אם נותרתם עם מלאי פירות יבשים, הינה מתכון מצוין של בני סיידא מ”בית השף הלבן”
Strude Drid-fruit_t180k-n_01.jpg
פירות יבשים, הם ספקי אנרגיה גדולים מאד ואפשר להשתמש בהם כממתקים לילדים ולמבוגרים, הם יכולים להוסיף ערך תזונתי רב למאכלים שונים, במיוחד כשאינם מבושלים ויכולים להוות אלטרנטיבה לסוכר בהמתקת מאפים, רטבים ותבשילים. אפשר גם לבשלם כקומפוט פירות של אמא.
מצרכים;
לבצק;
350 גרם קמח תופח ( חבילה קטנה )
200 גרם חמאת תנובה, רכה
1 גביע שמנת אורגינל
1 חלמון
2 כפות סוכר
למלית;
2 חלבונים
200 גרם צימוקים בהירים
200 גרם דבלים (תאנים מיובשים) קצוצות
200 גרם אגוזים קצוצים גס
150 גרם תמרים קצוצים
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 כוס שומשום
1/2 קוקוס
מרקחת פובידל למריחה
לציפוי;
2 חלמונים
2 כפות שמן
אבקת סוכר לזרייה
תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה
אופן הכנה;
1. להכנת הבצק: שמים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים ביד לבצק אחיד. צרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר לשעתיים.
2. להכנת המלית: מקציפים את החלבונים מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב. מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.).
3. מחלקים את הבצק לארבעה. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה מלבני בעובי 4 מ”מ. מורחים את הבצק בריבה ומפזרים עליו רבע מהמלית. מגלגלים לגלילה, סוגרים את הקצוות ומניחים בתבנית אפייה, כשהתפר כלפי מטה. מכינים כך 4 גלילות.
4. טורפים היטב את החלמונים עם השמן ומורחים את הגלילות. אופים כ-40 דקות, עד שהגלילות מזהיבות. מצננים, חותכים לפרוסות ובוזקים מעל אבקת סוכר. בתאבון.
________
המתכון של בני סיידא, הובא באדיבות אתר השף הלבן של תנובה.
Add Comment