דילוג לתוכן
פוליטי מקומי

מציע הקמת ועדת אתיקה למועצת העיר נתניה

0
0

יו”ר סיעת שינוי במועצת העיר נתניה, אדיר בנימיני, מציע להקים ועדת אתיקה על פי המודל שפועל בכנסת ובלשכת עורכי הדין. מפניני ישיבות המועצה; “מאיזה קופסה יצאת? ראש עיר אשכנזייה, ילד קטן חצוף וגס רוח, תשתוק!”
מציע הקמת ועדת אתיקה למועצת העיר נתניה
בנימיני; ’הכוכבת הראשית’ בישיבות היא דווקא ראש העירייה

הויכוחים והעימותים הקולניים שהתרחשו מספר פעמים במועצת העיר, שגלשו לא פעם לשימוש בהתבטאויות שאינן הולמות, הן סיבה מספיק טובה לדעתו של יו”ר סיעת שינוי במועצת בעיר- חבר המועצה, אדיר בנימיני, על מנת להצדיק את הצורך בהקמת ועדת אתיקה לעיריית נתניה.

בוועדה זו יוכלו חברי המועצה להגיש קובלנות כנגד עמיתיהם במקרים בהם נהגו לשיטתם בצורה שאינה אתית או אינה קולגיאלית. בנימיני מציין, כי לדעתו מתחילת הקדנציה, היו מספר אירועים במועצת העיר, בהם נשמעו התבטאויות חמורות של חברי מועצה שגררו השתלחויות של איש ברעהו, שראוי היה שלא היו מתרחשות.

את הרעיון להגשת ההצעה להקמת הוועדה קיבל בנימיני בעקבות שיחה שקיים עם חברת מועצת עיריית יבנה, רונית ארנפרויד, אף היא משינוי.

בראש הועדה מציע בנימיני כי יעמוד איש אקדמיה או שופט בדימוס, ובין חבריה יהיו ראשי עירייה וחברי מועצה לשעבר, המכירים היטב את המערכת המוניציפאלית.

חבר מועצה קובי לוי; “הוריד בשלל התבטאויותיו את רמת הדיונים במועצה לביבים”

המודל אותו מציע בנימיני הוא המודל הקיים במשכן הכנסת, בו פועלת ועדת אתיקה אשר בוחנת תלונות של חברי כנסת על התנהגות לא אתית ו/או לא קולגיאלית ודנה בהן כל אחת לגופה.

במידה ואכן תוקם ועדת אתיקה על פי מודל זה, היא תוכל לדון בהתבטאויות חריפות, שנשמעו לא אחת בישיבות המועצה כמו במקרים בהם נאמרו המשפטים הבאים: “מי את בכלל?”, “שיתבע את אימא שלו”, “מאיזה קופסה יצאת?” “ראש עיר אשכנזייה”, “ילד קטן חצוף וגס רוח, תשתוק!”, “שאילתה אנטישמית”, “צריכה לקחת כדור נגד בחילה כשאני מדברת איתך” ו”מעולם לא עישנתי סמים” שהיו רק חלק משלל ההתבטאויות שהופרחו בישיבות המועצה.

בנימיני: “היו מספר אירועים מבישים בקדנציה הנוכחית של ישיבת המועצה! הקמתה של ועדת אתיקה שבסמכותה לנזוף בחברי מועצה אשר מתבטאים בצורה לא קולגיאלית, תהווה איזושהי התרעה ותצמצם להערכתי את התופעה; היו מספר ישיבות בהן חשתי שהמונח “שוק” היה עלבון לכל אותם סוחרים חרוצים בשווקים השונים וכמובן בשוק של נתניה”.

ראש העירייה, פיירברג; צריכה לקחת כדור נגד בחילה כשאני מדברת איתך

בנימיני, ממשיך ומציין, לרעה במיוחד על אופן התנהגותה של ראש העירייה בחלק מהישיבות: “צר לי מאוד שבמקרים רבים ’הכוכבת הראשית’ בישיבות הסוערות היא דווקא ראש העירייה, שנוהגת חדשות לבקרים להתפרץ בגסות כלפי חברי מועצה, וללא ספק מתנהגת באופן שלא הולם את תפקידה כראש עירייה. דווקא ממנה ניתן היה לצפות להתנהגות אחרת כמי שאמורה לשמש דוגמא…

ברגע שמי שעומד בראש המערכת מתנהג כך, לא פלא שישיבות המועצה נראות כמו שהן נראות”.

“הראשונים שהייתי מעלה לועדת האתיקה הם כמובן ראש העירייה וחבר המועצה, קובי לוי, שהוריד לדעתי בשלל התבטאויותיו את רמת הדיונים במועצה לביבים. ראוי היה לשניהם לאמץ התנהגות יותר תרבותית ומעט יותר נימוסים, הליכות ודרך ארץ לא הייתה מזיקה להם”.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77