חבר מועצת העיר הרצל קרן, זועם וחושף; “העירייה מסרבת לחשוף את המידע וההסכמים, בעיסקת מקרקעין, בתוכנית מתאר עירונית נת/600א/13, המיועדת לבניה ממול שכונת נווה עוז ובסמוך למזבלת נתניה
הרצל קרן; “יותר מדי שאלות שאין עליהם תשובה”…
וועדת ההתנגדויות המחוזית לתכנון ולבניה תדון בימים הקרובים בדרישתו של חבר מועצת העיר נתניה הרצל קרן לחשוף את ההסכמים והמסמכים שנחתמו בין העירייה לבין בעלי מקרקעין בתוכנית מתאר עירונית נת/600א/13 המיועדת לבנייה ממול שכונת נווה עוז ובסמוך למזבלת נתניה וזאת על רקע סירובה הנחרץ של העירייה לחשוף את ההסכמים שנחתמו בין העירייה לבין כמה עשרות בעלי זכויות לבניית קוטג’ים על שטח המזבלה העירונית לשעבר של נתניה, שבדרום העיר .
דרישתו של קרן לחשוף את המידע והמסמכים התבררה במהלך דיון שהתקיים בסוף השבוע שעבר בוועדה המחוזית לתכנון ולבניה מחוז מרכז שדנה בהתנגדויות הרבות לתוכנית מתאר זו שאמורה להיבנות ממזרח לשד’ בן גוריון שבדרום נתניה ובמסגרתה מבקשת העירייה לאשר בנית ארבע גורדי שחקים של בין 16 ל-21 קומות וזאת על קרקעות שבתוכנית המקורית היו שטחים ירוקים, או שיועדו למבני ציבור.
הרצל קרן, שהיה אחד המתנגדים לתוכנית בנוסף לעשרות דיירי שכונת נווה עוז המתגוררים ממערב לתוכנית החדשה וכן ועד שכונת נווה עוז, חשף במהלך ההתנגדות לתוכנית בוועדה המחוזית כי למרות שלטענת העירייה מדובר בתוכנית שהוכנה בגלל צרכים, אילוצים ושיקולים קנייניים וזאת בשל הצורך לפצות כמה עשרות בעלי קוטג’ים להם קרקע על המזבלה עליה לא ניתן לבנות כיום, מסרבת העירייה, בתוקף לחשוף את ההסכמים וההבנות והשיקולים על פיהם ניתנו לבעלי מקרקעין פיצוי של מאות יחידות דיור בבניה רוויה וזאת במקום כמה עשרות קוטג’ים שאמורים היו להיבנות בתוכניות על שטח המזבלה.
המיזבלה של נתניה שהפכה למכרה זהב. צילום ארכיון; מתוך אתר אסף טכנולוגיות סביבתיות.
אגב; חברת אסף טכנולוגיות סביבתיות בע”מ המספקת פתרונות להשבחת קרקעות, באמצעות מיחזור. היא שביצעה בהצלחה את שלב א’ לפני כשנה, בפרוייקט פינוי מזבלת נתניה הישנה באמצעות מיחזור והפכה, כאמור, את השטח שהיה מזבלה על שפת ים פולג, לקרקע כשירה לבנייה.
במהלך הדיון חשף קרן מידע נוסף והוא שבניגוד לתכנית “עיר הימים” היוקרתית הסמוכה בה הומרו בעבר 1,000 קוטג’ים שאושרו במקום בעבר לאלפים וחמש מאות יחידות דיור למגורים בבניה רוויה, דהיינו; יחס המרה של 1:2.5 בלבד לכל יחידת בניה צמודת קרקע, אזי בתוכנית החדשה נשוא ההתנגדות – נת/600א/13 – יחס ההמרה הינו ללא תקדים של 6 יחידות דיור בבניה רוויה על כל קוטג’!
ראש עיריית נתניה מרים פיירברג-אכר
בדבריו בנושא זה בוועדה המחוזית – ציין קרן, כי; “מעבר לעובדה, שלא יעלה על הדעת להסב שטחים המיועדים בתוכנית המקורית לגינה ולמבנה ציבור, תמוהה שהעירייה מסרבת בכל תוקף לחשוף לפני המתנגדים והועדה המחוזית את ההסכמים שחתמה עם בעלי המקרקעין ובכלל זה מסרבת לנמק מדוע יחס ההמרה בתוכנית זו גדל באופן דרמטי ביחס ליחס ההמרה בתוכנית “עיר ימים” הסמוכה והיוקרתית יותר.
הרצל קרן: “ישנן, יותר מדי שאלות שאין עליהם תשובה הנוגעות לתוכנית בה מדובר. עד אשר לא תחשוף העירייה את כל המסמכים וההסכמים ובכלל זה ההסכם אשר לטענת העירייה קיבל תוקף של פסק דין, לא אסכים שהועדה המחוזית תקבל החלטה בהתנגדויות.
כפי הידוע, הוביל הרצל קרן, בעבר את ההתנגדויות לשתי תוכניות בניה גדולות, תוכנית “שלולית החורף” ותוכנית “עיר ימים” וניצח בגדול במאבקיו אלה, מאבקים שהובילו לכך שהעיר נתניה זכתה ל”ריאה ירוקה ענקית” וללא תקדים בישראל של כאלף דונם שטח ירוק בלב אזור אורבאני.
Add Comment