בסיעת שינוי לא נרגעים מהנצחון ההיסטורי. בנימיני: “זהו אות קלון לחברי מועצת העיר שישיבת מועצת העיר מתבטלת בגלל היעד קוורום, זה מלמד על כך שחברי המועצה לא ממלאים את תפקידם כהלכה”.
לראשונה, בקדנציה הזו, של מועצת העיר ה-16, עברה הצעה לסדר שהוגשה מטעם סיעות האופוזיציה. מדובר בהצעה אותה הגיש יו”ר סיעת “שינוי” במועצת העיר, ח”מ אדיר בנימיני, בעניין הקמת קרן עירונית לתמיכה ביוצרים ואומנים צעירים, בני העיר.
Adir Binyamini_t180k-n_05_02.jpg
ההצעה זכתה לרוב לאחר שחברי המועצה עקיבא יצחקי (סג”ל), יוסי ביטון (סג”ל), קובי לוי (רווחה) וראובן מימון (סג”ל) תמכו בהצעתו של בנימיני ביחד עם חברי האופוזיציה והיא נכנסה באופן חסר תקדים לסדר היום של מועצת העיר.
בפנייתו אל החברי המועצה פנה ח”מ בנימיני אישית אל חברי הקואליציה וביקש מהם לשנות את גישתם הבלתי מתפשרת ואת נוהגם הנפסד לטענתו של הצבעה גורפת נגד כל הצעה לסדר המוגשת על ידי סיעות האופוזיציה, מבלי להתייחס אליהן לגופו של עניין.
ח”מ בנימיני הוסיף בפנייתו האישית, כי לאחר שבישיבה הקודמת שדנה בתקציב הרשה לעצמו חבר קואליציה בכיר להצביע נגד התקציב ונשאר בתפקידו כיו”ר ועדת הכספים, אזי קל וחומר שאין להם מה לחשוש לתמוך בהקמת קרן ליוצרים צעירים.
להפתעתם של חלק לא מבוטל של הנוכחים באולם, ביניהם ניתן למנות במיוחד את יו”ר מועצת העיר, עו”ד יורם ז’נו, חלק מחברי הקואליציה נענו לקריאתו של בנימיני ותמכו בהצעה שעברה באופן תקדימי והועלתה על סדר יומה של המועצה.
Zano yoram_100k-n_01.jpg
הדבר, כנראה, לא מצא חן בעיניי קברניטי הקואליציה, ואט אט ניתנה הוראה לחברים הנוכחים שהתנגדו להצעה לצאת מהאולם ולהביא לביטול הישיבה בשל העדר קוורום מינימלי.
ח”מ אדיר בנימיני (שינוי): “אני חושב שעו”ד יורם ז’נו חטא לתפקידו. הוא אמור במקרה הטוב לשמש כמצליף הקואליציה ולדאוג לנוכחות מלאה באולם אך בטח לא לגרום לכך שחברי מועצה יצאו. זהו אות קלון למועצת העיר שישיבת מועצה מתבטלת בגלל העדר קוורום. הדבר מלמד על אוזלת יד של החברים בגוף הזה”.
בנימיני ביקש להוסיף, כי “דבר זה לא ימעיט במעט מההישג הגדול שלו בלהעביר בפעם הראשונה הצעה לסדר במועצת העיר: “זה הישג עצום שמלמד על ההתפוררות הגדולה הקיימת בקואליציה לאחר מה שקרה בהצבעה על התקציב”.