מחקר נוסף קובע, כי מרכיב מיוחד הנמצא בשמן זית מונע את הנזקים הנגרמים בתאי העור כתוצאה מחשיפה לקרינת UVA * יותר מקרי מלנומה מתגלים בקיץ * מחקר חדש קובע, כי החשיפה המצטברת לשמש בגיל הילדות, היא הגורם הסביבתי המכריע ביותר להתפתחות סרטן העור בקרב ילדים
לרגל “שבוע המודעות למניעת סרטן העור ולגילויו המוקדם” שיערך בין ה-26 ביוני ועד ל-1 ביולי 2005, מפרסמת האגודה למלחמה בסרטן, מקבץ מחקרים מהעולם אודות נזקי שמש וסרטן העור.
יותר מקרי מלנומה מאובחנים בקיץ
במהלך שבוע המודעות, תפתחנה במסגרת מבצע מיוחד, כ-400 תחנות לגילוי מוקדם של סרטן העור בכל רחבי הארץ ממעלות שבצפון ועד אילת שבדרום, בשיתוף קופות החולים, האיגוד הישראלי לרפואת עור והאיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית. בתחנות יערכו בדיקות חינם לכלל הציבור, ללא תלות בחברות באחת מקופות החולים.
כך למשל, חבר קופת חולים מכבי יוכל להיבדק חינם בתחנה לגילוי מוקדם הקרובה למקום מגוריו וממוקמת בשרותי בריאות כללית. המבצע שייערך במהלך שבוע זה ילווה במסע הסברה בטלוויזיה, ברדיו ובעיתונות שמטרתו להניע את הציבור הישראלי להיבדק בתחנות אלו במסגרת המבצע, שנועד להגביר את המודעות למניעת סרטן העור ולגילויו המוקדם.
רשימת תחנות הבדיקה על פי חלוקה לאזורים, תפורסם בעיתונות הארצית והמקומית ובאתר האינטרנט של האגודה למלחמה בסרטן בכתובת www.cancer.org.il. בנוסף, ניתן לפנות למוקד ה’טלמידע’ של האגודה למלחמה בסרטן המאויש 24 שעות ביממה, לבירור כתובת תחנה הסמוכה למקום המגורים ולקבלת עלוני מידע לילדים ולמבוגרים שנכתבו על ידי מומחים בתחום סרטן העור בטלפון 1-800-599-995.
עלוני המידע מופיעים בשפות עברית, רוסית וערבית. האגודה למלחמה בסרטן קוראת לציבור בישראל לבוא ולהיבדק במהלך שבוע זה ולנהוג בחוכמה בחשיפה לשמש גם במהלך כל השנה. כמו כן, ממליצה האגודה למלחמה בסרטן להיבדק אחת לשנה אצל רופא עור ובמידה ועל עורכם הופיעו נקודות חן חדשות או שנתגלו שינויים בגודלן וצבען של נקודות חן קיימות יש לפנות בהקדם לרופא.
צמח הגדילן המצוי יכול למנוע מלנומה
מחקר חדש שנערך במחלקה לדרמטולוגיה באוניברסיטת אלבאמה בארצות הברית קובע, כי לצמח הגדילן המצוי (Milk thistle) תכונות המסוגלות לפעול למניעת סרטן העור. במחקר שבדק את השפעת המרכיב Silymarin אשר מבודד מתוך זרעי צמח הגדילן, נמצא, כי למרכיב זה תכונות היכולות למנוע את שיפעולם של תהליכים סרטניים הנובעים מחומר מסרטן כימי או מקרינת האור.
הגדילן המצוי יכול למנוע מלנומה
מחקרים רחבים שנערכו במעבדה הראו, כי לסילימרין תכונות אנטי-אוקסידנטיות, אנטי דלקתיות ואף תכונות המחזקות את המערכת החיסונית. תכונות אלו, כפי הנראה, גרמו, בתנאי מעבדה, לעצירת תהליכים סרטניים בתאים.
