שר המדינה היפני מר טושארו יוסוקו, האחראי גם על ‘מדיניות המדע’ של ארצו, הגיע השבוע במיוחד למדינת ישראל, כדי לפגוש את שר המדע והטכנולוגיה חבר הכנסת מר אופיר אקוניס ולדון במדיניות מדע וטכנולוגיה וטכנולוגית מידע. התוצאה: עוד הישג לשר אקוניס: יפן וישראל יגדילו שיתוף הפעולה המדעי.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
השרים מר יוסוקו, ומר אופיר אקוניס, נפגשו היום (חמישי, ח’ באייר התשע”ז), ב’פלנתניה‘ פלנטריום מתקדם ומרכז לחינוך מדעי ולתרבות יפן בעיר נתניה, אשר הוקם בשיתוף יפן. השרים דנו בתפקיד המרכזי שיש למדע ולטכנולוגיה לצמיחה הכלכלית ובתרומה לאיכות החיים של האזרחים.
השרים, הביעו עניין בהגדלת שיתוף הפעולה המדעי הקיים, והסכימו על הגדלת שיתוף המידע בין המדינות בנושאים אלו. דוברת וממונה על יחסי ציבור | משרד המדע, הטכנולוגיה | הגב’ ליבי עוז, מסרה לפורטל ‘כאן נעים | kan-naim | אתר האינטרנט של כל המדינה‘ כי עוד הסכימו השרים; מר יוסוקו ומר אקוניס, כי קיימת חשיבות לביצוע מחקרים נוספים משותפים לבחינת ההשפעות של הטכנולוגיות החדשות בהיבטים סוציולוגיים, משפטיים, רפואיים והנדסיים.
כמו כן, הסכימו השרים לפעול להגברת שיתוף הפעולה בין המדינות בתחום החלל.
█ ‘פלנתניה | Planetanya’ פלנטריום מתקדם ומרכז לחינוך מדעי ולתרבות יפן, ע”ש מדראמה
פלנתניה | Planetanya | פלנטריום נתניה | מרכז מדע, חלל ותרבות בשד’ בן גוריון 168, על פי עיריית נתניה, נועד לקידום לימודי מדעים וטכנולוגיה יעד מרכזי.
גולת הכותרת של טיפוח לימודי המדעים והטכנולוגיה בנתניה הוא מתחם פלנתניה ע”ש מדארמה: מרכז ללימודי מדע, חלל ותרבות יפן, הכולל גן מדע, גן יפני, בריכות אקולוגיות, אולם כנסים, סדנאות לימוד ופלנטריום דיגיטלי ובו ציוד המחשה והקרנה מהמתקדמים ביותר בעולם.
מתחם פלנתניה, נועד לשרת את כלל האוכלוסייה ומציע מגוון רחב של פעילויות בתחומי התוכן הנ”ל המותאמות לסוגי הקהל השונים.
בתחומי המדע והחלל, הפעילויות המוצעות בפלנתניה נועדו לאפשר לכל אדם, בכל גיל ומכל רקע שהוא להכיר וללמוד באופן חוויתי את היקום כמופלא ומסקרן ולהבין את הרלוונטיות של המדע לחייו ברמה האישית, החברתית והתרבותית.
הפעילויות בנושא תרבות יפן, יערכו בשיתוף האגודה לידידות ישראל –יפן ובחסות שגרירות יפן. מטרת הפעילויות היא לחשוף את קהל המבקרים למסורת והתרבות היפניות באמצעות לימודי השפה והמנהגים, מפגשים עם אומנים ומדענים יפנים ועוד.