חג שבועות

שבועות עם השף ליאון אלקלעי

0
0

לזניה עגבניות, מוצרלה וריקוטה, שבלולי בורקס, סופלה פלפל קלוי אלה ועוד מתכונים שיוצגו ויילמד השף ליאון אלקלעי את צופי ערוץ 10, את כל הסודות להכנת מאפים ומאכלי גבינות, בתוכנית בישולים מיוחדת לחג השבועות.
שבועות עם השף ליאון אלקלעי
לוגו התוכנית של השף ליאון אלקלעי

ביום ראשון, ערב חג השבועות, ילמד השף ליאון אלקלעי את צופי ערוץ 10, את כל הסודות להכנת מאפים ומאכלי גבינות, בתוכנית בישולים מיוחדת לחג השבועות.

תוכנית הטלוויזיה “שבועות עם ליאון אלקלעי” תשודר ביום ראשון 12.6 בשעה 19:15 ובשידור שני ביום שני 13.6 בשעה 14:45.

אנו מביאים לכם ממתכוני התוכנית:

לזניה עגבניות, מוצרלה וריקוטה

החומרים:
1 חבילה דפי לזניה טריים או יבשים
500 גרם גבינת ריקוטה
מלח
50 גרם חמאה
פלפל שחור
אגוז מוסקט
500 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
200 גרם גבינת קשקבל מגוררת
1 קופסה גדולה של עגבניות קלופות או 1 ק”ג עגבניות חצויות ומרוסקות בפומפיה
1 שן שום קצוצה
רבע כפית אורגנו יבש
4 כפות שמן זית
2 ענפי בזיליקום, עלים בלבד, קצוצים גס
קורט סוכר
כפית מחוקה מלח

אופן ההכנה:

מכינים את רוטב העגבניות בסיר עם תחתית עבה. שמים את השמן עם שן השום הקצוצה. כשהשום מזהיב מוסיפים את העגבניות ומרסקים בעזרת כף עץ. מביאים לרתיחה, מוסיפים את האורגנו, קורט סוכר וכפית מחוקה מלח.

מכינים את מלית הגבינה:
מערבבים בקערה 400 גרם גבינת מוצרלה עם 100 גרם גבינת קשקבל ו-100 גרם גבינת ריקוטה. ממיסים את החמאה ומוסיפים. מתבלים במלח ופלפל שחור. מגרדים אגוז מוסקט, מערבבים הכל לתערובת אחידה.

מכינים את הלזניה: בקערה גדולה או קערות אישיות מניחים מעט רוטב עגבניות ומפזרים על פני התחתית. מעל שכבת הרוטב הראשונה, מניחים שכבת דפי לזניה, מעליהם מניחים מלית.

מכסים את המלית בשכבת דפים נוספת. מוסיפים את רוב רוטב העגבניות ומעל מפזרים עלי בזיליקום קצוצים. מניחים שכבת דפי לזניה נוספת ומעליה שכבת גבינות נוספת, שכבת דפים ואז את יתרת רוטב העגבניות. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור ב-180 מעלות במצב טורבו, במשך כ-30 דקות.

מוציאים מהתנור, מסירים את רדיד האלומיניום, מפזרים את יתרת המוצרלה והקשקבל ומכניסים לתנור להקרמה ל-10 דקות נוספות. מגישים מיד.

שבלולי בורקס

החומרים:
1 חבילה דפי פילו
1 גבינה 5%
1 חבילה תרד
1 קוביה 300 גרם גבינה בולגרית
1 ביצה מס 2
50 גרם גבינת קשקבל מגוררת
100 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:

מפוררים את הגבינה בקערה, מוסיפים את הגבינה הרכה, הביצים והתרד, מערבבים לתערובת אחידה. מניחים דף פילו על משטח העבודה, מברישים מעליו בחמאה, מניחים עוד דף ומברישים שוב.

מורחים מלית בשכבה דקה על פני החצי התחתון של הדף, מקפלים בזהירות. את הצינור שהתקבל מקפלים לתוך תבנית עגולה, אופים בתנור ב-180מעלות במשך כ-30 דקות עד שהבצק משחים. מוציאים, מפזרים קשקבל מגורר ומכניסים שוב עד שהגבינה נמסה. מגישים עם ביצים ואיירן 1 ליטר יוגורט 1, 4.5% בקבוק סויה, מלח לפי הטעם).

סופלה פלפל קלוי

החומרים:
150 גרם גבינה בולגרית
1 צנצנת פלפלים קלויים
1 חבילה גבינה 9%
1 כף קמח
2 ביצים מס 2
מלח

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את הגבינה עם הביצים והקמח לתערובת אחידה, מתבלים במלח. מסננים את הפלפלים מנוזלים, חורצים כל פלפל לאורך למשולש גדול. מניחים 2 כפות מהמילוי במרכז.

מקפלים את הדפנות ומניחים בתבנית משומנת. חוזרים על התהליך עם כל הפלפלים, מכניסים לתנור ואופים כ-10 דקות ב-180 מעלות. מוציאים, מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים.

כנאפה

החומרים:

500 גרם אטריות קדאיף
250 גרם חמאה
250 גרם גבינת ברינזה מלוחה
100 גרם פיסטוק חלבי קלוי ללא קליפה
כוס מים
2 כוסות סוכר
2 טיפות מי ורדים
כף מיץ לימון טרי

את הסירופ מכינים יום מראש: בסיר עם תחתית עבה שמים את הסוכר והמים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה מאוד במשך 5 דקות. מורידים מהאש ומצננים, מכניסים למקרר. לפני השימוש מוסיפים 2 טיפות מי וורדים וכף מיץ לימון.

מכינים את האטריות: ממיסים את החמאה, יוצקים מעל האטריות ומערבבים היטב עד שכל האטריות מצופות בחמאה. מפוררים את הגבינה. במחבת טיגון גדולה מניחים שכבת אטריות בעובי כ-1 ס”מ מעליו מפזרים גבינה, מניחים על להבה גדולה במצב נמוך ומבשלים כ-7-8 דקות עד שהאטריות בתחתית המחבת מזהיבות. מניחים צלחת על המחבת והופכים. החלק השחום כלפי מעלה, יוצקים סירופ מתוק בכמות הרצויה ובוזקים פיסטוק חלבי קצוץ. מגישים.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן