נמצא שכאשר המטופלים קבלו מינון גבוה של חלבון הפרה, יחד עם אצת הים, הפחתת לחץ הדם היתה גבוהה משמעותית מזו שנמצאה בנטילת הפלצבו.
milk glass_100k-n_01.jpg
אנשים רבים מחפשים חומרים “טבעיים” כדרך טיפולית. עבודת מחקר בקרב 10 חולים עם יתר לחץ דם, אשר בוצעה בהולנד, עשויה לקדם נושא הטיפול בבעיה זו באמצעים טבעיים. על פי המחקר, מקטע של חלבון חלב הפרה, מפחית מלחץ הדם.
החולים הסובלים מיתר לחץ דם – 10 במספר – קבלו מקטע של הקזאין, הנקרא C12 שהינו פפטיד. מחקרים קודמים הצביעו על הפוטנציאל הטיפולי של הפפטיד, הפועל, כנראה, בדרך דומה לתכשירים להפחתת לחץ הדם מקבוצת מעכבי האנזים המהפך אנגיוטנסין.
החולים קיבלו את הפפטיד לחוד או בצרוף חומר מיצוי של אצת ים. הטיפול נעשה מול נטילת פלצבו – כקבוצת הבקרה.
נמצא שכאשר המטופלים קבלו מינון גבוה של חלבון הפרה, יחד עם אצת הים, הפחתת לחץ הדם הייתה גבוהה משמעותית מזו שנמצאה בנטילת הפלצבו.
milk protein_t180k-n_01.jpg
שיעור ההפחתה היה 9 יחידות בלחץ הדם הסיסטולי ו- 6 יחידות בלחץ הדם הדיאסטולי.
אם חלבון החלב, כל כך טוב, מדוע למצותו במקום לשתות חלב רגיל? מסתבר שגם כאשר מעוניינים בחומרים טבעיים, יש למצותם. כמות החלב הניגר הנדרשת להפחתת לחץ הדם עשויה להגיע לליטרים רבים כל כך מדי יום, שהופכת דרך טיפול זו לבלתי ישימה.
מידת הישימות של התוצאות המוצגות חייבת להיבחן כמובן בקנה מידה רחב יותר מאשר 10 חולים על מנת שאפשר יהיה לגמור עליה את ההלל.
___________
מקור הידיעה American Journal of Hypertension, Volume 17 Pages 1056 – 1058 – הובא באדיבות פורטל – starmed