סיר ריצ’ארד דול, שהיה מעורב במחקר זה מתחילתו אמר; “במשך העשורים האחרונים, מניעה וטיפול משופר במחלות העמידו על “חצי” את התמותה של זקנים לא מעשנים, אך הישגים אלה מתבטלים לנוכח הסכנות הגוברות של טבק לממשיכים לעשן”
המדען הבריטי סיר ריצ’ארד דול, האיש הראשון שגילה את הקשר בין עישון וסרטן הריאות, מת אמש בגיל 92. סיבת המוות המדויקת לא נמסרה.
סיר דול, המשיך לעבוד עד יומו האחרון בחקר הסרטן
ב-1950 פרסם דול את מחקרו המקורי, שכלל 34,439 גברים, בסיום מחקר שערך, הגיע, למסקנה, עישון הוא “גורם מרכזי” לסרטן הריאות. זאת כשהתברר, שמעשנים נפטרים בממוצע עשר שנים, לפני לא-מעשנים.
המחקר פורסם בזמנו בכתב העת British Medical Journal, ממנו מתברר, כאמור, הראשון בזמנו לאשר, כי קיים קשר בין עישון לסרטן הריאות. כל הנבדקים נולדו בין 1900 ל-1930 וכולם עבדו כרופאים. הם נשאלו בתחילת המחקר אודות הרגלי העישון שלהם.
אלה שמעולם לא עשנו, חיו בממוצע עשר שנים יותר, מאשר אלה שעשנו רוב חייהם. למעשנים, היה סיכוי כפול למות לפני גיל 70 וסיכוי משולש למות לפני גיל 90.
אולם המחקר, מצא, כי אלה שהפסיקו לעשן עד שמלאו להם 30, אורך ימיהם היה שווה לשל אלה שלא עשנו כלל. אלה שהפסיקו בגיל 40, חיו רק שנה פחות מאלה שלא עשנו. המעשנים שהפסיקו בגיל 50 הוסיפו לעצמם שש שנות חיים, בעוד שאלה שנגמלו מההרגל בגיל 60 הרוויחו שלוש שנות חיים.
עישון הוא “גורם מרכזי” לסרטן הריאות
סיר ריצ’ארד דול, שהיה מעורב במחקר זה מתחילתו אמר; “במשך העשורים האחרונים, מניעה וטיפול משופר במחלות העמידו על “חצי” את התמותה של זקנים לא מעשנים, אך הישגים אלה מתבטלים לנוכח הסכנות הגוברות של טבק לממשיכים לעשן”?
בשנה שעברה פרסם מחקר המשך למחקרו משנות ה-50, בו הראה, כי לפחות מחצית ואולי אף שני שלישים, מהאנשים שהתחילו לעשן בצעירותם, מתים לבסוף מההרגל.
חרף גילו, המשיך המדען סיר דול לעבוד עד יומו האחרון במרכז לחקר הסרטן, מסרה אוניברסיטת אוקספורד הבריטית.
Add Comment