סרטן

מעל גיל חמישים? תוזמן לבדיקת סרטן במעיים

0
0

חודש המודעות לסרטן המעי הגס בישראל; בשנה האחרונה, אובחנו כ-3,000 חולים בסרטן המעי הגס והחלחולת. המחלה ניתנת למניעה וגם לטיפול אם מגלים את המחלה בזמן. כל האזרחים הבריאים, חייבים לעבור בדיקת סריקה החל מגיל 50 שנה.
מעל גיל חמישים? תוזמן לבדיקת סרטן במעיים
robinson_eliezer_t180_002.jpg

פרופ’ אליעזר רובינזון, יו”ר האגודה למלחמה בסרטן ומירי זיו, מנכ”ל האגודה למלחמה בסרטן, הכריזו היום במסיבת עיתונאים על פתיחת “חודש המודעות לסרטן המעי הגס”, אשר יחל ב- 1.3.2005 וימשך במהלך חודש מרץ. חודש המודעות מצוין בישראל במקביל למסע הסברה המתקיים בארצות הברית, באירופה ובמדינות נוספות בעולם. במהלך חודש זה תערוך האגודה למלחמה בסרטן מסע הסברה בכלי התקשורת, אשר יתמקד בחשיבות הגילוי המוקדם ויכלול תשדירי טלוויזיה, תשדירי רדיו וכן מודעות בעיתונים.

האגודה למלחמה בסרטן, תשלח, ללא תשלום, לכל פונה לטלמידע שמספרו 1-800-599-995, חוברת מידע מעודכנת בנושא גילוי מוקדם של סרטן המעי הגס שנכתבה על ידי מומחים בתחום ומופיעה בשפות עברית, רוסית וערבית.

סרטן המעי הגס, הוא הגידול השני בשכיחותו בקרב האוכלוסיה בישראל (אחרי סרטן השד אצל נשים וסרטן הערמונית אצל גברים) ומופיע בשיעור דומה אצל גברים ונשים.

ד”ר מיכה ברחנא, מנהל היחידה לרישום סרטן לאומי, במשרד הבריאות מסר, כי: “בשנה האחרונה, אובחנו בישראל כ-3,000 נשים וגברים כחולים בסרטן המעי הגס והחלחולת. רוב החולים המאובחנים בישראל מתגלים בשלב מתקדם של המחלה, עקב ההיענות הנמוכה לעריכת הבדיקות לגילוי מוקדם”.

פרופ’ אליעזר רובינזון, יו”ר האגודה למלחמה בסרטן והנשיא היוצא של אירגון הסרטן הבינלאומי, ה-UICC: “על פי נתוני הסוכנות הבינלאומית לחקר הסרטן (IARC) בארגון הבריאות העולמי (WHO) שיעור התחלואה בישראל, הוא בין הגבוהים בעולם, בדומה לשיעור התחלואה במדינות המתועשות והמפותחות כמו ארצות הברית ומערב אירופה. בכל שנה נרשמים בעולם כ-1,023,250 מיקרים חדשים של סרטן המעי הגס.

המחלה שכיחה במיוחד מגיל 50 ומעלה והסיכון לחלות בה עולה עם הגיל. כאשר המחלה מתגלה בשלב מוקדם, סיכויי הריפוי מגיעים לכ-90%, לכן חשוב מאוד לגלותה מוקדם ככל האפשר, וכך לשפר את תוצאות הטיפול ואת איכות חייהם של החולים.

שר הבריאות, דני נוה אשר השתתף במסיבת העיתונאים, ציין, כי הוא “רואה חשיבות מכרעת בגילוי מוקדם של סרטן המעי הגס ואף הכריז על תכנית לאומית לגילוי מוקדם של סרטן המעי הגס, אשר תצא לפועל ביוזמת האגודה למלחמה בסרטן. השר פנה לקופות החולים להגביר את הבדיקות ולהצטרף לתכנית זו.

