המירוץ לראשות העיר חדרה 2005

הבחירות לראשות עיריית חדרה ב-3 במאי 2005

0
0

שר הפנים אופיר פז-פינס, החליט היום הבחירות, שבוע לאחר חג הפסח; המועמדים טוענים; הזמן לא מספיק. יחידת המימון לבוחר היא 49 שקל ולפיכך, המימון לישוב עומד על כ-3 מיליון שקלים. חוות דעת חמורה של היועץ המשפטי; לפעול נגד הסגנים
הבחירות לראשות עיריית חדרה ב-3 במאי 2005
pinespaz_ofir_t180k-n_01.jpg

הבחירות לראשות עיריית חדרה, ייערכו ב-3 במאי, בעוד פחות מחודשיים. כך החליט היום, (ראשון) שר הפנים אופיר פינס בעקבות התפטרותו של ישראל סדן ראש עיריית חדרה – על כך דיווחה לראשונה, טובה לוי, כתבת “אמצע הדרך”.

בכך קיבל השר את המלצת המפקח הארצי על הבחירות, עו”ד אהוד שילת, שלא לקיים את הבחירות בחול המועד פסח ולדחות אותם בשבוע ימים.

הבחירות ייערכו ביום שלישי, יומיים לפני יום השואה ושבוע לאחר שביעי של פסח. חברת המועצה חדווה יחזקאלי שהודיעה, כי היא תתמודד לראשות העיר, אמרה, כי המועד שנקבע קרוב מדי, יפריע להכנות לקראת החג הפסח, יפגום בשל חשיבותו כחג שבו המשפחות מתאחדות.

ראש העיר בפועל חיים אביטן, התראיין ביומן החדשות בעקבות הידיעה ואמר, כי הוא נערך לכל תאריך ובטוח שהוא ימשיך להוביל את העיר חדרה.

כאמור, ב-3 במאי יתקיימו הבחירות לראשות עיריית חדרה, ממשרד הפנים נמסר, כי חוק מימון המפלגות אכן עבר בכנסת ואולם פנקס הבוחרים של חדרה טרם נשלף, אבל מספר הבוחרים שהיו בפנקס בבחירות הכלליות בחודש אוקטובר 2003 היה כ-61אלף.

יחידת המימון לבוחר היא 49 שקל ולפיכך, המימון לישוב עומד על כ-3 מיליון שקלים.

מועמד שיבחר לראש הרשות יהיה זכאי למימון בשיעור של 60% מסכום המימון לישוב, כלומר; בסכום של 1.8 מליון שקלים.

Ellection_t180k-n_01.jpg

אם המועמד שנבחר יקבל מעל 60 אחוז מהקולות הכשרים שניתנו לכל המועמדים הוא יהיה זכאי לסכום מימון השווה לאחוז הקולות שקיבל, כלומר; מועמד שנבחר וקיבל 70% מכלל הקולות הכשרים הוא יקבל 70% מסך המימון לישוב.

מועמד שלא נבחר לראש רשות, אבל קיבל לא פחות מ-20% מהקלות הכשרים שניתנו לכל המועמדים יהיה זכאי למימון בשיעור אחוז הקולות הכשרים שקיבל. כלומר; מועמד שקיבל 30% מהקולים הכשרים, יקבל 30% מהמימון לישוב. מועמד שלא קיבל לפחות 20% מהקולות הכשרים לא יהיה זכאי למימון.

חוות הדעת של היועץ המשפטי של משרד הפנים בעקבות הגשת כתבי האישום נגד ראש העיר וסגניו

בעקבות הגשת כתבי אישום כנגד ראש עיריית חדרה, שני סגניו וחבר מועצה מהן עולה, כי מדובר בסדרת עבירות חמורות הנוגעות למתן שוחד לצורך רכישת כוח פוליטי, נתבקש מ”מ היועץ המשפטי למשרד, עו”ד יהודה זמרת להגיש חוות דעת משפטית, בכל הנוגע להיערכות הנדרשת בעקבות הגשת כתבי האישום. חוות הדעת ניתנה בתיאום עם היועץ המשפטי לממשלה.

