אומרת מנכ”לית משרד החינוך, רונית תירוש; על דו”ח דוברת; מדובר במהפכה ובשינוי מערכתי שלא היה דוגמתו, וייתכן שאין בו מענה מיטבי לכל מערכות ומסגרות החינוך בארץ.
ככל שאני לומד יותר את סעיפי דו”ח דברת, לפחות אלה שפורסמו, אני מתקשה לראות כיצד ילדי עמק חפר יוכלו להנות מיישומו. אנו חרדים ממצב בו לא נוכל להעניק לילדינו את שנתנו להם עד כה” – דברים אלה, אמר ראש המועצה האזורית עמק חפר, נחום איצקוביץ, למנכ”לית משרד החינוך, רונית תירוש, שביקרה ביחד עם צוותה הבכיר במוסדות חינוך בעמק חפר.
nahom_hicItzkovitz+tiros_215k-n_id=6120_01.jpg
תירוש, ענתה, כי מדובר במהפכה ובשינוי מערכתי שלא היה דוגמתו, וייתכן שאין בו מענה מיטבי לכל מערכות ומסגרות החינוך בארץ. לדבריה הדו”ח ייטיב בעיקר עם החלשים. עוד הוסיפה, כי ייחודה של מערכת החינוך בעמק חפר באיכויותיה ובפתיחותה לסביבה ולקהילות השכנות.
המנכ”לית תירוש ביקרה בקריית החינוך בן גוריון, שם הציגה בפניה המנהלת, ניצה רטנר את מגמות הלימוד השונות. תירוש עמדה מקרוב על פרוייקטים ייחודיים של קריית החינוך כמו מגמת הביוטכנולוגיה, הפועלת בחסות חברת טבע, המאפשרת לתלמידי המגמה לבצע מחקרים מרתקים בתחום פיתוח תרופות חדשות ביחד עם חוקרי החברה.
בפני האורחים הוצגו פרוייקטים ופעילויות בהם מתבצעת שותפות חינוכית עם הקהילה, כמו פיתוח אביזרי עזר לאנשים עם מוגבלויות, כדוגמת מתקן-משחק “יצירת בלונים”, לאב משותק בארבעת גפיו, המופעל ללא צורך בשימוש בידים ומאפשר לו לשחק עם בתו.
בחממה הלימודית הציגו תלמידי מדעי החיים (י”א – י”ב) מחקרים, הבודקים את השימוש בקומפוסט (ידידותי לסביבה) בחקלאות, בירקות ובגידול פרחים – מחקרים המשרתים את קהיליית החקלאים באזור.
בסיור בגן האקולוגי הממוקם בתחומי הקריה, מאחורי בניין תפוח הפיס, הציגו תלמידים את המתקן לחסכון במים – איסוף מי המזגנים למטרות השקיית הגן – רעיון מקורי שלהם.
המנכ”לית תירוש, התרגשה עד דמעות בביקורה בבית ספר תו”מ, בישוב חרב לאת. ביחד עם דוד אלבאום, מנהל תו”מ שוחחה עם תלמידים, עולים חדשים מאתיופיה וארצות חבר העמים ונפגשה עם בוגרי בית הספר, ביניהם; משה פרץ, מבעלי חברת הבניה “פרץ בוני הנגב”, רץ המרתון, מוקט דרכה, קציני צבא ומג”ב, המאיישים תפקידים מרתקים, עובדים סוציאליים בכירים ברשויות מקומיות, כשכולם מעלים על נס את אשר קיבלו בתו”ם, כאשר הגיעו למקום כשאינם יודעים, קרוא וכתוב ותוך מספר שנים הגיעו להשכלה אקדמית ולתפקידים בכירים.
בסיור השתתפו גם ראש מינהל לפיתוח במשרד החינוך, שמחה שניאור, מנהל המינהל לחינוך התיישבותי, יחיאל שילה, סגן ראש המועצה, דוד עין דר, מנהלת אגף החינוך, חינה קורן ואחרים.
Add Comment