תכנית זו, דומה לתכנית הקיימת כבר לאיתור סרטן השד אצל נשים והיא נחוצה נוכח העובדה שסרטן המעי הגס הוא הסיבה העיקרית לתמותה ממחלות ממאירות וגילוי מוקדם שלה יעלה משמעותית את סיכויי החלמה. במסגרת התכנית, בראשה יעמוד פרופ’ גדי רנרט ושתבוצע על ידי קופות החולים יוזמן כל אדם מעל גיל 50 לבצע בדיקות דם סמוי בצואה אחת לשנה וחולים אחרים, הנמצאים בסיכון גבוה, יערכו בדיקות בתדירות גבוהה יותר.

Large Intestine Cancer _t180k-n_02_01.jpg

“אני מברך את האגודה למלחמה בסרטן על שמצאה לנכון להכריז על חודש המודעות לגילוי מוקדם של סרטן המעי הגס. הדבר יביא להגברת המודעות הציבורית לנושא ויקדם את התכנית הלאומית ויביא לחיזוקה”, הוסיף השר נוה.

פרופ’ איתן סקפה יו”ר האיגוד לגסטארואנטרולוגיה ומחלות כבד ומנהל המכון לגסטרואנטרולוגיה למחלות כבד ולתזונה, המרכז הרפואי אסף הרופא: “למרות האמצעים העומדים לרשותינו לגילוי מוקדם של סרטן המעי הגס עדיין התחלואה והתמותה ממחלה זו גבוהים. הסיבה העיקרית לדעתי היא מודעות בלתי מספקת של האוכלוסיה וגם של רופאי המשפחה. מדובר במחלה שניתנת למניעה וגם לטיפול אם מגלים את המחלה בזמן. לכן, כל האזרחים הבריאים, נשים וגברים כאחד, חייבים לעבור בדיקת סריקה החל מגיל 50 שנה.
כמו כן, כל אדם מבוגר, אשר מתגלית אצלו אנמיה מחוסר ברזל, שינוי ביציאות, כאבי בטן ובודאי אם רואים דם ביציאה חייב לדווח על כך לרופאו על מנת שיחליט לאיזה בדיקה להפנותו. כל האזרחים שלהם קרוב מקרבה ראשונה שלקה במחלה חייבים לדווח על כך לרופא המשפחה ולהיבדק בעצמם”.

המלצות האגודה למלחמה בסרטן לאנשים הנמצאים בקבוצת סיכון גבוה על פי הנתונים הקיימים, הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס גבוה יותר לאנשים מגיל 50 ומעלה, ומגיל 65 קיימת עלייה חדה במיוחד בתחלואה אצל גברים ונשים במידה שווה. בישראל יש יותר חולים בסרטן המעי הגס בין ילידי אירופה ופחות בין ילדי ארצות אסיה ואפריקה. באמצע נמצאים ילידי הארץ. ניתן להגדיר אנשים באוכלוסייה הכללית, כבעלי “סיכון גבוה” במיוחד לפתח את המחלה במקרים הבאים:

 אנשים בגיל 40 ומעלה, להם קרוב משפחה אחד או יותר (הורים, אח, אחות וכו’) שחלו בסרטן המעי הגס;
 אנשים שחלו בעבר במחלות ממאירות, או במחלות הנחשבות קדם ממאירות – פוליפ שפיר (אדנומה), בגידול ממאיר במעי הגס, בדלקת כרונית של המעי הגס, או בגידול ממאיר של מערכת המין הנקבית (שד, רחם, שחלות);
 אנשים עם תסמונת משפחתית של סרטן או פוליפים מרובים במעי. גיל הבדיקה לאנשים בקבוצה זו נקבע על ידי רופא מומחה למחלות אלה.
 לאנשים בריאים, המצויים באחת מקבוצות “הסיכון הגבוה”, מומלץ לבצע קולונוסקופיה מלאה לאיבחון מוקדם. על מועד ביצוע הבדיקה ותדירותה יש להיוועץ ברופא מומחה.<!–maim_02.htm–>

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

יום העצמאות תשפ”ה ישראל בת 77

ברכה ליום העצמאות ה-77 למדינת ישראל. עיבוד צילום: שולי סונגו ©
לחץ כאן

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן