Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

יקבי בנימינה החל בציר 2005

0
0

מאתמול 1.8.05, יקבי בנימינה; “השנה נבצור לראשונה את הכרם במצפה רמון, (במקום בציר הזנים האדומים) האקלים החם שנגב גורם להקדמת ההבשלה”. יקבי בנימינה יבצרו השנה מעל 2500 טון ענבי יין מתוכם כ-60% ענבים אדומים.
הבציר השנה הקדים במעט בהשוואה לשנה שעברה. צילום; אתר יקבי בנימינה

בציר 2005 החל. הבציר השנה הקדים במעט בהשוואה לשנה שעברה. לאחר חורף קר עם גשמי ברכה אשר היו מפוזרים באופן טוב במשך עונת החורף. הכרמים התעוררו אל אביב מתון אשר לא הכיל מספר רב של ימי חמסין.

כיום, הכרמים מתקרבים אל הבציר והבדיקות הראשונות מראות טוב, אין יבולים גבוהים, הצבע בענבים האדומים עז מוקדם מין הצפוי ואנו מצפים לבציר מוצלח אשר יחל שבוע הבא עם בציר ענבי הגווירצטרמינר בכרם של אלון כהן בכפר תבור,

אנשי יקב בנימינה יודעים לספר, כי השנה; “נבצור לראשונה את הכרם במצפה רמון, האקלים החם שנגב גורם להקדמת ההבשלה וכבר בתחילת אוגוסט יחל במקום בציר הזנים האדומים”.

יקבי בנימינה יבצרו השנה מעל 2500 טון ענבי יין מתוכם כ-60% ענבים אדומים.

אודות היקב

יקב בנימינה הוקם ב-1952 והוא ממוקם בלב המושבה הקסומה. ייעודו המקורי של המבנה, בו ממקום היום מרכז המבקרים של היקב, היה מפעל לבשמים שהוקם על ידי הברון דה רוטשילד, ב-1925. בשנות ה-40, הוא אף שימש כמקום מסתור לחברי ה”הגנה”.

יקב בנימינה; יין טוב מתחיל בכרם

מאז 1952 היקב עבר מספר גילגולים, עד שב-1992 הוא נקנה על ידי קבוצת משקיעים פרטיים ובעלי היקב היום הם דני דימבורט ואבי לרנר, בעלי חברת ההפקות New Image, היושבים בהוליווד.

השניים, האחרונים, משקיעים הון בשווי מיליוני שקלים על מנת לאפשר ליקב את כל היכולות הטכנולוגיות שיעזרו ליצור יינות איכותיים.

בנוסף לציוד הטכנולוגי, היקב משקיע גם בחומר הגלם: הענבים. מיקום הכרמים באזורים איכותיים ובחירת זנים איכותיים הם רק חלק מהדרכים בהם בחר יקב בנימינה לצעוד. על ידי ליווי מקצועי צמוד ומתן תגמולים ראויים היקב מעודד את הכורמים לגדל ענבים איכותיים.

כיום מאמינים ביקב בנימינה, כי יין טוב מתחיל בכרם, ועל כן המטרה היא לעודד איכויות עוד בתחילת הדרך.

כבר ב-1996 החלה נטיעת כרמים חדשים באזורים מובחרים, תוך הגדלת מגוון הזנים האיכותיים, הן בענבים האדומים והן בלבנים. הכרמים היום פרושים לאורך כל הארץ מרמת הגולן, דרך הגליל העליון, הגליל התחתון (אזור כפר תבור), בנימינה וגבעת עדה, דרך אזור גדרה ומזכרת בתיה ולבסוף אזור מצפה רמון.

ב-2002 הצטרף לצוות היקב היינן ששון בן אהרון והוא מלווה את תהליך הייצור עוד בכרם, במתן תמיכה מקצועית לכורמים ובפיקוח על איכויות הזנים.

כיום מייצר היקב כ–2 מליון בקבוקי יין המרכיבים שלוש סדרות עיקריות. ביקב מתעדים לגדול ב-25% ומבציר 2004 לייצר 2.5 מליון בקבוקים.

תגובות
0
0



Exit mobile version