Site icon כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim

מחול הפיגיונות – House Of Flying Daggers

0
0

הסרט היפהפה ביותר של השנה. NEW YORK DAILY NEWS

“מופע ראווה שערורייתי ביופיו”, “הסרט היפהפה ביותר של השנה” ו”תאווה לעיניים” הם רק חלק מהביקורות הנלהבות לו זוכה סרטו החדש של ז’אנג יימו “מחול הפגיונות”.

House Of Flying Daggers_t180k-n_01.jpg

העלילה מתרחשת בסין, שנת 859 לספירה. בארץ אין שלווה והממשלה המושחתת לכודה במאבק כנגד צבאות מורדים המתארגנים למחאה. הגדול והנכבד בצבאות אלה נקרא “בית הפגיונות המעופפים” וכוחו הולך וגובר תחת הנהגה חדשה ומסתורית.

על שני קצינים מקומיים מוטלת המשימה לתכנן תחבולה וללכוד את המנהיג החדש. קפטן ג’ין (טקשי קנשירו) מתחפש ללוחם מורד, הוא מחלץ מן הכלא את בתו היפהפייה של מנהיג המורדים מיי (זאנג זי-יי) בתקווה שיזכה באמונה ויוכל ללוותה למעוז “בית הפגיונות המעופפים”.

התחבולה מצליחה אך במהלך המסע מתפתח בין ג’ין ומיי סיפור אהבה סוער העתיד לשנות את גורלם לעד.

ז’אנג יימו, גדול במאי סין, שזכה להערכה חסרת תקדים ברחבי העולם בעקבות סרטים כגון; “הפנסים האדומים”, “סיפור חיים” ו”גיבור”, הפתיע את המבקרים והקהל בפסטיבל קאן האחרון, כשמתח מחדש את גבולות הקולנוע תוך שילוב של סיפור מרגש, קרבות מרהיבים ויופי קולנועי עוצר נשימה.

אם חשבתם שכבר ראיתם הכול באמנויות הלחימה וההתעופפות – לא ראיתם כלום!!! תחת מעטה של עלילת אהבה, בגידה, נאמנות ותשוקה, מציג הבמאי מסע קסם מרהיב ביופיו, חגיגה של כוריאוגרפיה, תמונה, צליל וצבע שעתידים להפוך את “מחול הפגיונות” לאחד מאותם סרטים אלמותיים שיזכירו לכולנו למה אנחנו כל כך אוהבים קולנוע.

שחקנים

טקשי קנשירו (ג’ין)

אחד השחקנים המבוקשים באסיה, יפני וטיוואני במוצאו, החל את דרכו ככוכב פופ בגיל 15 בטיוואן והופיע בשורה של וידאו קליפים. קנשירו הצעיר דובר חמש שפות ושבה את ליבם של מעריצים ברחבי אסיה כולה.

House Of Flying Daggers_t180k-n_02.jpg

על המסך הגדול הופיע לראשונה ב-1993 Executioners של טוני צ’ינג וג’וני טו והשאיר רושם כה רב, עד שלא שב מעולם לשחק בתפקיד משנה.

מאז כיכב בתפקיד הראשי בכל אחד מ-27 סרטיו, ביניהם זוכי פרסי הקולנוע ההונג קונגי והטיוואני “צ’אנגקינג אקספרס” (1994) ו-Fallen Angels (1995).

קנשירו, מעניק מגע של ייחודיות לדמויותיו, אותו הביא לסרטיהם של ענקי הקולנוע ההונג קונגי וונג קאר ויי (“צ’אנגקינג אקספרס” ו-Fallen Angels), סילביה צ’אנג
(Tempting Hearts, 1998) ולי צ’י נגאי (Lost and Found, 1996, Sleepless Town, 1997).

