בריאות הציבור

תלמידות ממוצא אתיופי בפרדס חנה לא קיבלו תעודות כי להורים אין כסף

0
0

כך נחשף היום ברדיו אמצע הדרך; אמרה המנהלת של בית הספר מורשה, לרדיו: “התעודות בארון, הן יכולות לבוא ולקחת”; משרד החינוך: “אסור לעכב תעודות לתלמידים”
תלמידות ממוצא אתיופי בפרדס חנה לא קיבלו תעודות כי להורים אין כסף
קיפוח של תלמידות ממוצא אתיופי בפרדס חנה. שלוש תלמידות לא קיבלו תעודות סיום מבית הספר כי ההורים שלהם לא שילמו חוב כספי. רק בהתערבות הרדיו נמסר לתלמידות לבוא ולקחת את התעודות – כך נחשף היום ברדיו 90-FM.

תלמידות בני העדה האתיופית. צילום; הסוכנות היהודית לא”י

התלמידות מפרדס חנה, מבית הספר הדתי “מורשה” הן אסתר מכיתה ב´ והאחיות שרה מכיתה ד´ ותמר מכיתה א´. השלוש לא קיבלו בשבוע שעבר תעודה כמו שאר ילדי ישראל וחזרו מאוכזבות הביתה.

נטורו, אמה של אסתר, אמרה היום ביומן החדשות של 90-FM, כי בתה חזרה עצובה מבית הספר לאחר שנאמר לה על ידי המורה, כי היא לא מקבלת תעודה כיוון שהוריה לא שילמו חוב של 350 שקל לבית הספר.

מנהלת בית הספר עליזה בטש אמרה בתגובה ולאחר התערבות הרדיו כי “התעודות בארון והן יכולות לבוא ולקחת”. בתחילה, לא הבינה המנהלת במה המדובר, אולם לאחר מכן, טענה, כי היתה אי הבנה והתלמידות יכולות לבוא לקחת את התעודות.

המנהלת הכחישה כאילו יש לזה קשר עם תשלום חוב של ההורים.

ממשרד החינוך, נמסר בתגובה, כי אין לעכב מתן תעודות בגין אי תשלום. המפקחת על בית הספר תבדוק לאלתר את הטענות, נמסר בתגובת משרד החינוך.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

דילוג לתוכן