לתחלואי החורף שנמוג לאיטו בימים אלה, מציע אייל שני, שף מסעדת ברונו וקייטרינג “מלח הארץ” מתכון שכולו בריאות וטעם טוב.
Bellini_t180k-n_6-2-05_01.jpg
אין שום אנטיביוטיקה בעולם, שעוזרת לי, להתקררות כמו הדבר הנפלא הזה שקוראים לו דבש לא לא להגזים רק כפית טוב תפסתם אותי כף של דבש בוקר וערב. אם דבש אין כמו הדבש של מכוורת יד מרדכי. מספר שף אייל שני, של מסעדת ברונו וקייטרינג “מלח הארץ” – ומציע מתכון שכולו בריאות וטעם טוב ומתוק.
החומרים וההכנה
לשישה אנשים
(12 פנקייקס)
להכנת הסטארטר (תערובת השמרים הראשונית) של הבליני:
20 גרם שמרים יבשים
חצי ליטר חלב חם
50 גרם קמח
מערבבים, מחכים שעתיים.
להכנת המסה (מוסיפים):
250 גרם קמח
4 חלמונים
¼1 כוס חלב חם
מערבבים.
מוסיפים:
כוס שמנת מתוקה
קצף מ-4 ביצים
עשיית הפנקייק
מערבבים וממתינים כ-35 דקות.
מערבבים שוב ויוצקים למחבת עגול קטן (קוטר כ-10 ס”מ), חם, משומן, כשצד אחד מזהיב הופכים עד שהצד השני מזהיב. (בדומה לתהליך עשיית בלינצ’ס, רק שבהכנת הבליני שופכים כמות גדולה יותר כך שעוביו של הבליני צריך להיות כעוביו של פנקייק).
ציפוי הפנקייק
3 כפות חמאה רכה
6 כפות דבש של מכוורת יד מרדכי
6 כפות פיסטוק חלאבי ואגוזים קצוצים גס
מיד כשמוציאים את הפנקייק מן המחבת מורחים עליהם את החמאה
אחריה את הדבש ולבסוף מפזרים את האגוזים הטחונים.
בתיאבון.
מובא מתוך אתר יד מרדכי