משרד הפנים, יפעל בהתאם לעקרונות שנקבעו בחוות הדעת.

במסגרת חוות הדעת, נבחנו ההליכים בהם יש לנקוט ומי בעל הסמכות לנקוט באותם הליכים.

1. ראש העירייה – לאחר שראש עיריית חדרה, מר ישראל סדן, הודיע לשר הפנים במכתב מיום 28.2.05 על התפטרותו, לא נדרשה התייחסות לשאלה ההשלכות של הגשת כתב האישום על המשך כהונתו והמשרד יפעל לעריכת בחירות מיוחדות לראש הרשות המקומית, בהתאם להוראות החוק.

2. סגני ראש העיר – כנגד שני סגנים הוגשו כתבי אישום, כאשר אחד הינו בשכר ואחד הינו בתואר. הסגנים, מונו על ידי המועצה ולפיכך, חלה על המועצה החובה לשקול האם בנסיבות החדשות שנוצרו – הגשת כתבי האישום בעבירות מעין אלו – יש בכדי להשליך על המשך כהונתם.

בהתאם לכך, חלה על המועצה החובה לקיים דיון בנושא. במידה ולא תקיים המועצה ישיבה בנושא, יפנה הממונה ויורה לה ליזום ישיבה בשאלה האמורה ובאם לא תפעל המועצה לכינוס הישיבה, ימונה הממונה על המחוז אדם לכינוס הישיבה.

לא תפעל המועצה על פי הוראת הממונה או שתקיים ישיבה ותחליט שאין מקום להעביר את סגני ראש העירייה מכהונתם, יידרשו הגופים המוסמכים במשרד הפנים, לבחון על רקע מכלול נסיבות המקרה, מהם הצעדים בהם ראוי לנקוט.

באשר לסגן המקבל שכר, הרי שבהתאם להנחיות שנקבעו לתשלום שכר, הננו מדברים בסגן שהואצלו לו סמכויות על ידי ראש הרשות המקומית. לאור זאת, מוטלת על ראש העירייה/ממלא מקום ראש העירייה החובה להפעיל את שיקול דעתו ולבחון האם יש מקום להותיר את האצלת הסמכות לאותו סגן על כנו; לא עשה כן ראש העירייה/ממלא מקומו, ניתן יהיה להורות לו להפעיל את סמכותו זו ובהתאם לנסיבות, לבחון את האפשרות מהם הצעדים שיש לנקוט בהם גם בכל הנוגע להמשך האצלת הסמכויות לסגן.

לעניין סגן זה, נוסיף ונציין, כי תשלום שכר לסגנים הינו טעון אישור שר הפנים ולפיכך, מוסמך יהיה שר הפנים לבחון את האפשרות, על רקע נסיבות העניין, להורות על ביטול אישורו בכל הנוגע לתשלום שכר לסגן זה.

3. חברי מועצה – חבר המועצה ואף סגני ראש העיר, יכול שיהיו חברים או יושבי ראש בועדות הרשות המקומית שהינם מתמנים על ידי המועצה. אף לעניין זה, מוטלת על המועצה החובה לשקול את ההשלכות האפשריות הנוגעות להמשך כהונתם בועדות הרשות, כולם או חלקם, בעקבות הגשת כתבי האישום. במידה ולא תמלא המועצה את תפקידה ולא תתכנס לדון בנושא, יפעל הממונה להורות ולעשות שימוש בסמכותו על מנת להבטיח קיום הישיבה.

לא פעלה המועצה לקיום הישיבה, או שתחליט שלא להעבירם מכהונתם, יידרשו הגורמים המוסמכים במשרד הפנים, לשקול על רקע בחינה פרטנית של כל מקרה ומקרה, את המשך הטיפול בעניין.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן