סטודנטיות; “אנו מוחות/ים על העובדה שדיקנית הפקולטה למשפטים מביעה דעות המחפשות את האשם בקורבנות ההטרדה המינית ואינן מוקיעות את התנהגות המטריד.”
סטודנטיות ונשות המרכז הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית בת”א פירסמו עצומה במחאה על התבטאויותיה של פרופ’ יפה זילברשץ, דיקנית הפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר-אילן, כפי שהובאו במוסף “הארץ” מתאריך 10/12/04 בנוגע לנושא ההטרדה המינית.
ZILBERSHATS YAFFA_t180k-n_01.jpg
עכשיו הסטודנטיות קוראות לכן, הגולשות באתר זה, לחתום על העצומה ולהפיץ אותה הלאה.
אנו מצרפות/ים בזאת את הכותבת לעצומה במחאה על התבטאויותיה של פרופ’ זילברשץ, דיקנית הפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר-אילן, כפי שהובאו במוסף “הארץ” מתאריך 10/12/04 בנוגע לנושא ההטרדה המינית.
אנו מצפות/ים, כי האוניברסיטה, תתנער מן הדברים שנאמרו ותביע את עמדתה הברורה בנושא ההטרדה המינית, כך שנשים יוכלו להביע את עמדתן בפומבי ללא חשש, ולהביא לתיקונה של החברה.
עיקרי הדברים שאנו יוצאות/ים כנגדם:
פרופ’ יפה זילברשץ, אומרת על הטרדה מינית: “לטנגו מעין זה דרושים שניים… אני טוענת שלנשים יש חלק במה שקורה” (למשל בהיותה “שופעת איברים וגם לא מתאמצת להסתיר את זה”).
על כך אנו עונות לה: כנשים אנו עוברות הטרדות ופגיעות מיניות – מבטים, אמירות, נגיעות – כנגד רצוננו וללא כל הזמנה מצדנו. פגיעה מינית היא הפשע היחיד בו הקורבן מואשמת על ידי החברה ואמינותה מוטלת בספק.
פרופ’ זילברשץ אומרת: “למה לי זה לא קרה מעולם. אני אמנם לא גרייס קלי, אבל אני נראית לא רע לגילי”.
על כך אנו עונות לה: נשים מוטרדות ומותקפות מינית ללא קשר להופעתן החיצונית. הטרדה ופגיעה מינית מתבצעות בילדות, בצעירות, בקשישות ובנשים בכל הגילאים וללא כל קשר לסגנון לבושן.
Gang rape_t180k-n_01.jpg
פרופ’ זילברשץ אומרת: “אני חלילה לא מציעה להקל ראש במקרים החמורים באמת, שבהם יש הפעלה ברמות חזקות מאוד של כוח פיזי”.
על כך אנו עונות לה: כ-70% ממקרי האונס מתרחשים ללא איומי נשק, ללא מכות וללא סימנים חיצוניים. היעדר סימנים חיצוניים של אלימות אינם מעידים על הסכמתה של האישה. ידוע, כי נשים במצב של פגיעה מינית עשויות לחוות הלם ושיתוק.
פרופ’ זילברשץ, אומרת: “ממצב שבו נשים היו חשופות וחסרות הגנה כמעט לגמרי, הגענו למצב של ריבוי תלונות שווא… דעתי היא שהחוק נותן בידי נשים כלי שהוא אולי חזק מדי”.
על כך אנו עונות לה: הנתונים מציינים את האחוז הנמוך של תלונות שווא במקרי הטרדה מינית (2% בלבד!). החוק נגד הטרדה מינית נוצר על מנת למנוע שימוש לרעה בעמדות כוח וסמכות. זהו כלי שניתן בידי גברים ונשים שחוו על בשרם חוויות קשות של השפלה ורמיסת זכויותיהם.
אנו מוחות/ים על העובדה שדיקנית הפקולטה למשפטים מביעה דעות המחפשות את האשם בקורבנות ההטרדה המינית ואינן מוקיעות את התנהגות המטריד.
Bar Ilan University_100k-n_01.jpg
אנו מוטרדות מכך שאמירות שיפוטיות מעין אלו מגיעות מפיה של דיקנית פקולטה המצווה ללמד את הלכות החוק בישראל והמשמשת דמות בכירה בעולם המשפט והחוק.
אם את/ה מסכימ/ה איתנו אנא חתמ/י את שמך ושלח/י הלאה לרשימות התפוצה שלך… שלח/י אותה לכתובת; atsuma@hotmail.co.uk, אנו אוספות חתימות עד יום רביעי ה-9.1.05.
כמו כן, אם אינך מעוניינ/ת לחתום אנא שלח/י אותה אלינו על מנת שלא נאבד חתימות: atsuma@hotmail.co.uk.
את מוזמנת גם לשלוח לכתובת האי מייל של מרכז הסיוע לנפגעות תקיפה מינית ולנפגעי תקיפה מינית בתל אביב:
therapy@012.net.il לידי אירית נחמני.
ניתן גם ליצור קשר טלפוני עם אירית נחמני, בטלפון:
0524311893
ותודה על התמיכה סטודנטיות מבר-אילן ומרכז הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית בת”א.
Add Comment