מסקנת החוקרים הייתה כי הסילימרין הינו חומר מבטיח, בטוח מבחינה פרמקולוגית, אשר ניתן לנצלו למניעה של סרטן העור בבני אדם. יותר מכך, ניתן לשקול הוספתו למרכיבי מסנני הקרינה הקיימים ובכך להעלות את מידת יעילותם כנגד קרינת השמש המזיקה. המחקר פורסם בינואר 2005 בעיתון המדעי International Journal of Oncology.
מרכיב מיוחד בשמן זית מונע הנזקים הנגרמים בתאי העור
מחקר חדש, שנערך באיטליה ופורסם באפריל 2005, מצביע על תכונותיו המיוחדות של מרכיב בשמן זית, הקרוי DOPET, כמונע נזקים המתרחשים בתאי עור שניזוקו כתוצאה מחשיפה לקרינת UVA. במחקר נעשה ניסוי בתאי מלנומה אנושיים בתנאי מעבדה שנחשפו לקרינת UVA.
מרכיב בשמן זית מונע הנזקים הנגרמים בתאי העור
המרכיב DOPET מנע את עליית הסמנים (markers), המעידים על פעילות חמצון מזיקה המתרחשת בתאים כאשר הם נחשפים לקרינה האולטרה סגולה. חשוב לציין, כי כאשר נעשה שימוש בריכוז גבוה של מרכיב זה נצפה עיכוב התהליכים המזיקים בתאי העור המוקרנים.
ממצאים אלו מאששים את ההנחה הידועה, כי החמצון בתאים מהווה מרכיב עיקרי בתהליך הסרטני הנגרם על ידי קרינת ה-UVA. החוקרים, מדגישים, כי המינון הנדרש של המרכיב DOPET צריך להילקח בחשבון כאשר מיוצרים מוצרים עם שמן זית בתעשיית הקוסמטיקה והאוכל. המחקר פורסם בעיתון Free Radical Biology & Medicine.
יותר מקרי מלנומה מתגלים בקיץ
ניתוח נתוני תחלואת המלנומה הנרשמים על-יד שרותי רישום הסרטן בארצות שונות באירופה, מגלה תופעה מסקרנת: יותר מקרי מלנומה מאובחנים במהלך חודשי הקיץ. תוצאות ניתוח זה, אשר התפרסמו בינואר 2005 בכתב העת היוקרתי European Journal of Cancer, מצביעות על מורכבותה של התופעה. לדעת החוקרים, הגורמים הם חברתיים וסביבתיים.
בחודשי הקיץ, עולה בדרך כלל רמת המודעות הציבורית לצורך בבדיקות העור, זאת בדרך כלל בעקבות מסעות סברה נרחבים. בנוסף, גוברות הפניות לבדיקות בעקבות גילוי של פגעי עור רבים, אשר היו מכוסים על-ידי בגדי החורף.
בדיקות אלה, אכן מביאות לעליה במקרי המלנומה המתגלים. עם זאת, דווקא באזורי הגוף שאינם מכוסים בחורף, כגון; הידיים, נצפתה העלייה המשמעותית ב,יותר. לדעת החוקרים, הסיבה לכך נעוצה בחשיפה לקרינת השמש המתרחשת עם תחילתו של אותו קיץ, אשר מאיצה את התהליך הסרטני הסמוי.
החשיפה המצטברת לשמש בגיל הילדות, הגורם הסביבתי המכריע ביותר להתפתחות סרטן העור
במחקר חדש שנערך במחלקה לדרמטולוגיה באוניברסיטת טובינגן שבגרמניה, נבדקו במשך שלוש שנים 1,232 ילדים בגילאי שנתיים עד שבע מהערים בושום ושטוטגרט, במטרה לבודד את גורמי הסיכון העיקריים להתפתחות שומות בעור. במהלך המחקר נערכו ספירה ואפיון של סוגי השומות שנתגלו על עור הילדים.
<!–DOPET_01.htm–>
Add Comment