בארץ, הזן הנפוץ הוא ה”ספדונה”. שפריו עסיסי, מתוק וריחני. הספדונה נאכל בעיקר טרי
האגס הוא פרי עץ נשיר ממשפחת הוורדיים. מהאגס התרבותי,פיתחו זנים תרבותיים רבים. בארץ, הזן הנפוץ הוא ה”ספדונה”. שפריו עסיסי, מתוק וריחני. הספדונה’ נאכל בעיקר טרי, אך הוא מתאים גם לאפייה, ללפתנים, ולסלטים. בעולם, משמשים מרבית יבולי האגסים לשימורים, למיץ, לפרי מיובש, לשיכר, למשקאות חריפים, לריבות ועוד.
המצרכים:
6 אגסים
למלית:
pear-step_180k-n_01.jpg
4 כפות שמן בצל קצוץ דק
5 תאנים מיובשות קצוצות גס
5 משמשים יבשים קצוצים גס
רבע כוס צימוקים
3 כפות שקדים קצוצים
כף שומשום
3 כפות יין אדום מתוק
רבע כפית קינמון טחון
כוס יין אדום מתוק
אופן ההכנה:
מסירים את הקצה העליון של האגסים ושומרים בצד. מרוקנים את האגסים בסכין חדה או כף פריזאית, מסלקים את הליבה, קוצצים את התוך ושומרים בצד.
להכנת המלית:
מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את התאנים, המישמשים, הצימוקים, השקדים והשומשום ומטגנים כ-5 דקות.
מוסיפים את תוך האגסים ואת יתר חומרי המילוי ומבשלים 5 דקות נוספות.
ממלאים את האגסים, מכסים בכיפות שהוסרו, עורכים בתבנית, יוצקים את היין ואופים 35-40 דקות.
Add Comment