hadsot_bis002.jpg
הכימיה של היין
מכון התקנים יקיים קורס ייחודי לעוסקים בתחום היין
מכון התקנים הישראלי, יקיים החודש, קורס ייחודי הנקרא: כימיה של היין, בו ילמדו העוסקים בתחום זה, את ההרכבים השונים של היין התורמים לקבלת יין משובח: כיצד להימנע מקבלת יין מקולקל או מחומצן וכיצד לעקוב אחר שלבי הייצור השונים ביין. הקורס ילווה בעבודה מעשית במעבדה למזון ויין במכון התקנים הישראלי
תרבות שתיית היין במדינת ישראל גדלה בשנים האחרונות ואיתה גדל ייצור היין. יותר יין מיוצר ביקבים הגדולים והמסחריים והן ביקבי בוטיק איכותיים. ההתעניינות בציבור הולכת וגדלה.
יין איננו רק משקה המשמח לבב אנוש. זוהי תמיסה המכילה מעל 600 מרכיבים כימיים שונים אשר כולם ביחד משפיעים על חוש הטעם, הריח והראיה שלנו. לא כל העוסקים בנושא יודעים מה הוא מכיל ומה חשוב שיהיה (ושלא יהיה) בו.
יש חשיבות רבה לכל העוסק בין להבין מה תורם בסופו של דבר לקבלת יין משובח, כיצד ניתן להימנע מקבלת יין מקולקל, מחומצן, כיצד לעקוב אחר שלבי הייצור השונים ביין ואילו בדיקות חשוב לעשות ליין.
לפרטים: ורד אורן – דוברת המכון / אורית יגיל. טל: 6465116-03.
Add Comment