הקטסטרופה נמשכת. המקומון קול השרון: גם השבוע, נאלץ בית החולים לניאדו לסגור את שערי המיון בשל עומס חסר תקדים. את משרד הבריאות, כך מסתבר, שמאשר לביה”ח היחידי באזור להגדיל את מספר המיטות אך מסרב למצוא לכך מימון בטענות שונות ומשונות
laniado_t180_id=4614_01.jpg
מה שהוכתר כמקרה חד פעמי חמור, הופך מעתה למחדל של ממש. זו הפעם השנייה, בתוך שבועיים, שהנהלת ביה”ח לניאדו, שהינו ביה”ח הציבורי היחידי באזור ואשר משרת אוכלוסיה בסדר גודל של 250 אלף תושבים – נאלצה להורות על סגירת מחלקת המיון ולהודיע למד”א להפנות חולים לבתי החולים מאיר בכפר סבא והלל יפה בחדרה.
הסיבה, לנקיטת לצעד קיצוני זה, הזהה בדיוק למקרה מלפני שבוע, עומס חסר תקדים ואכלוס מלא בחדר המיון ובמחלקות השונות. עומס, שתואר על-ידי דוברת ביה”ח מטילדה שוורץ; “דבר שלא ראינו מעולם” – כפי שסיפרה אלירן אזרזר, כתב המקומון קול השרון.
מדיווחי הצוותים הרפואיים בבית החולים, שכאמור נאלץ לסגור את שעריו במהלך יום ראשון וחלק משעות יום שני: “זה הגיע לשיאים. התפוסה עמדה על יותר מ-150%, בעיקר בגלל מחלות החורף כשפעת ושינויי מזג האוויר. חולים הושמו במיטות במסדרונות, וביומיים הללו נראה בית החולים כאילו הוא נמצא במתכונת חירום. פשוט היה כמעט בלתי-אפשרי להשתלט על כמות החולים שזרמה”.
הבעיה אינה נעוצה בתיפקודו של ביה”ח, אלא במדיניות משרד הבריאות. זאת ומאחר וביה”ח לניאדו, כבית חולים ציבורי הממומן באמצעות תרומות בלבד, לא נהנה מהטבות מהן נהנים בתי החולים הממשלתיים.
gershon lidar_t180k-n_01.jpg
על-פי כל הערכות השונות, עיר בסדר גודל כנתניה, המונה 180 אלף תושבים, נזקקת לבית חולים ובו 500 מיטות לפחות. בפועל, בבית החולים לניאדו מצויות כ-300 מיטות אשפוז אשר כאמור, ממומנות באמצעות תרומות בלבד.
במשרד הבריאות אישרו לבית החולים, להגדיל את מכסת מיטות האשפוז, אולם מתברר, כי במשרד הבריאות לא מקצים לכך תקציבים.
מסר מנכ”ל ביה”ח גרשון לידר, עוד בשבוע שעבר, כי בשל האפליה הקיימת בין בתי חולים ציבוריים לממשלתיים, נקלעו כל בתי החולים הציבוריים בישראל לגירעונות כבדים. גירעונו של ביה”ח “לניאדו” נאמד בסכום של כ-100 מיליון ש”ח.
בין הסיבות לכך: סירוב משרד הבריאות לשנות התקנות בדבר מימון ביטוח מקצועי כנגד רשלנות רפואית, סירוב משרד האוצר לפתור את בתי החולים הציבוריים מתשלום מס מעסיק בסך 4% ואי-מציאת פתרון בדבר הפרש בסך 10% בין גובה התשלום אותו משלמות קופות החולים לבין עלות האשפוז בפועל.
Add Comment