הפילמוגרפיה הנרחבת של קנשירו מעידה על כישוריו המגוונים. לצד עבודתו עם וונג ושאר במאים מהוללים מן השורה הראשונה של הקולנוע בהונג קונג, הוא מפורסם עוד יותר בטיוואן וביפן, שם הופיע לאחרונה ב-Tuen Left, Turn Right
(2003) לפי הרומאן המאויר מאת ג’ימי ליאו ו”חוזרת בזמן” (2002) המד”ב של טקשי ימזקי.

אנדי לָאוּ (ליאוֹ)

אנדי לאו, יליד הונג קונג, הוא כנראה הכוכב הרווחי ביותר באסיה בזכות הישגיו במשחק ובזימרה.

לאו, יליד 1961, נרשם לתוכנית הלימודים של רשת השידור TVB בשנת 1981. בסיום לימודיו לוהק מיד על-ידי הרשת והופיע בחמש-עשרה סדרות טלוויזיה, אשר זיכו אותו בתהילה מעבר לגבולות הונג קונג, בסינגפור, מלזיה וטיוואן.

בשנת 1982 זכה לשבחי הביקורת על הופעתו ב-Boat People עטור הפרסים של אן הוי.

House Of Flying Daggers_t180k-n_05.jpg

לאו מסתמן כאחד השחקנים העסוקים בדורו והופיע ב-115 סרטים החל משנת 1981. בשנת 1986 זכה בפרס השחקן המצטיין ובפרס דרקון הזהב בטיוואן עבור ארבעה סרטים בהם כיכבThe Unwritten Law, Sworn Brothers, Tragic Hero, Rich and Famous. בפרס הקולנוע ההונק קונגי זכה על Running Out of Time (1999) של ג’וני טו והשנה על הופעתו ב-Running on Karma.

את יכולתו לשלב איפיון דמויות רגיש וסצינות לחימה מאתגרות הפגין ב- Running on Karma וב-Fighters Blues (2000) שזיכו את לאו בפרסי חוג המבקרים של הונג קונג. לאו מככב גם בטרילוגיית הפשע “דרך לא מוצא” (2003) שבהפקתה היה שותף.

בנוסף לתרומתו לקולנוע, ניכרת השפעתו הכבירה של לאו גם על המוסיקה האסיאתית. הוא זכה לכינוי אחד מ”ארבעת הסוסים השמימיים” (לצד לאון ליי, ג’קי צ’ונג ואהרון קווק) ומחזיק בשיא גינס לאמן שקיבל הכי הרבה פרסי פופ – 292 במספר במשך 12 שנות קריירה, כולל פרס MTV לאמן המוכשר ביותר בטלוויזיה האסיאתית.

זאנג זי-יי (מֵיי)

כוכבת עולה בסין בשנים האחרונות, הדהימה את הקהל בהופעת הבכורה שלה בסרטו של ז’אנג יימו “הדרך הביתה”, זוכה דב הכסף בפסטיבל ברלין 2000. הקריירה שלה המשיכה לנסוק על כנפי “נמר דרקון” של אנג לי ו”גיבור” של ז’אנג יימו.

את דרכה באמנויות הבמה החלה מריקוד ותעלולי אקרובטיקה בהם עסקה מגיל 11, כאשר התקבלה לבית ספר המקושר לקולג’ המחול של בייג’ינג. על אף שצפתה לה הצלחה כרקדנית נמשכה יותר ויותר למשחק ונרשמה לאקדמיה המרכזית לדרמה, המוסד היוקרתי בבייג’ינג.

House Of Flying Daggers_t180k-n_06.jpg

עד מהרה גילה אותה ז’אנג יימו, במאי “הפנסים האדומים” (1992) ו”שדות החיטה האדומים” (1988), שליהקהּ לתפקיד נערה כפרית המתאהבת במורה בסרטו “הדרך הביתה” (1999). בשנת 2003 חזרה לשתף פעולה עם הבמאי בתפקיד הלוחמת ירח בסרטו “גיבור”.

