מוזיקה

“באך או מניה” – באך על קצה המזלג

0
0

ארועי קולינריה ומוסיקה מהמאה ה-19; מלון פסטורל בכפר בלום-24 ועד 26 בפברואר; שני מתכונים מעוררי חשק של השף אילן שליידר; מרק חצילים בלאדי וטרילוגיה לפטה כבד – קרפצ’ו ופרושוטוב ברוטב אוכמניות

מטעמים בניחוחות אירופאיים של המאה ה-19 בלווי יינות “יקב הרי גליל”, קונצרטים ומופעי מוסיקה של באך ובני דורו, ינעימו את שהות אורחי מלון פסטורל, בכפר בלום, באירועי קולינריה ומוסיקה במהלך סוף השבוע שבין ה-24 ועד ה- 26 בפברואר.

J.S Bach Pastoral Hotel_180k-n_id=6191_01.jpg

במהלך האירועים, ייערכו סעודות של ערב בניצוחו של אילן שליידר, שף מלון פסטורל;

ארוחת “פוגה לויל-דה-הולשטיין, קארטופל-קלוזה, קרם באואריה” וארוחת “מדריגל לפראנקפורטר, סאואר-קראוט, הייניקן ביר”, המבוססות על מתכונים אירופאים קלאסיים.

כמו כן, ייערכו הופעות וסדנאות מוסיקליות בייעוץ מוסיקלי של יוסי שיפמן; “מגניפיקט” – מקהלת הגליל העליון ותזמורת סימפונט רעננה. בתוכנית: י.ס. באך מגניפיקט וקנטטה מס’ 21.

“סדנא לשירה אומנותית” – בניצוחו של אבי כהן טריקה.

“החליל עם באך וממשיכיו” בביצוע “קבוצת מוסיקה נובה”. בתוכנית: י.ס. באך, סוויטה בדו מינור, ק.פ.ע. באך – סונטת המבורג, י. היידן – שלישייה בסול מז’ור, פ. גובר – ערב סתיו לחליל צ’לו ופסנתר, י.ס. באך – סוויטה בסי מינור.

ג’אז א-לה באך – שלומי גולדנברג וחברים.

“הפסנתר המושווה” – ישראל קסטוריאנו ינגן מבחר יצירות למקלדת מאת באך.

במהלך סוף השבוע יצאו טיולים מודרכים לאזור הגליל.

הארוחות האירועים והקונצרטים בתוכנית סוף השבוע כלולים במחיר המוצע לאורחי המלון:

למזמינים 2 לילות על בסיס חצי פנסיון (ארוחת ערב + ארוחת בוקר) מחיר לזוג:

990 ₪ ללילה, מחיר ליחיד בחדר: 870 ₪ תוספת מחיר לילד בחדר ההורים: 290 ₪.

מרק חצילים בלאדי

6 מנות

החומרים:

4-5 חצילים בינוניים קלופים קלויים באש גלויה
¾ כוס שמן זית
¾ כוס קמח
1 וחצי ליטר ציר ירקות (מרק ירקות צלול),מבושל עם 3 גבעולי טימין טריים
3-4 שיני שום כתוש
1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ”ל
קורט צ’ילי יבש
½ כוס עלי כוסברה טרייה קצוצה

אופן ההכנה:

בסיר המרק לטגן בשמן זית על אש בינונית 3-4 שיני שום.
להוסיף את כל הקמח,לבחוש היטב עד לקבלת רביחה.
להוסיף את ציר הירקות ולטרוף במטרפה עד שכל הגושים נמסים.
להוסיף את מחית החצילים הקלויים,מעט צ’ילי ולהביא לרתיחה.
לתקן טעמים ולהוסיף שמנת מתוקה.
לקשט בכלי המרק עם מעט כוסברה קצוצה.

טרילוגיה לפטה כבד – קרפצ’ו ופרושוטוב ברוטב אוכמניות

6 מנות

החומרים:

300 גר’ פרושוטוב טירת צבי
300 גר’ פטה כבד עוף טירת צבי
300 גר’ קרפצ’יו טירת צבי
6 פרוסות באגט קלוי בתנור
500 גר’ תערובת עלים ירוקים
½ כוס אוכמניות טריות או קפואות
½ צנצנת ריבת אוכמניות
½ כוס קוביות בצל קטנות
2 שיני שום
2 כפות שמן זית
2 כפות רוטב בלסמי אוליבייה
פלפל שחור גרוס

רוטב אוכמניות:

לטגן בסיר קטן 2 שיני שום עם שמן זית. להוסיף בצל עד ההזהבה. להוסיף 2 כפות רוטב בלסמי, ½ צנצנת ריבת אוכמניות, 1/2 כוס מים, פלפל שחור.

להביא לרתיחה ולתקן תבלינים לפי הטעם ניתן להוסיף ½ כוס אוכמניות טריות או קפואות.

אופן ההכנה:

מפזרים תערובת עלים ירוקים, מניחים על צלחת 50 גר’ פרושוטוב, קרפצ’ו, פרוסת באגט קלויה ולמעלה מניחים פרוסת כבד עוף מעטרים ברוטב אוכמניות ומגישים חם.

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן