יינתן באופן אוטומטי לקבוצה מהליגה הנמוכה יותר, כפי שנהוג בליגה השוודית.

בנימיני, טוען, כי השיטה הנוכחית בה מוגרלות קבוצות ליגת העל לשחק אחת כנגד רעותה כבר בשלבים המוקדמים של המפעל, מקלה באופן משמעותי על קבוצות מליגות נמוכות יותר להשתחל למעמד חצי הגמר ואף לזכות בגביע.

אופן ההגרלה הנוכחי הביא לפגיעה משמעותית באטרקטיביות של משחקי חצי גמר וגמר גביע המדינה, שאילולא הצלחתה של קבוצת מכבי ת”א במפעל בשנה שעברה, עלול היה להפוך את האירוע לחסר כל עניין לחלוטין.

מעבר לפגיעה באטרקטיביות לקהל הצופים, מדגיש בנימיני, כי הדבר גם עלול לפגוע באינטרס מובהק של הכדורגל בישראל, שבגביע אופ”א תייצג את ישראל קבוצה בכירה בעלת סיכוים להתקדם במפעל האירופי בכמה שלבים.

יו”ר ההתאחדות לכדורגל, איצ’ה מנחם

במכתבו לאיצ’ה מנחם, מציע בנימיני לחזור לשיטה שהייתה נהוגה לפני כעשור, בה הוגרלו הקבוצות הבכירות לשחק נגד קבוצות מליגות נמוכות יותר באופן מובנה. כלומר; לדרג מראש את קבוצות ליגת העל בקבוצת דירוג גבוהה יותר בדומה למפעלים האירופאים.

במקביל לכך מציע בנימיני לאמץ את השיטה הנהוגה בהתאחדות לכדורגל השוודית, בה מוענקת הביתיות באופן אוטומטי לקבוצה מהליגה הנמוכה יותר.

ח”מ אדיר בנימיני (מסיעת שינוי): “שיטת ההגרלה הנוכחית פוגעת בכדורגל הישראלי ויש לשנות אותה, על מנת שמעמד חצי הגמר והגמר יחזור להיות אטרקטיבי כמו בעבר. הענקת הביתיות באופן אוטומטי לקבוצה מהליגה הנמוכה יותר, יש בה הגיון גדול. הדבר מאפשר לאוהדי אותה קבוצה לארח במגרש הביתי קבוצה בכירה מליגת העל. שהרי מה העניין שיש לאוהדי מכבי חיפה או אוהדי הפועל ת”א במשחק גביע מול קבוצה מליגה א’ או מהליגה הארצית? מצד שני עבור אוהדי כדורגל של קבוצה מליגה נמוכה יותר יש עניין גדול במשחק מול קבוצה בכירה. אני מאוד מקווה שתתקבל החלטה לשנות את השיטה כבר בעונה הקרובה”.

תגובות
0
0



Exit mobile version