האם המציאות שלנו מאפשרת לנו מפלט שיציל אותנו מלומר דברי לשון הרע ודברי רכילות?! נאמר; מוות וחיים בידי הלשון הם, שכן הפה, בכוחו לרומם אנשים ובכוחו להשפילם עד עפר.
lalom_avi_t180X123_01.jpg
בימים אלה ממש אני מסיים את לימודי המשפטים, לסיום התואר כתבתי סמינריון בנושא לשון הרע וחשבתי לשתף אתכם בסיפור מעניין שקראתי במהלך עבודתי.
בספר חיים, (עמ’ קנ”ב למעוניינים) כתוב שעיקר סיבת עיכוב הגאולה ואורך הגלות המר היא לא בגלל אנשים שהם רחוקים מתורה ומצוות, אלא מפני אלו שלא שומרים כראוי ולכן עלינו לבדוק את הבית לפני ולפנים, לחפש ולגרר היטיב היכן החורים והסדקים (צניעות, רדיפת חומריות, לשון הרע).
בספר חיים, נאמר, כי משם נושבים רוחות רעות שגורמות לצרות של דורינו ומעכבות את הגאולה.
אם רק היינו מבינים מה ערכו של הדיבור וחשיבותו אולי כולנו היינו מקרבים את הגאולה.
שאלה בטעות יסודה – מדוע עלינו לעמול כל כך בלימודי הלכות לשון הרע, הלא די, כי נחזיק במידת השתיקה ואז מובטח לנו שלא יצאו מפינו דברים רעים.
wagging tongue_180k-n_01.jpg
במקרים רבים חייב אדם לספר את הידוע לו, אולם בגלל אי ידיעת הלכה ניתן בקלות לעבור את אותו התחום המותר ולחטוא באיסור לשון הרע.
אני שואל עצמי האם המציאות שלנו מאפשרת לנו מפלט שיציל אותנו מלומר דברי לשון הרע ודברי רכילות?! נאמר; מוות וחיים בידי הלשון הם, שכן הפה, בכוחו לרומם אנשים ובכוחו להשפילם עד עפר.
חשוב לזכור, שבמקרים רבים לשון הרע הינם דברים שאין להם שחר, אבל מרגע שיצאו מפיו של האדם – הרי הם גורמים נזק שקשה לתקנו (הלשון שבפינו היא חץ שגם אם נרצה להחזירה לנרתיק לא ניתן יהיה).
אני מקווה, כי גרמתי אפילו לנפש אחת שלא להוציא את החרב ולהתחרט מאוחר מדי.
__________
* הכותב אבי ללום, יו”ר איגוד ערים השרון הצפוני, וכן הינו מ”מ יו”ר סיעת שינוי במועצת העיר נתניה. בן 25, יליד נתניה, מתמחה במשרד עו”ד בתחום המקרקעין ודיני עיריות. מראשי אגודת הסטודנטים של מכללת נתניה, לשעבר.
Add Comment