Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

איכות השלטון: אוזלת יד הממשלה באלימות כנגד נשים

0
0
איכות השלטון נגד אוזלת יד הממשלה בטיפול באלימות כנגד נשים | עיבוד צילום: שולי סונגו ©

חרף חשיבותו הציבורית הרבה של נושא; ‘טיפול באלימות כנגד נשים’ על פי פרסומים מהעת האחרונה, כבר בחודש נובמבר 2016, הציגה וועדת המנכלים את תכנית הפעולה ליישום המלצות הוועדה, טרם אושרה תכנית הפעולה וטרם הוקצה לה התקציב המתאים מתוך תקציב משרד הרווחה והמשרד לביטחון פנים – כך מאשימה התנועה למען איכות השלטון בישראל את אוזלת ידה של הממשלה בטיפול ב’אלימות כנגד נשים’.

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו לכאן נעיםבפייסבוקאו ב’טוויטר’.

לטענת עמותת התנועה למען איכות השלטון בישראל, עמותה הפועלת לקידום ממשל איכותי יותר במדינת ישראל, הבוקר (רביעי, כ בסיון התשע”ז) נתבשרנו, כי עוד אישה נוספה למעגל האלימות הקטלני כנגד נשים בישראל. בחצי השנה האחרונה, נרצחו שש עשרה (16) נשים על ידי אנשים מהמעגל הקרוב להן, בני זוגן או קרובי משפחתן.

תופעה מצערת זו, אשר ניתן כבר לראות בה “מכת מדינה” לכל דבר ועניין, אינה דבר חדש. למעשה, כבר בחודש ספטמבר 2014, הוקם צוות ממשלתי לטיפול בתופעות האלימות בתוך המשפחה, באמצעות ‘הוועדה לטיפול בתופעת האלימות במשפחה’.

בחודש יוני 2016, לאחר עבודה מאומצת של כשנתיים, הגישה הוועדה, דוח ארוך ומקיף הכולל המלצות רבות לבנייה והגדרה של מדיניות ברורה לטיפול ומניעה בנושא הכאוב; האלימות במשפחה, האלימות כנגד נשים, תוך הגדרת המענה המתאים ברמת החקיקה והרגולציה, וכן ברמת גופי הממשלה הרלוונטיים והגופים המטפלים בשירות הציבורי.

 לאפשר מיצוי של חקירת מעשיו של חבר הכנסת גטאס

זמן קצר לאחר מכן, קיבלה ממשלת ישראל, החלטה המאמצת את המלצות הדוח ומורה על הקמת וועדת מנכלים בין – משרדית, אשר העומד בראשה הוא מנכל משרד הרווחה. בין היתר, נדרשה הוועדה לגבש תכנית יישום להמלצות הוועדה הבין-משרדית אשר דנה בתופעת האלימות במשפחה.

דוברת התנועה לאיכות השלטון בישראל, הגב’ רות מרגולין, מסרה לפורטל ’כאן נעים | kan-naim | אתר האינטרנט של כל המדינה’ כי; מתוך הידוע לנו, ועל פי פרסומים מהעת האחרונה, כבר בחודש נובמבר 2016, הציגה וועדת המנכלים את תכנית הפעולה ליישום המלצות הוועדה. והנה, חרף חשיבותו הציבורית הרבה, טרם אושרה תכנית הפעולה, וטרם הוקצה לה התקציב המתאים מתוך תקציב משרד הרווחה והמשרד לביטחון פנים.

התנועה לאיכות השלטון, מציינת ומזכירה, כי אחת מחובותיה המנהליות הראשונות במעלה של הרשות הציבורית, הינו לפעול במהירות הסבירה והראויה בנסיבות העניין. דומה, כי במקרה זה, הצטרפה לחובה חשובה זו נחיצות מיוחדת.

אנו נמצאים בשעת חירום של ממש, בעת בה נדרשת פעילות מנע טיפולית ופלילית, תוך שילוב כוחות של כלל הגורמים הרלוונטיים בממשלה ובשירות הציבורי על מנת להילחם בנגע המסוכן שפוגע בחברה הישראלית.

אלימות בתוך המשפחה, ואלימות נגד נשים בפרט, היא תופעה מחרידה, בזויה, אשר חברה חפצת חיים אינה יכולה לקבל ולהסכים עמה. על השרים בממשלה, בעלי הסמכות והעומדים בראש החנית מבין הגורמים האמונים על המאבק בתופעה, לפעול בהקדם לשם החלת הטיפול הראוי והרצוי.

תגובות
0
0



Exit mobile version