Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

ויטמין E – שלב ההוכחות

0
0

 

ויטמין E, לא מפסיק לרדת מהכותרות

בהמשך למאמר המערכת בכתב העת לרפואה פנימית, בה נשאלה השאלה: האם הטיפול בוויטמין E, מבוסס רק על תיאוריה, התפרסמו עבודות על יתרונות הוויטמין התומכות בתיאוריה. עם זאת, אין עבודות אלה תורמות לקביעת המינון האופטימאלי של הוויטמין.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

1. ויטמין E מפחית את הסיכון ל-ALS, מחלה הגורמת חולשה ונוקשות חמורים בשרירים. במחקר נאספו נתונים על 957,740 אנשים בגיל 30 ויותר, שהשתתפו במחקר אמריקני למניעת סרטן. נמצא, כי לאנשים שצורכים ויטמין E תקופה ארוכה, יש שיעור תמותה כתוצאה מ-ALS,  הנמוך ב-62 אחוזים מאנשים שאינם צורכים ויטמין E.

לא נמצא קשר משמעותי סטטיסטית בין צריכת ויטמין C או מולטי-ויטמינים לבין סיכון לתמותה מ-ALS. גם לא נמצא הבדל בין אנשים שמשתמשים בוויטמין E לעתים רחוקות לבין אנשים שאינם משתמשים. לדברי החוקרים, חמצון מהווה כנראה חלק מן המנגנון שתורם למוות תאי עצב במחלת ה-ALS ונוגד חמצון כמו ויטמין E. יכול לעזור במניעת המחלה.

 צריכת ויטמין Vitamin E במהלך ההיריון כנראה מפחיתה את הסיכון לאסתמה

2. ויטמין E עשוי להגן מפני נוירופתיה (מחלת עצבים היקפיים), הנגרמת בעקבות טיפולים כימותרפיים. במחקר נבדקו 40 חולי סרטן אשר עברו טיפולים כימותרפיים.

הנבדקים חולקו באקראי לקבלת ויטמין (600 מ“ג ביום) במהלך הכימותרפיה ושלושה חודשים לאחר סיום הטיפול, או ללא טיפול (קבוצת ביקורת). 31 חולים (77.5 אחוזים) השלימו את המחקר. התוצאות הראו שהסיכון היחסי להתפתחות רעילות עצבית הינה גבוהה משמעותית בקבוצת הביקורת לעומת קבוצת הטיפול.

3. צריכת ויטמין Vitamin E במהלך ההיריון כנראה מפחיתה את הסיכון לאסתמה בילדות מוקדמת. יש מספר מחקרים, אשר קשרו את הוויטמין E להשפעה מגנה.

החוקרים סקרו כ-2,000 נשים בריאות, כדי לבדוק את השפעת צריכת נוגדי החמצון במהלך ההיריון על הסיכון לאסתמה ואקזמה בשנתיים הראשונות לחיי התינוק. הסיכון לצפצוף בשנתיים הראשונות לחיים, ירד עם עליית צריכת ויטמין E במהלך ההיריון.

בנוסף בקרב אימהות עם אטופיה, צריכה כזו נקשרה לסיכון מופחת לאקזמה. לעומת זאת סיכון לצפצוף ולאקזמה בשנתיים הראשונות, עלה ככל שעלתה צריכת ויטמין C.

* מקור הידיעה: AM.J. RESPIRATOR. CRIT. CARE. MED. 2005;171:121,NEUROLOGY 2005;64:26

* הכותב ד”ר אריה גולדשמיד, נמנה על צוות הכותבים באתר קופת חולים הכללית, ממנו הובאה ידיעה זו.

תגובות
0
0



Exit mobile version