לאחר חג הפסח, תפתח עונת הפארנסיפ בישראל, שתמשך כשלושה חודשים. הפארסניפ הוא ירק שורש מתקתק דמוי גזר לבן או שורש פטרוזיליה מעובה בעל מרקם סיבי. השף שלום שטרית, הכין מתכוני פארנסיפ מומלצים, עבור קיבוצי חבל מעון בנגב המערבי, מגדלי הפארנסיפ.
הפארסניפ, הוא ירק שורש מתקתק דמוי גזר לבן. צילום; ארכיונעים.
הפארסניפ גדל בקיבוצי חבל מעון בנגב המערבי, יצרני “דוד משה” ועונת השיווק שלו נמשכת כשלושה חודשים. הוא מיוצא לאירופה ומשווק בארץ בחנויות ירקות המתמחות במוצרים מיוחדים. יוצאי הארצות האנגלו סכסיות, כמו גם יוצאי מדינות מזרח אירופה, מכירים את הירק על תכונותיו המגוונות מארצות מוצאם בשם פסטרנק.
הפארסניפ, הוא ירק שורש מתקתק דמוי גזר לבן או שורש פטרוזיליה מעובה בעל מרקם סיבי. הפארסניפ מכיל כמויות גבוהות של ויטמין סי, אשלגן וחומצה פולית. הפארסניפ, נשמר היטב במקרר באריזת פלסטיק עד לתקופה של שבועיים. הצפי השנה 2005 הוא ליבול של 600 טון המיועדים לצרכנים בבריטניה, באירלנד ולשוק הישראלי.
מיקבץ מתכונים;<!–p_02.htm–>