הצלחת “גיבור” ו”נמר, דרקון” הבטיחו את מקומה של זי-יי בתודעת הקהל כאמנית לחימה מעודנת לאחר שצחצחה חרבות עם ג’ט לי, מגי צ’ונג, מישל יאו וצ’ו יון פאט. הופעתה ב”נמר, דרקון” זיכתה אותה גם בפרסי חוג המבקרים של בטורונטו ובשיקאגו.

בשנת 2001 קיבלה את פרס MTV לסצינת הלחימה הטובה ביותר ונבחרה לאחד מחמישים האנשים היפים בעולם על-ידי כתב העת People.

מאז ניתן לראות אותה מעבר לגבולות ב”שעת שיא 2″ (2001) לצד כריס טאקר וג’קי צ’אן ובקרוב גם נראה אותה בדרמת המד”ב של וונג קאר ויי “2046”.

ז’אנג יימו
(במאי, מפיק, שותף לכתיבת התסריט)

מאז זכה בפרס דב הזהב בפסטיבל ברלין על סרט הביכורים שלו, “שדות החיטה האדומים” (1988), היה ז’אנג יימו לאחד הבמאים המוכשרים והמשפיעים בימינו.

House Of Flying Daggers_t180k-n_07.jpg

ז’אנג יימו נולד בסין בשנת 1950 ולמד צילום באקדמיה לקולנוע בבייג’ינג. ז’אנג נעשה לדמות מובילה בקולנועני הדור החמישי של סין, המחזור הראשון שסיים את לימודיו לאחר ימיה הקשים והסוערים של מהפכת התרבות. את כישורי המשחק שלו הפגין ב”שדות החיטה האדומים”.

עבור הופעתו ב-Old Well (1986) זכה בפרס השחקן בפסטיבל הסרטים בטוקיו. כישרונו כצלם ניכר ב-Yellow Earth (1984), Old Well ו-The Big Parade (1986).

כבמאי זכה בפרסים רבים. הוא היה לבמאי הסיני הראשון שהיה מועמד לאוסקר, לראשונה עם “ז’ודו” ובהמשך עם “הפנסים האדומים” ו”גיבור”. בפסטיבל ונציה זכה בפרס אריה הכסף על “הפנסים האדומים” ובאריה הזהב על “סיפורה של קיו ז’ו” ועל “אפילו לא אחד פחות”.

בפסטיבל קאן זכה בפרס חבר השופטים על “סיפור חיים”. בפסטיבל ברלין זכה בדב הכסף על “הדרך הביתה” ובפרס אלפרד באוור על “גיבור”.

“גיבור” כבש את טקס פרסי הקולנוע ה-22 בהונג קונג כשקטף שבעה מפרסיו: כוריאוגרפית פעולה, עיצוב אמנותי, צילום, עיצוב תלבושות, מוסיקה, סאונד ואפקטים. לאחר ששבר שיאים קופתיים בבתי הקולנוע בסין, זכה הסרט להצלחה חסרת תקדים גם באירופה ובארה”ב בה שמר על המקום הראשון בקופות למשך שבועיים רצופים.<!–House Of Flying Daggers_01.htm–>
promo cinema_430k-n_02.jpg

קולנוע לב אבן יהודה

ג-ה, 18/01-20/01, בשעות 21:30 19:15.
יום ו, 21/01, בשעות: 22:00, 19:30.
שבת 22/01, בשעות: 21:30, 19:15, 16:45, 11:00.

א, 23/01, בשעות: 21:30, 19:15.

פקס: 09-8911657
קופות: 09-8911656 טיקט-פון: 1-700-500-222
כתובת: המייסדים 41.
קווי תחבורה ציבורית: מאבן יהודה – אגד 48

הכתבה הובאה באדיבות אתר סרטי שני ובתי קולנוע “לב”

תגובות
0
0



Exit mobile version