קינוחים

אגסים אפויים ממולאים בפירות יבשים

0
0

בארץ, הזן הנפוץ הוא ה”ספדונה”. שפריו עסיסי, מתוק וריחני. הספדונה נאכל בעיקר טרי
אגסים אפויים ממולאים בפירות יבשים
האגס הוא פרי עץ נשיר ממשפחת הוורדיים. מהאגס התרבותי,פיתחו זנים תרבותיים רבים. בארץ, הזן הנפוץ הוא ה”ספדונה”. שפריו עסיסי, מתוק וריחני. הספדונה’ נאכל בעיקר טרי, אך הוא מתאים גם לאפייה, ללפתנים, ולסלטים. בעולם, משמשים מרבית יבולי האגסים לשימורים, למיץ, לפרי מיובש, לשיכר, למשקאות חריפים, לריבות ועוד.

המצרכים:

6 אגסים

למלית:

pear-step_180k-n_01.jpg

4 כפות שמן בצל קצוץ דק
5 תאנים מיובשות קצוצות גס
5 משמשים יבשים קצוצים גס
רבע כוס צימוקים
3 כפות שקדים קצוצים
כף שומשום
3 כפות יין אדום מתוק
רבע כפית קינמון טחון
כוס יין אדום מתוק

אופן ההכנה:

מסירים את הקצה העליון של האגסים ושומרים בצד. מרוקנים את האגסים בסכין חדה או כף פריזאית, מסלקים את הליבה, קוצצים את התוך ושומרים בצד.

להכנת המלית:

מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את התאנים, המישמשים, הצימוקים, השקדים והשומשום ומטגנים כ-5 דקות.

מוסיפים את תוך האגסים ואת יתר חומרי המילוי ומבשלים 5 דקות נוספות.

ממלאים את האגסים, מכסים בכיפות שהוסרו, עורכים בתבנית, יוצקים את היין ואופים 35-40 דקות.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.

יום העצמאות תשפ”ה ישראל בת 77

ברכה ליום העצמאות ה-77 למדינת ישראל. עיבוד צילום: שולי סונגו ©
לחץ כאן

ברכת ראש הממשלה ליום העצמאות ה-77 למדינה

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

פתיחת חגיגות יום העצמאות ה77 בהר הרצל

תפילה ליום העצמאות ה-77 תשפ”ה

חגיגה ישראלית – מוסיקה ליום העצמאות ה- 77

רמיקסים לחגיגת יום העצמאות 77

דילוג לתוכן