“ויתנו לו פלח דבלה ושני צמקים ויאכל ותשב רוחו אליו כי לא אכל לחם ולא שתה מים שלושה ימים ושלושה לילות”
cinnamon_raisin_bread_pudding_180k-n_01.jpg
ערכם התזונתי הגבוה של הצימוקים היה ידוע לקדמונים, וגם למטיילי המדבריות היום, מי שמרבים לטייל בסיני, יודעים שתמיד רצוי להצטייד בכמה שקיות צימוקים.
סוכר הדמררה (Demerara) הוא סוכר בהיר, בעל גבישים זהובים גדולים ודביקים מעט.הסוכרים הבהירים משמשים בדרך-כלל באפיה, ייצור תבלינים ולצורך זיגוג. סוכר זה משמש לרוב לתה, קפה ולפיזור על דגני בוקר.
המצרכים:
4 פרוסות לחם לבן מאיכות טובה או בריוש או קרואסונים
60 גרם צימוקים בהירים וכהים
2 כפות ברנדי או רום
30 גרם חמאה ללא מלח
3 ביצים
3 כפות סוכר
3 כוסות חלב (750 מ”ל)
1/4 כוס שמנת נוזלית (60 מ”ל)
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית קינמון טחון
1 כף סוכר דמררה
אופן ההכנה:
משרים את הצימוקים בברנדי או ברום למשך חצי שעה.
מסננים ושומרים את הנוזלים.
מורחים חמאה על הלחם או הקרואסונים או הבריוש וחותכים כל פרוסה ל-8 משולשים.
מסדרים את הלחם בקערת חרס חסינת חום בנפח 1 ליטר.
מערבבים את הביצים עם הסוכר, החלב, השמנת והתבלינים, מערבלים היטב. מוסיפים את נוזלי ההשריה של הצימוקים ומערבבים.
מפזרים את הצימוקים על הלחם ויוצקים את התערובת מעליהם.מכסים בניילון נצמד ומשהים במקרר שעה.
מחממים תנור לחום בינוני. מפזרים מעל הרפרפת סוכר דמררה אופים כ-40 דקות או עד שהרפרפת מתייצבת והציפוי פריך
Add Comment