הביס והכיס

חדשות – הכימיה של היין

0
0

hadsot_bis002.jpg
הכימיה של היין
מכון התקנים יקיים קורס ייחודי לעוסקים בתחום היין

מכון התקנים הישראלי, יקיים החודש, קורס ייחודי הנקרא: כימיה של היין, בו ילמדו העוסקים בתחום זה, את ההרכבים השונים של היין התורמים לקבלת יין משובח: כיצד להימנע מקבלת יין מקולקל או מחומצן וכיצד לעקוב אחר שלבי הייצור השונים ביין. הקורס ילווה בעבודה מעשית במעבדה למזון ויין במכון התקנים הישראלי

תרבות שתיית היין במדינת ישראל גדלה בשנים האחרונות ואיתה גדל ייצור היין. יותר יין מיוצר ביקבים הגדולים והמסחריים והן ביקבי בוטיק איכותיים. ההתעניינות בציבור הולכת וגדלה.

יין איננו רק משקה המשמח לבב אנוש. זוהי תמיסה המכילה מעל 600 מרכיבים כימיים שונים אשר כולם ביחד משפיעים על חוש הטעם, הריח והראיה שלנו. לא כל העוסקים בנושא יודעים מה הוא מכיל ומה חשוב שיהיה (ושלא יהיה) בו.

יש חשיבות רבה לכל העוסק בין להבין מה תורם בסופו של דבר לקבלת יין משובח, כיצד ניתן להימנע מקבלת יין מקולקל, מחומצן, כיצד לעקוב אחר שלבי הייצור השונים ביין ואילו בדיקות חשוב לעשות ליין.

לפרטים: ורד אורן – דוברת המכון / אורית יגיל. טל: 6465116-03.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

דילוג לתוכן